Sant Josep de sa Talaia – Het Echte Ibiza – Mis het niet!

Sant Josep de sa Talaia, grootste gemeente van het Balenaren eiland Ibiza

Sant Josep de sa Talaia is de grootste gemeente van het Balearen eiland Ibiza. Sant Josep de sa Talaia bevindt zich landinwaarts in het zuidwesten van het eiland op slechts 15 kilometer van de hoofdstad Ibiza stad (Eivissa). Sant Josep de sa Talaia dankt zijn naam aan de 475 meter hoge Sant Josep berg, de hoogste van het eiland. Sant Josep de sa Talaia heeft een oppervlakte van 159,38 km² en telt ongeveer 22.500 inwoners. Vanaf de 80 kilometer lange kustlijn heb je uitzicht op het naburige eiland Formentera, dat bij helder weer goed zichtbaar is vanop het eiland Ibiza. De grote stad Sant Josep de sa Talaia bestaat eigenlijk uit 5 kleinere pittoreske en rustige dorpen of parochies: Es Cubells, Sant Agustí des Vedrà, Sant Francesc de s’Estany, Sant Jordi de ses Salines en Sant Josep de Talaia zelf.

Voor huizen met smaak op Ibiza, klik hier

Sant Josep de sa Talaia, mooiste kustlijn van het eiland en idyllische baaien

De grote gemeente Sant Josep de sa Talaia is omzoomd met een 80 kilometer lange kustlijn. Hiermee is Sant Josep de sa Talaia de gemeente met het grootste aantal stranden en baaien van het eiland. In het zuidoosten van Sant Josep de sa Talaia ligt het Playa d’en Bossa strand dat gedeeld wordt met de hoofdstad Eivissa of Ibiza-stad en in het westen ligt de baai van Sant Antoni de Portmany. De hoge kwaliteit van de stranden en de baaien vormen een grote aantrekkingskracht voor de duizenden toeristen die jaarlijks in Sant Josep de sa Talaia neerstrijken om er te komen genieten van een rustige strandvakantie in de ongerepte natuur.

Rondom deze mooiste stranden van de Balearen eilanden hebben zich bijgevolg ook belangrijke toeristische badplaatsen ontwikkeld. Stranden zoals Cala Comte, Cala Bassa en Cala Vedella zijn bekend om hun kristalheldere wateren te midden van pijnboombossen die afdalen tot op het niveau van de zee. Gelukkig, prachtige baaien zoals Cavallet, Ses Salines, Cala Jondal, Cala D’Hort, Cala Carbo en Cala Tarida en de afgelegen visserskreekjes zoals Porroig, es Xarcu, sa Caleta, Cala Llentrisca en Cala Corral hebben aardig hun oorspronkelijke sfeer behouden.

Kenmerkend voor de kustlijn van Sant Josep de sa Talaia zijn de ruige kliffen en de omringende kleine eilandjes zoals Es Vedrà, Es Vedranell, Sa Conillera, S’Espartà, S’Illa den Bosc en Ses Bledes, die de horizon overheersen. De kustlijn van Sant Josep de sa Talaia is bijzonder mooi, vooral in de omgeving van het natuurpark Ses Salines en het ongerepte natuurreservaat van d’Es Vedrà en Es Vedranell, dat één geheel vormt met de omringende eilandjes Islotes Poniente aan de westelijke punt van het eiland Ibiza.

Sant Josep de sa Talaia, natuurlijke en historische bezienswaardigheden

– In Sant Josep de sa Talaia valt heel wat te zien en te ontdekken. Zowel natuurfanaten als cultuurliefhebbers zullen hun hart ophalen tijdens een rondrit door de gemeente Sant Josep de sa Talaia. Je kunt dit doen met de auto, maar we raden je sterk aan om te kiezen voor de fiets, afgewisseld met een wandeltocht te voet of zelfs te paard.

Sant Josep de sa Talaia is het hoogste bosrijk gebied van het eiland. De hoogste top is 475 meter hoog en bevindt zich in het centrum van de gemeente, vlak bij Cala Tarida. Vertrek vanuit het centrum van Sant Josep de sa Talaia en doorkruis de pijnboom- en zavelboombossen. Onderweg ontdek je verschillende huisjes, die zo typisch zijn voor het eiland Ibiza. Op de top van de heuvel word je beloond met een prachtig uitzicht over de zee en de natuur van Sant Josep de sa Talaia.

– In Cala d’Hort, op 10 kilometer van Sant Josep de sa Talaia, kan je belangrijke archeologische overblijfselen bezichtigen. De Fenicische nederzetting van Sa Caleta dateert uit de 7de eeuw voor Christus en werd door de UNESCO als werelderfgoed verklaard. Hier vind je ook de ruïnes van de Punisch-Romeinse nederzetting van Ses Païses, belangrijke overblijfselen van begraafplaatsen.

– De verschillende deelgemeenten of parochies van Sant Josep de sa Talaia zijn pittoreske dorpjes met elk hun eigen bezienswaardigheden. De indrukwekkende middeleeuwse kerken van deze dorpjes dateren uit de periode tussen de 16de en de 18de eeuw en zijn zeker een bezoek waard.

– De folkloristische volksdansgroep Bal Pagés plaatsen we ook graag onder de bezienswaardigheden van Sant Josep de sa Talaia. Niet alleen de dans op zichzelf is een prachtig spektakel, ook de prachtige kostuums en juwelen zijn een streling voor het oog.

Platges de Comte

– Waar je ook verblijft, een rondrit door de magische natuurgebieden moet je zeker plannen tijdens je vakantie in Sant Josep de sa Talaia. Hier vind je nog verschillende piratentorens zoals deze van d’En Rovira en Platges de Comte en de Carregador bij Ses Salines. De Toren Es Savinar, gebouwd in 1763, ligt aan de Punta de Oliva tegenover de eilandjes Es Vedra en Es Vedranell. Deze staat op ongeveer 20 kilometer van Sant Josep de sa Talaia en is bereikbaar vanuit het dorpje Es Cubells. Vanop deze 200 meter hoge toren heb je bij mooi weer een prachtig zicht op de hele kust van het eiland en zelfs op het Spaanse vasteland.

– Het eilandenduo Es Vedrà en Es Vedranell ligt vlak voor de westkust van Sant Josep de sa Talaia en is bereikbaar vanuit Es Cubells, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van het centrum van Sant Josep de sa Talaia. De eilanden liggen ongeveer 200 meter boven de zeespiegel en bieden bij helder weer een spectaculair zicht op het eiland.

– En vergeet niet om ook de natuurlijke grotten Cova Sante te bezoeken. Deze liggen op de weg van Sant Josep de sa Talaia naar de vlieghaven van Ibiza.

Op zoek naar een zonnige vakantie in een prachtige streek met ongerepte natuur? Dan is Sant Josep ongetwijfeld de beste keuze!

Boek nu je vakantiehuis bij Villa’s en omgeving die je laten ontspannen