De beste activiteiten die u niet mag missen aan de Costa Brava

De Costa Brava in Spanje is een van de populairste toeristische bestemmingen in Europa. En niet zonder reden! Deze prachtige kustlijn is bezaaid met mooie stranden, middeleeuwse dorpjes en volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Hier zijn enkele van de beste dingen om te doen aan de Costa Brava.

Fiets langs de Costa Brava en geniet van unieke landschappen

De Costa Brava is een van de mooiste plekken in Spanje en is perfect voor een zomervakantie

De Costa Brava is een absoluut prachtige regio van Spanje, ideaal voor een zomervakantie met het gezin. De schoonheid van de Costa Brava, bestaande uit vissersdorpen, Cadaqués en kustgebieden, doet niet onder voor de meeste plaatsen in Spanje en daarbuiten! Of u nu de gouden stranden en vissersdorpjes wilt verkennen, zoals Roses of Lloret de Mar, bezienswaardigheden wilt bezoeken in kleine steden als Cadaqués, of gewoon wilt zwemmen in de prachtige Middellandse Zee, de mogelijkheden voor plezier zijn eindeloos. Een bezoek aan de Costa Brava belooft blijvende herinneringen achter te laten voor uw gezin – waarom komt u niet en ervaart u het zelf?

Er zijn tal van activiteiten om u bezig te houden, van zwemmen en zonnebaden tot wandelen en verkennen

De zomer in Lloret de Mar aan de Costa Brava is een van de meest spectaculaire ervaringen die je kunt hebben. Als duiken, snorkelen, zwemmen en zonnebaden niet genoeg voor je zijn, zijn er genoeg andere manieren om je bezig te houden. U kunt de Camí de Ronda verkennen – een 33 kilometer lang pad langs de Costa Brava – een fietstocht door de stad maken of zelfs een boottochtje in de Middellandse Zee maken. Hoe u uw tijd ook doorbrengt in dit pittoreske paradijs, u zult zeker een fantastische zomer beleven.

Hier zijn enkele van de beste dingen om te doen tijdens uw verblijf aan de Costa Brava:

De Costa Brava is zeker een van de beste plaatsen om een vakantie in Spanje door te brengen! Met zijn prachtige natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en breed scala aan activiteiten zult u zich hier nooit vervelen. Een must-see attractie, vooral voor kunstliefhebbers, is het Dalí Museum in Figueres. Het is een van de beroemdste kunstenaarsmusea van Europa en u kunt er gemakkelijk een halve dag doorbrengen. De Costa Brava heeft uitstekende restaurants waar u allerlei heerlijke lokale gerechten kunt proberen, evenals culturele clubs waar u mensen kunt ontmoeten die uw passie voor de Costa Brava delen. Of u nu liever ontspant op het strand of oude monumenten verkent, de Costa Brava heeft het allemaal!

Dalí Museum in Figueres, Costa Brava

Bezoek de botanische tuinen van Lloret de Mar: ze zijn prachtig en vol zeldzame planten

Als u op zoek bent naar een plek om prachtige, zeldzame planten te bewonderen, dan zijn de botanische tuinen van Lloret de Mar de perfecte bestemming. Ze liggen in de buurt van de Santa Cristina-kapel en beschikken over charmante waterpartijen en een kronkelend pad van meer dan 6.000 meter dat leidt naar de fascinerende tuinen van Santa Clotilde. Deze opmerkelijke tuinen, een ware openbaring in landschapsarchitectuur, omvatten fonteinen, bloemperken en trappen om verschillende zeldzame planten te ontdekken. Lloret de Mar is een paradijs voor wie op zoek is naar een unieke flora die nergens anders ter wereld te vinden is.

Jardins de Santa Clotilde, Lloret de Mar, Costa Brava

Duik in het heldere water van het strand van Cala Boadella

Duik in het kristalheldere turquoise water van het strand van Cala Boadella en voel uw stress wegsmelten. Deze prachtige kleine baai aan de Costa Brava is de perfecte plek om te ontspannen met het gezin, met veel wit zand en een gunstig gelegen Chiringuito die heerlijke snacks serveert. Bezoek zeker het strand van Cala Boadella tijdens uw verblijf aan de Costa Brava – u zult deze unieke ervaring nooit vergeten!

Maak een wandeling naar de kasteelruïnes van Tossa de Mar voor een ongelooflijk uitzicht

Als u op zoek bent naar cultuur en geschiedenis in combinatie met een adembenemend uitzicht, dan is een wandeling naar de ruïnes van het kasteel van Tossa de Mar zeker de juiste keuze. Vanaf de top kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en alle schatten die haar omringen, waaronder de vele restaurants waar u kunt genieten van heerlijk bereide lokale gerechten. De ruïnes van het middeleeuwse kasteel dat boven op de heuvel ligt, zullen cultuurliefhebbers bezig houden terwijl ze ronddwalen en deze bijzondere plek in de geschiedenis verkennen. De schilderachtige taferelen die u tijdens deze tocht te wachten staan, maken hem echt onvergetelijk.

Kasteel van Tossa de Mar, uitzicht op de baai

Al met al is de Costa Brava een droombestemming en een geweldige plek om een perfecte zomervakantie in Spanje door te brengen. De botanische tuinen van Lloret de Mar zijn een bezoek waard vanwege hun ruime schoonheid, waar u zeldzame planten kunt vinden. Vergeet niet te zwemmen in het heldere water van het strand van Cala Boadella en wandel naar de ruïnes van het kasteel van Tossa de Mar voor een intiem uitzicht. Dus, als u op zoek bent naar een geweldig uitje deze zomer, kijk dan niet verder dan de prachtige stranden en fascinerende sites die in overvloed aanwezig zijn aan de Costa Brava! Op zoek naar een leuke plek om te verblijven? Een verblijf in een van onze vakantievilla’s in Lloret de Mar, Tossa de Mar of een van de andere vissersdorpen aan de Costa Brava wordt ten zeerste aanbevolen. Onze selectie van villa’s is enorm en u zult zeker de perfecte villa voor u vinden! Dus boek nu uw vakantievilla!