Top 5 van de mooiste vakantievilla gebieden in Spanje

Spanje is zo een vakantiebestemming waar je maar niet genoeg van kunt krijgen. Hoe vaak je er ook heen gaat, er blijft altijd wel wat te ontdekken. Elke regio is net weer wat anders: qua gebruiken, inwoners, eten, natuur, cultuur en soms zelfs de taal.

Ben je van plan om naar Spanje op vakantie te gaan en wil je graag een vakantievilla gaan huren? Ook dan is de keuze reuze, er zijn genoeg gebieden die daar uiterst geschikt voor zijn. Maar sommige gebieden zijn misschien net wat leuker dan het andere gebied.

Benieuwd naar waar jij volgende zomer (of lente, herfst of winter) nou echt een vakantiehuis moet gaan huren? Ontdek dat in deze top 5 van de mooiste vakantievilla gebieden in Spanje.

1. Catalonië

De Costa Brava, de Costa Dorada en de Costa Maresme behoren tot Catalonië en zijn populaire vakantiebestemming dankzij de prachtige (wilde) kust, de bruisende steden, de pittoreske dorpjes, het heerlijke eten en het prachtige aanbod aan natuur (van bergen tot zee tot wijnvelden). Deze verscheidenheid zorgt er dan ook voor dat Catalonië de ideale regio is voor het huren van een vakantiehuis in Spanje. Je vindt er wat je ook maar wilt op een kleine afstand rijden (en soms zelfs lopen).

Huur een fijne vakantievilla met privé zwembad vlakbij het strand! Combineer je verblijf in Catalonië uiteraard met een dagje uit naar het bruisende Barcelona of het culturele Girona. En voor de liefhebbers van de schoonheid van de natuur, ga de bergen in of ontdek de prachtige afgelegen baaien!

Catalonië heeft zoveel te bieden en een heerlijke vakantievilla vormt dan ook de perfecte basis waar vanuit je al dit moois kunt gaan verkennen.

2. De Balearische eilanden

De Balearische Eilanden bestaan uit de populaire vakantiebestemmingen Mallorca, Menorca, Ibiza en het wat minder bekende, maar zeker niet minder mooie, Formentera. Het zijn vier eilanden die ideaal zijn voor het huren van een mooie strandvilla waar je kunt genieten van het prachtig uitzicht over de turquoise, transparante zee. Zo heb je heerlijk je eigen plekje om je met je lover, familie of vrienden terug te trekken en bij te komen van de bruisende eilanden.

Want zeg nou zelf, wat geeft nou nog meer een vakantiegevoel dan een prachtig eiland, adembenemende stranden en het hebben van je eigen echte vakantievilla? Juist! Dat is heerlijk bijkomen, bij bruinen en genieten van alles wat de Balearische eilanden te bieden hebben.

3. De Canarische eilanden

De Canarische eilanden liggen voor de noordwestkust van Afrika en omvatten 13 vulkanische eilanden die samen Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, El Hierro, La Palma en La Gomera vormen. Het zijn heerlijke eilanden om even te ontsnappen aan de Nederlandse winter of, laten we eerlijk zijn, aan de vaak druiligere Nederlandse zomer. Hier heb je namelijk gegarandeerd het hele jaar door zon.

Maar zon, zee en prachtige stranden, zijn zeker niet de enige dingen die deze eilanden te bieden hebben, zo hebben ze ook een prachtige natuur, leuke dorpjes, een heerlijke gastronomie en een bruisende cultuur. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de Canarische eilanden één van de meest perfecte vakantievilla gebieden van Spanje zijn. Zo kun je hier zowel strandvilla’s, afgelegen vakantiehuisjes als avontuurlijke cabins vinden: voor iedereen wat wils!

4. Valencia

Valencia ligt aan de oostkust van Spanje, de kuststreek van deze regio ligt aan de Middellandse Zee en kent een lengte van ruim 500 kilometer. Het bekendste kustgebied van de regio Valencia is de Costa Blanca, waar ook weer de vakantieganger trekpleisters Benidorm en Alicante aan liggen. In deze toeristen hotspots vind je een uitgebreid aanbod aan heerlijke vakantiehuizen, waar je kunt bijkomen van het vele zon, zee, strand en plezier aanbod.

En heb je even genoeg van de drukte? Dan zijn er ook nog veel vakantiehuisjes te vinden in de rustigere delen van deze regio, óf je maakt toch even een reisje naar een afgelegen baai waar je echt het gevoel kunt krijgen dat je je op een onbewoond tropisch “eiland” bevindt. In de regio valt er genoeg te ontdekken, van heerlijk eten (kook met heerlijke ingrediënten of ga gewoon lekker uit eten), de bruisende stad Valencia, pittoreske dorpjes tot een bergachtig achterland.

5. Andalusië

Andalusië ligt in het zuiden van het Spaanse vasteland en omvat de Costa del Sol, Costa Tropical, Costa de Almería  en Costa de la Luz. Deze regio voldoet echt aan het typische vakantieplaatje van het Spaanse land: prachtige stranden, pittoreske witgekalkte dorpjes, flamenco dansen en een bruisend nachtleven. Het is een heerlijke regio om een vakantiehuis aan zee te huren en daar volop te genieten van de vele zon. En dan kun je deze strandvakantie voor de variatie ook nog eens combineren met wat citytrips naar Marbella en Sevilla. Zorg er wel voor dat je in je accommodatie wat afkoeling kan krijgen (d.m.v. bijvoorbeeld een heerlijk zwembad). De zomers worden hier namelijk heel erg warm. In de herfst of lente is het weer in Andalusië altijd nog steeds zeer aangenaam. Voor sommigen is het dan nog beter vertoeven dan in de warme zomermaanden. Wil je dus graag even ontsnappen aan het Nederlandse druilerige weer? Huur dan een mooi mediterraans vakantiehuisje in deze regio.

 

Wacht dus niet langer en zoek nu jouw droomvilla in Spanje!