Een roadtrip door Spanje: goede tips en mooie routes!

Wat zijn mooie routes voor een roadtrip door Spanje?

Als je echt veel tijd hebt dan kun je een roadtrip maken langs de kust van vakantiehuis in spanje. Als je begint in Barcelona kun je naar Tarragona rijden. Van daar naar Valencia, Alicante, Murcia, Granada, Malága en Cádiz. Je komt onderweg door allerlei schitterende dorpjes en in de steden kun je wat tijd doorbrengen om dingen te bezichtigen. Ook heb je natuurlijk de mogelijkheid langs de kust om aan het strand wat tijd door te brengen. Je kunt doen waar je zin in hebt. Dat is het leuke als je met de auto bent dan kun je stoppen waar je wilt! En je kunt door het binnenland weer terugrijden naar Barcelona. Je kunt natuurlijk ook een kortere route nemen.

Een mooie route in het binnenland begint in Madrid. Daarna naar Salamanca, León, Burgos, Valladolid en dan weer Madrid.

Ook in Noord Spanje kun je een mooie roadtrip maken. Als je in Barcelona begint ga je naar Pamplona. Van daar naar Bilbao, en via León, Burgos en Zaragoza weer terug naar Barcelona.

Het ligt er maar net aan waar je van houdt en wat je wilt zien en doen. En daar kun je je roadtrip op afstemmen. Wil je een culturele roadtrip maken of wil je zon, zee en strand?

Praktische tips voor een roadtrip door Spanje.

Als je zelf niet al met de auto in Spanje bent, maar met het vliegtuig bent gekomen dan kun je een auto huren. Je kunt dat al doen op het vliegveld waar je landt. Het is wel goedkoper om vooraf online een auto te reserveren dan er ter plekke 1 te huren. Je kunt ook ergens anders in een land een auto huren. Dan kun je prijzen vergelijken en de goedkoopste opzoeken.

Het is wel goed om van te voren de roadtrip te plannen in verband met de overnachtingen. Als je de overnachtingen van te voren reserveert dan ben je in ieder geval zeker van een plaats. Als je echt van avontuur houdt dan is het natuurlijk leuk om alles gewoon te laten gebeuren en je ziet wel waar je slaapt. Je kunt ook een tent meenemen, want je kunt al snel ergens een plek op een camping vinden of ergens waar je je tent op mag zetten.

Als je met je eigen auto gaat is het belangrijk die van te voren goed te laten controleren en zorg ervoor dat de papieren in orde zijn.

Nog meer tips om de roadtrip succesvol te maken.

Vermijd de drukke hoofdwegen, want dan zie je de mooiste plaatsen en dingen! En je zit veel in de auto, dus zorg dat je comfortabel zit en dat je auto schoon en georganiseerd is. Een leuk muziekje maakt de sfeer ook wat gezelliger! Neem een koelbox of koeltas mee, want het is altijd handig om eten en drinken bij je te hebben. Alles wat je in de supermarkt koopt is goedkoper als eten in een restaurant. Als je dan ergens wilt eten zorg dan dat je dat zo lokaal mogelijk doet. Veel plezier!