De 8 leukste stranden in en rondom Salou

Salou – Platja Llarga

Vamos a la playa…  Laten we naar het strand gaan… Maar welk strand? Met 14 kilometer aan kustlijn heb je in Salou veel keuze. Salou kent hele fijne stranden met goudkleurig zand en kristalhelder water waardoor je echt het gevoel zult krijgen dat je je op een Caribisch eiland bevindt.

Dankzij het grote aanbod, is er voor elk soort strandliefhebber wel iets te vinden in Salou. Van brede stadsstranden, stranden die heel geschikt zijn voor families tot verborgen, haast onontdekte baaitjes. Ben je benieuwd naar wat Salou allemaal te bieden heeft qua zon, zee en strand? Doe je zwemkleding aan, wat zonnebrand op, neem je handdoekje mee, zet je zonnebril op en ontdek de 8 leukste stranden in en rondom Salou.

De stedelijke stranden van Salou

Salou kent meerdere stedelijke stranden en allen genieten van een super centrale ligging. Dit is natuurlijk ideaal voor families of voor mensen die liever geen grote afstanden afleggen vanwege de hitte. Verder is het fijn aan deze stranden dat zij zeer faciliteiten en voorzieningen aanbieden. Hier heb je dus echt alles wat je nog hebt binnen handbereik!

Cala Font

Deze semi-stedelijke baai ligt in het meest toeristische deel van de Cabo de Salou en is dankzij de handige ligging ook een populair strand. Zo kent het aan de ene kant een centrale ligging, maar kent het aan de andere kant ook nog eens een mooie natuurlijke omgeving, waarbij het strand geflankeerd wordt door pijnbomen en rotsen.

Dit strand is ook een zeer geliefde plek voor snorkelaars! Het kristalheldere water, de rustige zee en de rotsen zorgen namelijk voor een prachtig onderwaterleven.

Wil je graag meer comfort? Lekker rustig aan genieten op een bedje? Uiteraard zijn zijn er op dit strand ook plekken waar je ligstoelen en parasols kunt huren.

Naast de Cala Font liggen verder ook nog een aantal kleinere baaien, de Cala Vinya of Cala Pinetell. Ook hier kun je altijd nog plaatsnemen.

Platja Llevant

Platina Llevant (ook wel Levante genoemd) is één van de hoofdstranden van Salou en daarom één van de meest populaire opties. Dicht bij het centrum en omringd door de Jaume I boulevard, biedt dit strand alle diensten en voorzieningen die je maar kunt wensen. Als je het niet erg vindt om omringd te zijn door handdoeken, families en vriendengroepen, dan kun je hier zeker genieten.

Het prachtige strand is 1,2 kilometer lang en je vindt er volop parkeerruimte, bars, toiletten, speeltuinen en verhuurdiensten voor hangmatten en parasols. Het is een ideaal strand voor families dankzij de vele voorzieningen en mogelijkheden voor kinderen.

Vanaf het strand van Llevant heb je ook toegang tot de Nautical Club van Salou, waar je allerlei watersporten kunt beoefenen: zeilen, kajakken, jetski’s… Je zult je hier nooit vervelen en zo kun je optimaal genieten van de zon, de zee en het strand.

Platja Ponent

Het andere hoofdstrand van Salou is Platja Ponent, beide hoofdstranden ligging aan één kant van de haven. Llevant ligt aan de westkant terwijl Ponent aan de oostkant ligt. De stranden van Llevant en Ponent lijken veel op elkaar, het zijn van die stranden die je veel ziet op Mediterraanse ansichtkaarten: lange stranden van goudkleurig zand, kristalhelder water, palmbomen, veel handdoeken en strandgangers.

Platja Ponent is een kilometer lang en het natuurlijke verlengde van Platja Levant. De nabijheid van het centrum van Salou, de gemakkelijke toegang en de vele aangeboden diensten maken het één van de favoriete stranden van gezinnen. Je vindt hier dan ook cafés, douches, toiletten en nog vele andere voorzieningen.

Platja Llarga

Net buiten het stadscentrum ligt dit juweeltje, het bijzondere aan dit strand is de samenkomst van bergen en zee. Omringd door een dennenbos waar je kunt genieten van schaduw, strekt dit halfstedelijke strand zich uit over 600 meter fijn goudkleurig zand en helder water. Het strand kent vele voorzieningen, zo kun je hier ligbedden, parasols en zelfs rolschaatsen huren. Houd je erg van watersporten? Je kunt hier ook jetski’s of waterfietsen huren.

Platja Capellans

Op slechts een halve kilometer afstand van het centrum van Salou ligt deze kleine 200 meter lange baai. Dankzij het gouden zand en het kalme, heldere water is dit een erg populaire optie onder toeristen en de lokale bevolking, het is echt een comfortabel en veilig strand. Houd je wel van (strand)wandelingen maken? Je hebt vanaf dit strand toegang tot de Camino de Ronda, een wandelroute langs de kust van de Cabo de Salou met prachtige kleine baaien en kliffen.

De baaien aan de Cabo de Salou

De stedelijke stranden van Salou zijn zeer comfortabel voor families en om even een snelle duik te nemen, het is altijd handig om alle faciliteiten zo binnen handbereik te hebben. Houd je meer van natuurlijke, afgelegen stranden? Dan zijn de baaien aan de Cabo de Salou echt iets voor jou, je vindt hier de échte magie van de Middellandse Zee met prachtige kliffen en ongerepte stranden.

Cala Llenguadets

Via de Camino de Ronda kun je deze kleine baai van zo een 125 meter lang bereiken. Het ligt zeer dicht bij Platja Capellans, maar je kunt er alleen te voet komen en de toegang is daardoor iets gecompliceerder. Je moet dan ook veel traplopen, maar het strand en de weg hier naartoe zijn zeker de moeite waard. Zo vind je in dit gebied nog steeds de bunkers uit de Spaanse Burgeroorlog. Het strand kent een strandbar en je kunt hier ook hangmatten huren. Het is zeer aan te raden om op het strand te blijven tot zonsondergang, je zult namelijk verrast worden door een prachtig spektakel.

Cala Penya Tallada

Als je wilt genieten van een rustig strand met weinig mede-strandgangers, dan raden we deze schattige baai aan. Het is maar 125 meter lang en 10 meter breed en het wordt omgeven door vegetatie, waardoor je wat meer privacy krijgt. En daar bovenop ruikt het ook echt naar puur natuur, de omgeving is doordrongen met de geur van dennen. Om er te komen kun je te voet gaan, via de Camino de Ronda, of met de lokale bus, die op 200 meter van het strand stopt.

Dankzij de ligging is de baai van Penya Tallada minder populair en erg onbekend bij toeristen, met een beetje geluk kun je hier dus wel eens je privé strandje hebben. Er is hier dan ook geen enkele vorm van dienstverlening of faciliteiten, neem dus zelf alles wat je nodig hebt mee en bereid bijvoorbeeld een picknick voor.

Cala Crancs

Cala Crancs is het laatste strand gelegen aan de Cabo de Salou. Het is een populair strand onder Spaanse gezinnen met kleine kinderen, aangezien het water hier erg rustig en ondiep is. Het strand is dan ook maar 80 meter lang en 45 meter breed. Het fijne aan dit strand is dat er wel bepaalde faciliteiten zijn, zo kun je hier ligbedden, parasols en hangmatten huren.

Er zijn een paar manieren om Cala Crancs te bereiken: met de auto, de lokale bus of wandelen door de Camino de Ronda.  Wil je graag genieten van een prachtig uitzicht over de zee en de natuur van de Cabo de Salou? Beklim dan de natuurlijke terrassen die zich aan de ene kant op de heuvel bevinden. Deze klim is zeker de moeite waard, het prachtige uitzicht is adembenemend.