5 Must-See Bezienswaardigheden op de Costa Blanca voor Natuurliefhebbers en Avontuurzoekers

Als natuurliefhebber en avontuurzoeker kan het een uitdaging zijn om de perfecte bestemming te vinden die zowel adembenemende natuurlijke schoonheid als spannende activiteiten biedt. De Costa Blanca in Spanje biedt echter tal van opties die zelfs de meest veeleisende reiziger zullen bevredigen. In dit artikel zullen we de top vijf must-see bezienswaardigheden op de Costa Blanca verkennen die zeker indruk op je zullen maken en je zullen energiseren.

Prachtig uitzicht op Javea

1. Het natuurpark Montgó

Gelegen in Denia, is het natuurpark Montgó een paradijs voor natuurliefhebbers. Het park beslaat een gebied van meer dan 2.000 hectare en herbergt een diverse reeks flora en fauna. Het hoogtepunt van het park is de Montgó-berg, die op een indrukwekkende hoogte van 753 meter staat. Wandelen op de Montgó-berg is een populaire activiteit onder avontuurzoekers, en het panoramische uitzicht vanaf de top is werkelijk adembenemend. Het park biedt ook verschillende andere activiteiten zoals rotsklimmen, mountainbiken en vogels kijken.

Het natuurpark Montgó is ook de thuisbasis van verschillende historische en culturele bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Denia en de grot van de piraat. Het kasteel van Denia dateert uit de 11e eeuw en biedt een fascinerende blik in de rijke geschiedenis van de regio. De grot van de piraat is een natuurlijke grot die in de 17e en 18e eeuw door piraten werd gebruikt als schuilplaats.

Montgó Natuurpark

2. De Algar-watervallen

Als je op zoek bent naar een verfrissende pauze van de zomerse hitte, dan zijn de Algar-watervallen een must-visit bestemming. Gelegen in de stad Callosa d’en Sarrià, zijn de Algar-watervallen een reeks natuurlijke zwembaden en watervallen. Het kristalheldere water is perfect voor een verfrissende duik, en het omringende weelderige groen maakt een pittoreske omgeving. De Algar-watervallen bieden ook verschillende activiteiten zoals wandelen, tokkelen en kanoën.

Bezoekers van de Algar-watervallen kunnen ook de nabijgelegen stad Callosa d’en Sarrià verkennen, die bekend staat om zijn Moorse kasteel en traditionele architectuur. De smalle straatjes en witgekalkte gebouwen van de stad bieden een blik in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio.

3. De Cova Tallada

Voor de avontuurlijke types is de Cova Tallada een verborgen juweel dat wacht om ontdekt te worden. Gelegen in Jávea, is de Cova Tallada een grot die alleen bereikbaar is per boot of te voet. De grot is gevormd door de erosie van de rotsen door de zee, en de resulterende grillige kliffen zijn een lust voor het oog. Bezoekers kunnen de vele hoekjes en gaatjes van de grot verkennen en zelfs een duik nemen in het natuurlijke zwembad binnenin de grot. De Cova Tallada is ook populair onder rotsklimmers, die komen om de kliffen rondom de grot te beklimmen.

Jávea zelf is een charmant kuststadje dat een scala aan activiteiten biedt voor bezoekers, zoals duiken, windsurfen en kajakken. Het oude stadsdeel van de stad is een doolhof van smalle straatjes en witgekalkte gebouwen, en de markten van de stad bieden een verscheidenheid aan lokale ambachten en producten.

4. Het natuurpark Serra Gelada

Gelegen in de stad Benidorm, is het natuurpark Serra Gelada een beschermd natuurgebied dat prachtige uitzichten op de Middellandse Zee biedt. Het hoogtepunt van het park is de Serra Gelada Mountain, die op een hoogte van 1.181 meter staat. Het beklimmen van de berg is een uitdagende maar lonende ervaring en het uitzicht vanaf de top is adembenemend. Het park is ook de thuisbasis van een breed scala aan flora en fauna, waaronder zeldzame soorten zoals de Balearische pijlstormvogel.

Het natuurpark Serra Gelada is ook de thuisbasis van verschillende andere attracties, zoals de vuurtoren van Albir, die prachtige uitzichten op de zee en de omliggende bergen biedt, en het Interpretatiecentrum, dat informatie biedt over de geschiedenis en ecologie van het park. Het park biedt ook verschillende activiteiten zoals mountainbiken, rotsklimmen en vogels kijken.

De stad Benidorm zelf staat bekend om haar bruisende nachtleven en stranden, maar heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoekers kunnen het oude stadsdeel van de stad verkennen, dat de thuisbasis is van historische gebouwen en musea, of een wandeling maken langs de promenade, die prachtige uitzichten op de zee en de omliggende bergen biedt.

5. Het Guadalest-dal

Het Guadalest-dal is een verborgen juweel dat niet gemist mag worden. Gelegen in de bergen, biedt het dal prachtige uitzichten op de omringende landschappen en herbergt het verschillende schilderachtige dorpjes en stadjes. Het hoogtepunt van het dal is het dorp Guadalest, dat op een klif staat met uitzicht op een turkoois reservoir. Het dorp herbergt verschillende musea en bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van San José en het Etnografisch Museum.

Bezoekers van het Guadalest-dal kunnen ook het nabijgelegen stadje Altea verkennen, dat bekend staat om zijn prachtige stranden en historische architectuur. Het oude centrum van de stad is een doolhof van smalle straatjes en witgekalkte gebouwen, en de markten van de stad bieden een verscheidenheid aan lokale ambachten en producten.

De Costa Blanca biedt een schat aan mogelijkheden voor natuurliefhebbers en avontuurzoekers. Van het beklimmen van bergen en het verkennen van grotten tot zwemmen in natuurlijke zwembaden en tokkelen langs watervallen, er is voor elk wat wils. De regio is ook rijk aan geschiedenis en cultuur, met oude kastelen, musea en schilderachtige dorpen die wachten om ontdekt te worden. Dus als je op zoek bent naar een bestemming die zowel natuurlijke schoonheid als spannende activiteiten biedt, kijk dan niet verder dan de Costa Blanca.

Onze vakantievilla’s aan de Costa Blanca

Als je een reis naar de Costa Blanca plant, is er geen betere manier om alles te ervaren wat deze prachtige regio te bieden heeft dan door te verblijven in een vakantievilla met een privézwembad. Club Villamar biedt een breed scala aan villa’s voor alle smaken en budgetten, van modern en luxueus tot rustiek en traditioneel. Met een privézwembad kun je genieten van een verfrissende duik in de privacy van je eigen ruimte, genieten van de zon op een ligstoel, of een al fresco maaltijd met familie en vrienden. Dus waarom niet een vakantievilla boeken bij Club Villamar en de ultieme vakantie aan de Costa Blanca ervaren?