Hoe Je Alleen Kunt Reizen In Spanje

Het is oké om in het in je eentje te doen

Heb je naar reiswebsites zitten staren en bestemmingen zitten bekijken die je graag zou willen bezoeken? Kan je niet wachten om ooit de straten van Barcelona te bewandelen of de festivals van Malaga te ervaren? Heb je altijd al een week aan de stranden van de Costa Del Sol willen doorbrengen om dag en nacht de mensen te kunnen bekijken?

Maar heb je niemand gevonden om met je mee te gaan?

Zo niet, laat dat je er dan niet van weerhouden om te gaan. In je eentje reizen is één van de meest bevrijdende manieren om de wereld te ervaren. Niet zou je ervan moeten weerhouden om zelf op vakantie te gaan. Dit is hoe je over je angsten heen komt en geniet van je solo reis.

Je Bent Nooit Helemaal Alleen

Vakantievrienden maken

De meeste mensen die overwegen om in hun eentje op vakantie te gaan, nemen aan dat ze compleet alleen zullen zijn. Ze stellen zich dagen en nachten voor waarin ze niemand ontmoeten, met niemand praten en hele dagen doorbrengen zonder te praten.

Niets is minder waar.

Wanneer je zelf op vakantie gaat, hoor je automatisch bij een exclusieve club waarvan je niet eens wist dat die bestond. Je raakt meteen bevriend met alle andere reizigers die je onderweg ontmoet. Je vormt spontaan een bond en maakt snel een connectie met elke andere reiziger die precies hetzelfde doet als jij.

Veel solo reizigers die terug komen van hun reizen zeggen dingen zoals:

“Ik ontmoette een leuke jongen in een café en daarna hebben we nog twee maanden samen gereisd.”

“Ik kwam een leuke groep meiden tegen in Japan die allemaal alleen aan het reizen waren, maar reizend met zijn allen hadden we veel meer plezier.”

“Sommige van mijn beste vrienden zijn de vrienden die ik heb ontmoet in hostels, op het strand, in de rij voor toeristische bezienswaardigheden of zelfs in de rij voor de pinautomaat.”

Je zult ervan verbaasd staan dat je nooit helemaal alleen bent en dat iedereen geïnteresseerd is in jouw verhaal en jouw ervaring. Iedereen wil horen over de plekken die jij hebt bezocht, de villa’s waar je hebt verbleven, en de verborgen schatten die je hebt gevonden doordat anderen je hier over hadden verteld.

Doe Dingen Op Je Eigen Tempo

Alleen reizen heeft zo zijn voordelen. Wanneer je alleen op vakantie gaat, heb je de vrijheid om dingen in je eigen tempo te doen. Zelfs wanneer je enkel met je familie op vakantie gaat, vereist een uitstapje naar het strand een aankondiging 12 uur van te voren, planning, uitvoering en een nauwgezette timing.

Wanneer je in je eentje op vakantie bent, maak je zelf de regels, beslis je zelf de tijden en plan je je eigen dag. Je kunt je plannen zelfs op het laatste moment veranderen als dat nodig is. Dit zijn de nieuwe regels en je kunt ze alleen ervaren als je alleen bent.

Stel dat je een dag aan het strand plant. Je ontmoet toevallig een groep van reizigers zoals jij die van plan zijn om een aantal lokale bezienswaardigheden te bezoeken en later samen wat te gaan drinken in een lokaal restaurant waar één van hen over heeft gehoord. Het klinkt allemaal erg gezellig.

Moet je toestemming vragen om mee te gaan? Moet je iemand overhalen om met je mee te gaan?

Natuurlijk niet!

Je bent in je eentje, dus je bent in staat om plannen zoals deze op het laatste moment te maken. Dat gebeurt alleen als je op een solo vakantie bent zonder de druk van andere mensen om wat dan ook te doen.

Je Doet Dit Misschien Nooit Meer

Als je de mogelijkheid hebt om in je eentje te reizen, dan krijg je misschien nooit meer de kans om dat nog een keer te doen. Het leven verandert zo snel. Je kunt iemand ontmoeten, een carrière opbouwen, settelen met kinderen, en plotseling lukt het niet meer om iets te plannen zonder dat maanden van te voren al vast te leggen.

Als je overweegt om een solo vakantie te nemen, doe het dan. Het is het enige moment in je leven dat je kunt genieten van de eenzaamheid en het is iets dat je wellicht voor lief neemt. Er is niets ergers dan spijt hebben van het niet aangrijpen van een kans wanneer je daartoe de mogelijkheid had.

Het heeft iets om het in je eentje te doen. Je realiseert het je nu misschien niet, maar je leven vult zich en plannen maken het moeilijker om te reizen, je zult wensen dat je de reis toch had gemaakt. Zoals ze altijd zeggen:

“Je weet pas wat je hebt als het er niet meer is.”

Doe Het Op Jouw Manier

Volg je eigen weg

Neem van niemand advies aan. Behalve dan natuurlijk van deze blog. 😉

Dit is jouw solo vakantie. Dit is jouw reis. Jij bent uniek en je houdt ervan om dingen op jouw manier te doen. Als je meerdere keren naar huis wilt bellen op je eerste dag, doe het dan. Als je zin hebt om McDonald’s te eten en een film te kijken omdat je iets vertrouwds wilt, ga er dan voor. Wil je je haarföhn inpakken in je koffer? Maak er dan gewoon wat ruimte voor.

Jouw reis zou moeten draaien om waar jij je comfortabel mee voelt en wat jij leuk vindt om te doen, dus maak er het beste van.

En zelfs als je Frank Sinatra’s liedje, “My Way”, wilt zingen, doe het dan vooral.

Een vakantie nemen in Spanje in je eentje is één van de beste dingen in het leven. Het land krijgt een hoop aandacht als familiebestemming en locatie om samen met vrienden te bezoeken. Denk hierbij aan de vakantiehuizen in Spanje voor grotere aantallen. Zoals een vakantiehuis voor 8 personen of 12 personen. Maar wij denken dat het tijd is om het te zien als één van de geweldige plekken om helemaal in je eentje te bereizen.