Wat neem je mee? 12 handige tips voor je vakantie naar Spanje

Stel je een voor… je bent op vakantie in Spanje: je ontdekt de meest prachtige plekken, lekker uitwaaien op het strand, heerlijk zwemmen in de zee, slenteren door pittoreske dorpjes en genieten van de meest zalige tapas en wijn. You are living the dream!

Maar goed, om er vol van te kunnen genieten, moet je wel de juiste spullen meenemen. Je wilt immers niet verrast worden door een lekker zonnetje op een winterse dag en daar niet de juiste kleding voor bij hebben. Elke vakantie is natuurlijk anders, het hangt van het seizoen, de bestemming, de reiswensen en het gezelschap af, wat je nou mee moet nemen. Als je naar Lloret de Mar gaat, wil je natuurlijk wel je ´stap kleding´mee. Wat neem je mee???

Echter zijn er wel een aantal basisbeginselen die je goed op de weg kunnen helpen bij het inpakken voor je vakantie. Dus wat neem je mee? Ontdek dat in deze 12 handige tips voor je vakantie naar Spanje.

Zoek HIER jouw droomvilla in Spanje!

Tip 1: Kies het soort bagage dat bij jouw vakantie past

Wat voor een soort bagage past het beste bij jou en jouw vakantie? Een rolkoffer, een backpack, een sporttas… Begin bij het begin en kies de juiste tas uit voor jouw vakantie naar Spanje. Een rolkoffer is natuurlijk wel zo fijn, maar dit is niet altijd de meest handige optie voor dit vakantieland: zo zijn er vaak geen liften in pittoreske appartementen of kleine hotelletjes en zit Spanje vol met leuke dorpjes met prachtige geplaveide straten waar je rolkoffer verschrikkelijk veel lawaai op zal maken en moeilijk voort te slepen is.

Tip 2: Ga qua kleding voor zomers en voor laagjes

Over het algemeen kun je qua kleding in Spanje gewoon dragen wat je in Nederland ook zal dragen. Uiteraard dan wel de kleding die je in Nederland draagt op een warmere dag van het seizoen. Spanje kent namelijk een warmer klimaat dan Nederland. Houdt dus rekening met warme dagen en zwoele nachten in de zomer en milde maar winderige dagen in de winter. Ga dus voor zomer en/of lente kledingstukken en neem laagjes mee: een vestje, een zomers jasje, een dunne broek, een legging of een panty. Zo ben je goed voorbereid op onverwachte veranderingen in het weer!

Tip 3: Neem bedekkende kleding mee

Op religieuze plekken moeten zowel mannen als vrouwen zich redelijk conservatief en bedekt kleden. Zorg er dan voor dat je bovenarmen, je schouders en je knieën bedekt zijn. Ga je dus een mooie kathedraal in Spanje bezoeken en is het een warme dag, neem dan een dunne sjaal of t-shirt mee om je te bedekken.

Tip 4: Vamos a la playa

Spanje is natuurlijk een heerlijk land met een prachtige kust en genoeg plekken om te zwemmen of te genieten van de zon. Wil je dit ook zeker gaan doen? Neem hier dan ook de juiste kleding voor mee: een fijne handdoek, zwemkleding en iets stijlvols voor als je even iets gaat drinken in een leuke beachbar. Als je echt als een “local” naar het Spaanse strand wilt gaan, dan moet je niet in je zwemkleding of slippers blijven lopen. Dit is voor Spanjaarden heel ongebruikelijk, ze doen dan eerder een broek en t-shirts of een jurkje aan. Slippers worden eigenlijk door volwassenen niet gebruikt buiten het strand of het zwembad, tenzij je een tiener bent (en ook dan wordt het weinig gebruikt). Geheel in Spaanse stijl kiezen ze dan ook eerder voor een paar espadrilles of menorquinas.

Tip 5: Bescherm je goed tegen de zon

Spanje staat bekend om het heerlijke weer en de vele zon. Dit is natuurlijk ideaal voor op vakantie, maar houd hier ook rekening mee tijdens het inpakken. Zorg ervoor dat je je goed kunt beschermen tegen de zon. Vergeet dus zeker je zonnebrand, aftersun en zonnebril niet. En pak ook handige items in zoals een hoed, een pet of een dunne sjaal. De laatste optie is ook ideaal voor als je een kerk gaat bezoeken of verbrand bent en je je schouders moet bedekken.

Tip 6: Neem kleding mee die geschikt is voor sportieve activiteiten

Naast dat je in Spanje heerlijk kunt zonnen op het strand, of slenteren door een pittoresk stadje, beschikt het land ook over een prachtige natuur waar je de meest spannende sportieve activiteiten kunt ondernemen zoals rotsklimmen, wandelen, fietsen, raften, kajakken, evenals andere water- en wintersportactiviteiten. Zie je dit wel zitten? Neem dan een uitrusting mee (dit gaat immer niet op slippers), waarmee je kunt genieten van een avontuur in de natuur van Spanje.

Tip 7: Pak dagelijkse smart casual kleding in voor in de steden

Je kunt wel zeggen dat, ongeacht het weer, Spanjaarden de neiging hebben om zich netjes te kleden. Dit is zeker het geval in de steden. Zo maken deze zuiderlingen vaak weinig onderscheid tussen week en weekend kleding. Mannen dragen bijvoorbeeld naar het werk een shirt en blazer en vaak weer een shirt of een poloshirt in het weekend. Zoals je zou verwachten, kleden vrouwen zich ook stijlvol zowel op werk als buiten de werkplek. Ga je dus tijdens je vakantie naar de Spaanse steden, dan kan het leuk zijn om je ook extra mooi aan te kunnen kleden.

Tip 8: Dress up met accessoires

Accessoires zoals schoenen, tassen en sieraden zijn belangrijk voor de garderobe van een Spaanse vrouw. Accessoires zijn voor de Spaanse vrouwen echt hun beste vriend, zo dragen ze graag sieraden en combineren ze dit met een sjaal, handtas of andere accessoires. Denk bij het inpakken aan het meenemen van een paar accessoires, zoals een paar oorbellen, kettingen of sjaaltjes. Ze nemen niet veel ruimte in en kunnen een outfit net die extra touch geven die het in Spanje verdient.

Tip 9: Neem minstens één mooie “uitgaansoutfit” mee

Het hoeft niet perse iets super chique te zijn, maar het is wel leuk om je extra mooi aan te kunnen kleden wanneer je ‘s avonds op stap gaat. Spanje is namelijk echt zo een vakantieland waar je subliem kunt genieten van een levendige uitgaansscene met verrukkelijk eten, heerlijke wijn en bruisende bars of clubs. En dan is het natuurlijk extra leuk om je mooi aan te kleden en deze scene te gaan ontdekken, de Spanjaarden houden hier namelijk ook erg van en gaan vaak mooi gekleed de avond in!

Tip 10: Toiletartikelen: kies voor de basisproducten

Of je nu een week of een maand in Spanje bent, ga voor de basis toiletartikelen en zorg ervoor dat het niet te zwaar weegt. Mocht je iets niet mee hebben genomen en toch nog nodig hebben, dan kun je het allemaal makkelijk vinden in de Spaanse supermarkten en apotheken. Denk ook na over wat je in je accommodatie zal krijgen, misschien krijg je hier ook kleine flacons aan producten en hoef je hierdoor minder mee te nemen. Wat betreft je make-up, neem het minimale mee. Dit geldt zeker voor de zomer, het is dan zo warm dat je foundation echt van je gezicht af zal smelten.

Tip 11: Neem niet te veel elektronica mee

Qua elektronica, probeer jezelf te beperken tot 1-2 apparaten en hun opladers, zo zorg je ervoor dat je licht blijft reizen en je tijdens je vakantie niet te veel afgeleid wordt door alle elektronica.

Tip 12: Iets vergeten? Shop het in Spanje

Spanje is een walhalla aan bekende modemerken, zoals Zara, Mango, Bershka, Massimo Dutti en Adolfo Dominguez. Ben je dus iets vergeten? Dan kun je vast en zeker alles vinden in de hippe winkelstraten van de Spaanse steden. De warenhuisketen El Corte Ingles is ook een handige warenhuis waar je alles op één plek vindt. Verder is het rondwandelen op de rommelmarkten een geweldige manier om te winkelen in de kleinere steden en dorpen – zo kun je hier leuke cadeautjes en bijzondere items vinden ter aandenken aan je vakantie.

Ga je in de zomer op vakantie naar Spanje? Bekijk dan zeker de onderstaande basis inpaklijst voor kleding:

  • Lichte jas;
  • 2-3 paar jeans, broeken, capris of mooie shorts;
  • 3-5 toppen, waarvan één die chic is;
  • 2 jurken of rokken;
  • 1 trui of sweater;
  • Lichtgewicht sjaal;
  • 3 tot 5 paar ondergoed;
  • 3 tot 5 paar sokken;
  • 1 of 2 beha’s;
  • Pyjama of loungewear;
  • Sportkleding zoals een legging, broek, t-shirt en/of sport-bh voor wandelingen of sportieve activiteiten;
  • 1-2 zwemkleding en een cover-up indien gewenst;
  • 2-3 paar schoenen, waaronder een comfortabel wandel paar:
  • Accessoires zoals zonnebrillen, sieraden of sjaaltjes.

Boek HIER uw luxe villa in Spanje