De vakantietrends van deze zomer wat betreft het toerisme in Spanje

Spanje is na de Canarische eilanden de meest populaire vakantiebestemming. De laatste tijd kiezen mensen voor plaatsen die wat minder druk zijn. Ze hebben geen zin in de drukte en om uren in de rij te staan. Het is overigens daarom nu populair om van te voren online tickets te boeken. Ook is niets zo vervelend om op het strand geen plekje te kunnen vinden. Bijvoorbeeld Barcelona is een wat minder populaire plaats dit jaar. Mensen zoeken  echt de stilte en de rust op in hun vakantie en plaatsen met massatoerisme worden vermeden. Dit jaar is bijvoorbeeld Valencia een populaire plaats omdat het daar wat rustiger is. Voor meer informatie over Valencia verwijs ik naar mijn eerdere blog over Valencia.

Ook is de manier van reizen veranderd. Mensen houden van spontaan reizen, dus niet alles van te voren plannen. Mensen pakken de camper en gaan op reis. Ze zien wel waar ze uitkomen. Of wandel / en fietsvakanties zijn ook populair. Mensen overnachten waar ze op dat moment ´s avonds aangekomen zijn.

Ibizi is ook een uitstekende plek om tot rust te komen en daarom zeer populair dit jaar. Je kunt er deelnemen aan yogavakanties. Mensen vinden gezondheid en fitheid belangrijk. Ook over Ibiza is in een eerdere blog informatie te vinden.

Mensen vinden het belangrijk om een doel te geven aan hun reis, dus zijn de zogenaamde werkvakanties populair. Bijvoorbeeld plastic opruimen op het strand, of zeeschildpadden beschermen. Ook reisorganisaties spelen daar op in en geven vaker donaties aan lokale organisaties, dus dan hebben mensen die hun vakantie plannen toch het gevoel dat ze iets goeds doen!

Ook worden cruises steeds populairder. Het is niet meer iets voor opa en oma. Ook bij de jongere generatie worden cruises steeds populairder.

Een tip voor de zomervakantie dit jaar is het verassende Costa de Huelva. Veel mensen hebben hier nog nooit van gehoord en dat betekend dus dat het toerisme op een lager pitje staat. Ik ga hier een aparte blog over schrijven.

Ook is het een trend om met de hele familie op vakantie te gaan, dus met meerdere generaties.

Als je het plan hebt om in Spanje te gaan wonen en eventueel wat op te zetten dan moet je dus op de wat rustigere plaatsen wezen. Mensen kiezen voor kleinschalige accommodaties, dus een gat in de markt. De mensen willen het idee hebben om deel uit te maken van de lokale bevolking, dus een uitgelezen kans om gebruik te maken van deze trend.

De crisis is weer een beetje voorbij en dat betekent niet dat mensen weer bakken met geld uitgeven in de vakantie, maar dat ze het bewuster uitgeven. Vandaar dat bijvoorbeeld het kamperen populair is, omdat het goedkoper is. Ook bezuinigen mensen op kofferkosten door minder mee te nemen. Ook wordt er meer besteed aan reisverzekeringen zodat men daar op terug kan vallen als er iets is.

Gelukkig zijn er nog genoeg rustige plekjes in Spanje!