Vakantie villa in Spanje en genieten van de beste keuken

Villa Spanje en gastronomie
Huur een villa in Spanje en verken de Spaanse restaurantjes en de heerlijke gastronomie
Verken vanuit je vakantie villa in Spanje de overheerlijke Spaanse keuken

Spanje is nog steeds één van de meest aantrekkelijke landen om op vakantie te gaan. Genieten van een prachtige villa met privé zwembad, in de nabijheid van mooie stranden, leuke winkeltjes en de heerlijke Spaanse keuken. Is dat niet waar iedereen van droomt? Als je op vakantie bent in een villa in Spanje hoef je natuurlijk niet altijd in je villa te blijven om te eten. Genieten van de Spaanse keuken is één van de aangenaamste momenten van een vakantie in Spanje, ook als je verblijft in een leuke villa met een moderne keuken en alle comfort. Bovendien kan je in Spanje voor zeer redelijke prijzen lekker uit eten. Als de avond aanbreekt en de honger begint te knagen, pieker niet te lang over boodschappen doen en eten klaarmaken in je vakantie villa. In Spanje is het de gewoonte dat iedereen uit eten gaat. Verlaat je villa en verken tijdens je vakantie in Spanje de leuke restaurantjes in je buurt. De meeste vakantieoorden in Spanje bieden talrijke leuke en kwaliteitsvolle restaurantjes. Zo veel zelfs dat het soms moeilijk is om te kiezen.

Een villa in Spanje betekent niet dat je de hele vakantie moet staat koken en afwassen

De streekgastronomie in Spanje is gekend als één van de beste ter wereld omwille van de kwaliteit en de variatie van haar producten. Afhankelijk van de vakantiebestemming waar je een villa huurt in Spanje ontdek je een gevarieerde keuken, geïnspireerd door het klimaat en de levenswijze van de plaatselijke bevolking. Tijdens je vakantie in een villa in Spanje zal je tot de vaststelling komen dat de Spanjaarden veel olijfolie als plataardig vet en reuzel als dierlijk vet gebruiken. De grote variatie aan groenten en fruit is overgewaaid vanuit de Arabische cultuur, en de aardappelen en tomaten komen dan weer uit Amerika. Grote chefs in Spanje hebben de Spaanse keuken een nieuwe dimensie gegeven. Proef tijdens je vakantie in een villa in Spanje hoe de traditionele gerechten tegenwoordig omgetoverd worden tot een moderne gastronomie die door de vele vakantiegangers heel erg gesmaakt worden. Dit kan je in je villa niet evenaren. Trouwens, als je op vakantie bent in Spanje, moet je genieten en niet de hele dag staan afwassen en kokerellen. Dat doe je thuis wellicht al meer dan genoeg. Combineer daarom je vakantie in een villa in Spanje met de geneugten van lekker eten op restaurant.

Villa in Spanje met prachtig zicht op de zee
Villa in Spanje met prachtig zicht op de zee
Genieten van tafelrituelen tijdens je vakantie in een villa in Spanje

In Spanje behoort eten tot één van de typische dagelijkse rituelen en tradities. Of je vakantie villa zich nu in een grote stad, op het platteland of in een badstad bevindt, overal zal je merken dat de mensen in Spanje verkiezen om uit eten te gaan. Uiteraard heb je net zoals bij ons betere restaurants dan andere. Volg daarom tijdens je vakantie in een villa in Spanje de stroom van de Spanjaarden naar de beste eetgelegenheden.  Houd er wel rekening mee dat de etenstijden in Spanje gemiddeld ongeveer anderhalf uur later vallen dan bij ons in Nederland en België. Dat betekent niet dat je niet eerder aan tafel kunt. Tijdens je vakantie in een villa in Spanje zal je snel merken dat men hier heel flexibel is. De menu’s en de prijzen hangen meestal buiten. Hoewel de bediening in Spanje inbegrepen, is het toch de gewoonte om een fooi achter te laten. Buen provecho.

Ben je ook zo’n echte Bourgondiër die de kan genieten van de heerlijke keuken in Spanje?
Boek dan een villa bij Club Villamar voor je vakantie in Spanje en geniet van ’s werelds beste keuken.