De Beste Plekken Om Heerlijk Te Zonnebaden

Met meer dan 300 dagen per jaar aan heerlijk warme zonneschijn, zijn Spanjaarden niet anders gewend dan veel te zonnebaden, zowel op hun gouden stranden als daarbuiten. Hoewel je vrijwel overal in dit schitterende land zonnestralen kunt opvangen, hebben wij speciaal voor jou een lijst samengesteld met de top 10 van stranden in Spanje om mooi bruin te worden. Tegelijkertijd laten we je zien dat je van hieruit ook prachtige bezienswaardigheden kunt gaan verkennen:

  1. Cala Llenya is perfect voor families, dankzij haar vele veilige zones om te zwemmen. Jij en je kinderen zullen hier veel plezier beleven tijdens het snorkelen in de rotsachtige delen van sommige van Ibiza’s prachtige stranden. En als iemand even een korte pauze nodig heeft van het vele zonnebaden, dan is er meer dan genoeg schaduw in de omringende dennenbossen waar je even heerlijk kunt afkoelen.
  2. Als je van mooie steden houdt, maar ook graag het zand tussen je tenen voelt, dan is La Concha het perfecte strand voor jou! Het staat bekend als het beste “stadsstrand” van Spanje, en dit is ook zeer zeker terecht. Van designkleding tot aan lokale bars met pintxos en Kalimotxo om dag en nacht door te kunnen gaan: je zult hier merken dat de tijd vliegt als je het naar je zin hebt!
  3. Als je samen met een groep reist en het iedereen naar de zin wilt maken, kies dan voor La Barrosa in Cadiz. Dit strand wordt keer op keer door Spanjaarden benoemd als één van de beste stranden van Spanje en met meer dan 8 kilometer aan zandstrand zijn er volop mogelijkheden om dingen te doen. Sportieve types kunnen windsurfen op epische golven en ouders die op zoek zijn naar ontspanning zullen de rustige zandduinen zeker waarderen om de dag af te ronden.
  4. Fantastisch voor een stel tijdens een romantisch weekendje weg of voor de solo reiziger die op zoek is naar rust; Genoveses is dan het strand dat je echt gezien moet hebben! Dit strand is een prachtig verscholen toevluchtsoord, je zal dus je GPS moeten gebruiken om er überhaupt te komen, maar zodra je er bent is het een paradijs voor ontspanning! Bereid je echter wel voor op vele “roze” bezoekers als je er in de herfst heen gaat – op dit strand bevinden in deze periode namelijk duizenden flamingo’s!
  5. Reis af naar het vissersdorpje Bolonia om het mooie, natuurlijke strand Playa de Bolonia te verkennen. Dit is het ideale strand voor natuurliefhebbers! Met een kuststrook van meer dan 3 kilometer lang kun je hier rotspartijen vinden in aanvulling op het strand en het surfen, waardoor het strand behoorlijk wild aanvoelt. De hoge winden maken het windsurfen een ervaring die je zeker niet wilt missen als je hier bent.
  6. Als je graag wilt ontsnappen aan de grote toeristische attracties, ga dan langs Asturias. Deze stranden bieden een smaragdgroene kuststrook met een actieve surfgemeenschap, en wordt nog niet overspoeld door een grote golf aan mensen. In plaats daarvan kun je genieten van de directe toegang tot zowel de bergen als de zee, en dat allemaal op één plek zonder gestoord te worden door het geluid van pratende mensen om je heen!
  7. Voor historici zijn er vele schatten te vinden in Tamariu aan de Costa Brava. Ondanks de modernisatie in het grootste gedeelte van Spanje, hebben veel van de kleine vissersdorpjes hun traditionele gebruiken en tradities aangehouden. Je zult met veel plezier deze dorpjes en de verborgen grotten langs het prachtige gouden zandstrand verkennen. Je zult ontdekken dat deze zoveel meer bieden dan slechts een feest voor het oog. 
  8. Op zoek naar een uitstapje maar wil je toch het gemak van alle voorzieningen dichtbij? Zoek dan niet verder dan Cala Mesquida! Dit prachtige strand ligt op Mallorca, vlakbij één van de rustigere gedeeltes van de stad. Hier kun je heerlijk genieten van de rust zonder alle essentiële behoeftes op te hoeven geven, zoals die overheerlijke lokale tapas!
  9. Deze lijst zou niet compleet zijn zonder Es Pujols, nog een ideaal familiestrand. Dit strand ligt op het kleine eiland Formentera en biedt heldere, kalme wateren voor jou en je kleine kinderen om in te plonzen en te spelen. En voor families met wat oudere kinderen zijn er ook genoeg activiteiten om te proberen, van kajakken tot wandelen, of zelfs vogelsspotten!
  10. Tenslotte is Marbella hét strand om naartoe te gaan als je flexibiliteit nodig hebt om het iedereen naar wens te maken. Of je nou op zoek bent naar een relaxte sfeer of de opwinding van het nachtleven, dit strand heeft het allemaal! Je vindt er muziek, feest, eten, drank, heldere wateren, een hoop zonneschijn en de mogelijkheid om te ontspannen, en dat allemaal op één plek!

Maar waar verblijf je?

Als je deze lijst hebt gelezen en denkt “Hier moet ik nu meteen heen!”, dan snappen we dat helemaal! Daarom hebben we het gemakkelijk voor je gemaakt om de perfecte villa in Spanje voor je strandvakantie te vinden. Wacht dus niet langer en ga nu nog op zoek!