Vakantiehuizen aan de schilderachtige Costa Brava

Vakantie aan de schilderachtige kust van de Costa Brava
Vakantie langs de schilderachtige kust in het centrum en het zuiden van de Costa Brava
Vakantiehuizen langs de adembenemende kustlijn van de Costa Brava

De Costa Brava, het meest oostelijke deel van de provincie Gerona, maakt deel uit van de regio van Catalonië. De Costa Brava heeft haar naam niet gestolen: deze woeste (brava) en adembenemende kustlijn kenmerkt zich door steile rotspartijen die zich als het ware in de kristalheldere wateren van de Middellandse Zee planten. Begin 20ste eeuw is de Costa Brava ontdekt door de rijke families van Barcelona, die er talrijke vakantiehuizen hebben gebouwd om er tijdens de weekends te ontsnappen aan de zomerse hitte van de stad. De charme van de pittoreske en rustige baaien en inhammen, omgeven door dennenbossen die reiken tot aan de zee, heeft enige tijd later ook bohemiens en kunstenaars aangetrokken zoals Dali, Picasso en Chagall. Rond de traditionele vissersdorpen zijn de laatste jaren moderne badplaatsen ontstaan, waar duizenden vakantiehuizen en appartementen zijn opgetrokken, meestal met privé zwembad. De toeristenstroom naar de Costa Brava blijft groeien.

Vakantiehuizen in het achterland van de Costa Brava

Niet alleen in en rond de badplaatsen van de Costa Brava vind je mooie vakantiehuizen. Landinwaarts bezit de Costa Brava interessante middeleeuwse steden waar eeuwenoude kastelen zijn omgebouwd tot vijf sterren hotels en restaurants. Bovendien is het achterland van de Costa Brava gezegend met een wondermooie natuur, vaak beschermd door nationale natuurparken omwille van haar unieke fauna en flora. Rondom deze natuurparken zijn ook talrijke mooie vakantiehuizen neergezet door de Spaanse bourgeoisie, van eenvoudige vakantiehuizen tot luxe villa’s met privé zwembad. Vandaag kunnen deze honderden vakantiehuizen gehuurd worden aan de vele vakantiegangers vanuit heel Europa. De vakantiehuizen aan de Costa Brava bieden een verblijfsmogelijkheid voor 4 tot wel 18 personen. Ze beschikken over 1 tot 12 slaapkamers en badkamers zodat je met meerdere koppels, families of vrienden samen op vakantie kunt komen aan de Costa Brava.

Vakantiehuizen Costa Brava
Een vakantiehuis aan de Costa Brava met een schitterend zicht vanuit je slaapkamer
Vakantiehuizen van het noorden tot het zuiden van de Costa Brava

In het midden en het zuiden van de Costa Brava bevinden zich de meest bezochte badplaatsen en ook de meeste vakantiehuizen. De vakantiehuizen in Lloret de Mar zijn vooral in trek bij de jongeren. Naast het aantrekkelijke strand vinden zij hun gading in de meer dan 400 kroegen, restaurants en discotheken. Hier vind je talrijke vakantiehuizen die openstaan voor kleine en grote groepen jongeren. Playa de Aro met haar uitgestrekte strand dat langzaam in de zee overgaat, is dan weer de ideale badplaats voor families met kleine kinderen. Duikers trekken dan weer massaal naar een vakantiehuis in lEstartit, waar onderzeese grotten met hun ongerepte fauna en flora een echt duikparadijs vormen. Oudere mensen kiezen eerder voor een vakantiehuis waar ze de rust kunnen opsnuiven van het schilderachtige Sant Feliu de Guixols, het mondaine Blanes, het charmante Tossa de Mar of één van de vakantiehuizen meer in het rustige noorden van de Costa Brava zoals Roses.

Hoe dan ook, de Costa Brava heeft voor elk wat wils, van jong tot oud, al dan niet met jonge kinderen. Vakantiehuizen aan de Costa Brava zijn er in overvloed, met of zonder privé zwembad, één of meerdere slaapkamers en badkamers en steeds aan de beste prijsgarantie en een 100% tevredenheidsgarantie.

Zoek en boek nu je vakantiehuis aan de Costa Brava bij Club Villamar en geniet van een onvergetelijke vakantie aan de mooiste kust van Spanje.