Wat is er bijzonder aan de provincie Alicante?

Wat is er zo speciaal aan Alicante om daar een huis te kopen? De provincie Alicante is de zuidelijkste provincie van de regio Valencia, in Spanje. De provincie ligt aan de Middellandse zee en de hoofdstad heet, net als de provincie, Alicante. Alicante heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en aangename, warme zomers. Zelfs in december kan het er nog 20 graden zijn! Mooier kan het niet als je niet van koude winters houdt!

In deze blog zal ik wat steden noemen in de provincie Alicante die zeer bijzonder zijn. Allereerst is er Alfàs Del Pi. Deze stad is oorspronkelijk gebouwd voor bescherming tegen de piraten. Deze stad is bekend om het jaarlijkse Internationale Filmfestival en vooral voor toeristen is deze stad erg aantrekkelijk. Er zijn schitterende stranden, restaurantjes en leuke winkeltjes te vinden. Ook voor de wijnliefhebbers is Bodega Mendoza zeker een bezoekje waard. De volgende stad is Alcoy, de stad van de bruggen. Een stad met veel historie en musea en natuurlijk schitterende bruggen. Ook grenzen er 2 natuurparken aan. Feesten kunnen ze hier, want er wordt uitgebreid gefeest als er wat te vieren is!

Dan hebben we natuurlijk Alicante, de hoofdstad van de provincie. De stad ligt aan de kust en bezit een haven. Hier meren  cruiseschepen het hele jaar door in grote getale aan. Ook is er een vliegveld wat erg handig is als je vaak heen en weer reist. Er zijn vaak aanbiedingen waardoor je goedkoop kunt vliegen. Ook in deze stad is van alles te bezichtigen, zoals kloosters, kerken, musea en een kasteel. Verder vinden er jaarlijks traditionele festivals plaats. Een goede plek om een huis te kopen, of, als je niet van de stad houdt qua wonen, net erbuiten. Verder hebben we Altea. Een gezellig, knus stadje met smalle straatjes en witte huisjes. Mooie stranden en het hele jaar lekker weer. Dit is echt een stadje om lekker te slenteren en te genieten van de rust en gezelligheid. Dan hebben we Benidorm, van oorsprong een vissersstadje, maar nu vooral heel toeristisch. Benidorm staat vooral bekend om het strand en de hotels, appartementen en dansgelegenheden.

Ook is er Calpe, de badplaats waar de blauwe zee en het witte strand te vinden is. In het midden van de stad is een zoutwatermeer te vinden. Ook is er nog terug te zien dat het oorspronkelijk een vissersdorp was. Dénia ligt aan de kust en hier vandaan vertrekt er elke dag een ferry naar “de Balearen”. In de stad zelf zijn verschillende bezienswaardigheden. El Campello is een stadje wat nog niet heel toeristisch is, dus juist daarom erg leuk om te bezoeken. Elche staat bekend om zijn palmbomentuin. Jalón ligt in een vallei tussen de bergen. Hier wordt wijn geproduceerd en zijn Arabische invloeden terug te zien. Jávea heeft een mooi oud centrum, een oude haven en natuurlijk een zandstrand. Jijona staat bekend om turrón, wat vaak wordt gegeten met kerst. Er is zelfs een museum van!  Moraira is bekend van de likeur Mistela en Villajoyosa geeft je een echt vakantiegevoel!