Cartagena: een terugreis in de geschiedenis!

Algemene informatie en de geschiedenis

Cartagena ligt aan de kust van vakantiehuizen spanje in de regio Murcia. Cartagena is een havenstad en bezit 1 van de belangrijkste havens van Spanje. Er wonen

Een handelsmand uit Carthago (een Fenicische stad in Noord Afrika) stichtte Cartagena in de 3e eeuw voor Christus. Daarna kwam het in handen van de Romeinen en werd de naam Carthago Nova, waar de huidige naam van afgeleid is. Er is een museum in Cartagena met Romeinse opgravingen uit die tijd. Toen de Moren er heersten was Cartagena autonoom waar het later samengevoegd werd met Aragon.

De stad heeft een haven die als belangrijkste oorlogshaven gezien wordt omdat de haven omringd wordt door 2 kapen die de haven zo beschermen.

Bezienswaardigheden in Cartagena

Er is een prachtig klooster wat uitgehouwen is uit de rotsen, Santuario de la Virgen de la Fuensanta. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog is er veel vernietigd, maar dat is weer gerestaureerd.

Het kasteel van Cartagena is de trots van de stad. Vanuit dit kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je alle invloeden uit de geschiedenis bekijken.

Ook heb je een mooi uitzicht vanuit een oud stierenvechtersarena uit de 19e eeuw die op de plek staat van een voormalig Romeins amfitheater. Delen hiervan zijn opgegraven, maar door tijd en geldgebrek ligt dat stil.

Het Castillo de la Concepción is gebouwd op de restanten van een Moors kasteel. Hier kun je de waterreservoirs en de toren bezoeken. Erg leuk en je krijgt een presentatie te zien over de geschiedenis van de stad. Een aanrader!

Ook kun je restanten van een voormalig Romeins huis en straat bezichtigen om een idee te krijgen hoe een rijke Romein vroeger woonde. In Casa de la Fortuna zijn allerlei gevonden resten verzameld zodat je een beeld krijgt hij de rijke Romeinen vroeger woonden.

De kathedraal Santa Maria de la Vieja is ernstig beschadigd geraakt tijdens de Spaanse Burgeroorlog. In de 20ste eeuw werd deze kathedraal gerestaureerd.

In Catagena is ook een reconstructie te vinden van een Romeins theater. Heel knap nagemaakt en je krijgt een goed beeld hoe het er uit heeft gezien vroeger! Er is ook een museum die een presentatie geeft over de geschiedenis van het theater.

Het stadhuis is gevestigd in een voormalig paleis. Een prachtig gebouw wat wel verstevigd moest worden, omdat het nogal onstabiel gebouwd was.

Leuke feitjes over Cartagena

In Cartagena wordt een wereldberoemde likeur gemaakt, Cuarenta y tres (Licor 43). Deze zoete likeur wordt naar 60 landen geëxporteerd.

In Colombia is een gelijk genaamde stad die vernoemd is naar Cartagena, omdat dat ook een belangrijke havenstad is.

Zoals ik al eerder zei is de haven van Cartagena een oorlogshaven en zijn er duizenden militairen gekazerneerd in Cartagena.

Ook is Cartagena een studentenstad, waar zich een campus bevind in een voormalige militaire kazerne.

Cartagena verteld je een hoop over de geschiedenis. Heel bijzonder om te zien en je weer even terug te wanen in de tijd!