De Meest Benijdenswaardige Steden In Spanje Die Je Moet Bezoeken

Als je het woord “benijdenswaardig” opzoekt in het woordenboek, betekent dit “een gevoel van ontevredenheid of verbitterd verlangen veroorzaakt door iemands anders zijn of haar bezittingen, kwaliteiten of geluk”. Maar als het op Spanje aan komt, is er geen ontevredenheid of verbittering te vinden! Spanje is een prachtig land, van de zonovergoten rotsachtige stranden van de Costa Brava tot aan de berglandschappen van Andalusië en alles er tussenin. Neem een fototoestel mee en pak je tassen in zodat je op alles voorbereid bent, want je kunt niet voorspellen wat de reis zal brengen wanneer je deze drie benijdenswaardige steden in Spanje bezoekt!

Madrid

Spanjes hoofdstad staat bekend om zijn sprankelende nachtleven, maar laat je niet foppen! Er is meer dan alleen dat in deze complexe stad. Voor de modebewuste en trendy mensen is er geen tekort aan eigenaardige boetiekjes die verstopt zijn in de achterstraatjes van de stad, zoals Fuencarral, en zich verschuilen tussen de luxe merken van de hoofdstraten Goya, Ortega en Velazquez. Zorg ervoor dat je je comfortabele wandelschoenen en reisvriendelijke creditcard meeneemt, want je zult ze nodig hebben!

En wanneer je op pad bent, vergeet dan niet om een stop te maken bij het Koninklijke Paleis van Madrid. Dit majestueuze gebouw is zowel aan de binnen- als buitenkant prachtig en biedt geweldige mogelijkheden voor het nemen van een selfie. Wandel door de Sabatini tuinen voordat je een groepsfoto neemt of neem een boek mee en zit in de schaduw om te ontsnappen aan de felle Spaanse zon voordat je ’s avonds op stap gaat. Je zult genoeg lokale bars en nachtclubs vinden op loopafstand, dus denk eraan om je beste dansschoenen mee te nemen en bereid je voor om de nacht weg te dansen met een sangria in de hand!

Granada

Als de hele dag uitrusten en de hele nacht feesten niet echt iets voor jou is, ga dan naar Granada. Deze opmerkelijke stad zal je fascineren en enerveren! Doe je voordeel met de sfeer van “alles is mogelijk” en verken de fotowaardige architectuur van de stad, zoals het Islamitische Paleis La Alhambra. De magnifieke structuur valt niet te missen – het bevindt zich op de top van een heuvel die uitkijkt over de stad en wordt omringd door kleurrijke tuinen, waardoor het daadwerkelijk iets weg heeft van een paradijs op aarde!

En als je op zoek bent naar een stad van tegenstellingen, dan is Granada de stad die je bovenaan je lijst moet zetten. Hoewel er hier zeker geen tekort is aan dingen om te doen, is dit waarschijnlijk het beste aan Granada: de stad heeft zonnige stranden en besneeuwde bergen. Dus als je een kieskeurige groep hebt met verschillende voorkeuren, of als je van alles wat wilt ervaren in één dag, dan is deze stad zeker iets voor jou. Je kunt er skiën op de sneeuwtoppen van de Sierra Nevada en zonnebaden op het strand Herradura, en dat allemaal op dezelfde dag!

Sevilla

Sevilla is de op 3 na grootste stad van Spanje en staat op de derde plek als meest benijdenswaardige stad van Spanje! Deze stad mag dan groot zijn, maar het zal tijdens je bezoek voelen alsof het relatief klein is. Je kunt hier namelijk bijna alles te voet doen. Net zoals Madrid staat deze stad bekend om zijn nachtleven, maar er zijn ook meer dan genoeg andere dingen te vinden hier. Fans van Game of Thrones zullen zeker hun fototoestel mee willen nemen, want zij zullen een van de koninklijke paleizen van Huis Martell binnen stappen, of zoals het bekend staat in Spanje, de Alcazar van Sevilla; een schitterende bezienswaardigheid, zelfs als je niet weet wat Huis Martell is!

Wees echter gewaarschuwd dat het hier behoorlijk heet kan worden tijdens de zomer. Maar zelfs als je geen fan bent van de zon zal deze stad je verkoelen met haar tal van groene, schaduwrijke plekken, waar je mee kunt doen met de siësta van de Spanjaarden. En voor families met kinderen die misschien zullen lachen om het concept van siësta, wandel dan door naar het Parque del Alamillo, een opwindend park met speelterreinen voor kinderen waar ze zonder enige twijfel hun energie kwijt zullen raken voordat jullie teruggaan naar jullie villa!

Reserveer Je Verblijf Van Te Voren

Dat waren ze dan, de drie meest benijdenswaardige steden in Spanje! Welke komen er op jouw reisplan te staan? Waar je ook heen gaat, vergeet niet om van te voren je villa in Spanje te boeken, zodat je de kans niet mist om een privé plek voor jezelf te hebben terwijl je dit bijzondere land verkend!