Wat je Moet Inpakken Voor Een Verblijf In Een Spaanse Villa

Het mooie land Spanje kan ook wel een land van tegenstellingen worden genoemd: er zijn bergen, er zijn stranden en er is van alles daar tussen, ongeacht welke villa je hebt gekozen als je thuis ver weg van huis! En wanneer je hier bent dan zal je ook werkelijk alles willen zien, geloof ons maar! Dus wanneer je aan het inpakken bent voor je reis naar Spanje, zal je er voor moeten zorgen dat je voor elk avontuur dat je wellicht aangaat iets meeneemt. We weten dat dit nogal een onderneming is, dus we hebben alvast een lijst voor je gemaakt met wat je in moet pakken voor je verblijf in een Spaanse villa:

De Basis Benodigdheden

Als het gaat om op vakantie gaan, dan zijn er een aantal basis benodigdheden die je altijd in zou moeten pakken. Tegen de tijd dat je je koffer volpropt, en je handbagage, en oké, misschien ook nog een tweede koffer… zou je al een basis reisplan moeten hebben die je in gedachten kunt houden. Denk na over het volgende:

  • Voor hoeveel dagen ga je op vakantie? Als je voor een lange tijd wegblijft, zal je in ieder geval genoeg outfits moeten inpakken voor een paar dagen achter elkaar, maar houd in gedachten dat je villa óf een privé wasruimte heeft met een wasmachine en een droger, óf een openbare wasserette vaak dichtbij. Dat betekent dat je licht kunt inpakken, zelfs als je voor langere tijd weg bent. En wie houdt er überhaupt van om zware koffers mee te slepen!
  • Waar ben je van plan om heen te gaan? Je hebt je villa ruim van te voren geboekt dus je weet waar je het grootste gedeelte van of zelfs je gehele vakantie zal doorbrengen. Het maakt niet uit waar in Spanje je bent, je zult meer zonnige dan niet-zonnige dagen meemaken, maar check voor de zekerheid de temperatuur om een idee te krijgen van wat je nodig hebt. Over het algemeen is het een goed idee om een windscherm, regenjas, paraplu en een lichte jas mee te nemen zodat je goed voorbereid bent op nagenoeg alles wat het weer zou kunnen brengen. Daarnaast vereisen zomerdagen natuurlijk korte broeken en t-shirts met korte mouwen, terwijl tijdens wintervakanties lange broeken en truien nodig zijn.
  • Wat ben je van plan om te gaan doen? Deze vraag is wellicht niet zo gemakkelijk om te beantwoorden terwijl je aan het inpakken bent, maar denk na over waar je naar toe zal gaan. Verblijf je vlakbij de bergen, de stranden of de stad? Of een combinatie van alle drie? Als je denkt dat je het fotogenieke Spaanse platteland wilt verkennen, breng dan in ieder geval comfortabele wandelschoenen mee, zeker als je vlakbij de bergen zal zijn. Er valt hier immers genoeg te wandelen en fietsen! Maar als je vooral in de stad zult blijven, dan wil je misschien comfortabele schoenen hebben voor tijdens het winkelen overdag en dansschoenen voor de avond. Strandliefhebbers moeten zich ook goed voorbereiden, neem je zwemkleding mee! Of niet, als je van plan bent om gezellig mee te doen op het naturistenstrand (ja, die zijn er!). Eén belangrijke opmerking is echter dat voorwerpen zoals surfborden en klimmateriaal lastig te vervoeren zijn, dus plan gewoon om deze te huren!

Persoonlijke Voorwerpen Die Je Nooit Thuis Laat

Als je het normaal gesproken mee zou nemen op vakantie naar een andere bestemming, neem het dan ook mee hierna toe! Toiletartikelen, je favoriete accessoires en persoonlijke prularia zonder welke je nooit het huis zou verlaten, moeten zeker in je tas(sen) zitten. Een aantal andere belangrijke dingen om mee te nemen, als je dat niet al zou doen, zijn een zonnebril en zonnebrandcrème, en misschien een hoed. Die 300 zonnige dagen per jaar zijn geen grap! Als je wilt kun je deze dingen daar ook kopen, maar door ze mee te nemen weet je zeker dat je strand-klaar bent op het moment dat je bij je villa aankomt!

Wat Je NIET Nodig Hebt

Vergeet niet dat je in een privé villa verblijft dus je hoeft niet werkelijk alles mee te nemen! Als je bepaalde artikelen thuis hebt, dan hebben ze het hoogstwaarschijnlijk ook in de villa. Dat is waarom deze lijst gefocust is op persoonlijke artikelen en dingen die gemakkelijk mee te nemen zijn en die je bij de hand wilt hebben voor het geval dat. Maar zorg ervoor dat je jouw specifieke villa dubbelcheckt zodat je precies weet wat je kunt verwachten en wat je nodig hebt!