Een strandvakantie aan de Costa Brava

Genieten van een prachtige strandvakantie in LLoret de Mar aan de Costa Brava
Genieten van een prachtige strandvakantie in LLoret de Mar aan de Costa Brava

Een strandvakantie aan het idyllische Costa Brava

Voor een strandvakantie aan de Costa Brava ben je op de geschikte vakantiebestemming. Door haar grillige rotsformaties vind je aan de Costa Brava minder uitgestrekte standen dan aan de Costa Blanca, de Costa Maresme en de Costa Dorada. Een strandvakantie aan de Costa Brava is eerder idyllisch te noemen. De iets grotere zandstranden worden afgewisseld met schilderachtige kleine baaien, die bereikbaar zijn langs een goed aangelegd wandelpad, dat vroeger door de smokkelaars werd gebruikt. Met een strandvakantie kan je op twee totaal verschillende manier genieten: lekker niets doen en genieten van een picknick waar je zelf voor zorgt of je laten bedienen door de moderne faciliteiten die voorhanden zijn op de iets grotere stranden,…  animatie of rust, … Het is maar hoe jij een strandvakantie aan de Costa Brava zelf ziet.

  

Een strandvakantie aan de Costa Brava … enkele echte aanraders!

Om je keuze te vergemakkelijken, geven we hier enkele van de mooiste stranden van de Costa Brava, ideale plekjes voor een aangename strandvakantie zoals jij het wenst:

 • Canyelles Petites in Roses aan de Costa Brava is een 315 meter lang en 28 meter breed zandstrand waar je parasols kunt huren en gebruik kunt maken van toiletten.
 • In L’Escala kun je voor je strandvakantie kiezen uit het Riells strand en Les Muscleres. Riells is 725 meer lang en 20 meter breed en beschikt over restaurants, ligstoelen, parasols en douches. Les Muscleres is 350 meter lang en 15 meter breed en stelt douches en vuilnisbakken ter beschikking. Dit strand ligt aan een boulevard met diverse eetgelegenheden. Je hoeft dus voor een dergelijke strandvakantie aan de Costa Brava niets mee te nemen behalve een strandlaken, alles is hier voorhanden.
 • Kies je voor een strandvakantie in Begur, dan heb je ook twee stranden in de buurt. Het fijne zandstrand Aiguablava is 75 meter lang op 25 meter breed. Het zandstrand Sa Riera is 18 meter lang op 30 meter breed. Op beide stranden vind je strandpaviljoenen, restaurants, ligstoelen- en parasolverhuur. Mensen met een handicap die ook wensen te genieten van een strandvakantie aan de Costa Brava zijn in Begur meer dan welkom. De toegang tot de stranden is hier helemaal aangepast. Kom je met de wagen naar de stranden van Begur, dan kun je die achterlaten op de parkeerplaatsen.
 • Voor een strandvakantie in Calella de Palafrugell, kun je terecht op het 250 meter lange en 25 meter brede Canadell strand, waar je beschikt over restaurants, douches en een boulevard.
 • Palamos beschikt over het fijne zandstrand La Fosca dat 500 meter lang en 42 meter breed is. Dit strand aan de Costa Brava is ideaal voor een strandvakantie met kleine kinderen. Faciliteiten zoals strandpaviljoenen, verhuur van ligstoelen en parasols, douches en toiletten staan ter beschikking. Hier is een strandvakantie niet voor honden bestemd.
 • Playa de Aro is de place to be voor een echte strandvakantie aan de Costa Brava. Je hebt hier de keuze uit de 2 kleinere stranden Sa Conca en Cala Rovira met diverse faciliteiten en het grotere Platja d’Aro strand met restaurants, ligstoelen, parasols, douches, vuilnisbakken en een boulevard. De laatste 2 stranden zijn ook toegankelijk voor mensen met een handicap die ook willen genieten van een strandvakantie aan de Costa Brava.
 • Een strandvakantie in Sant Antoni de Calonge biedt ook eens iets anders. Het Es Monestri strand grenst aan Palamos en beschikt over EHBO, strandwachters, douches, toiletten en parkeerplaatsen. Hier vind je de enige typisch Catalaanse zeilbootclub van de Costa Brava. Het brede Torre Valentina strand dankt zijn naam aan de middeleeuwse toren die er prijkt. Dit strand is heel geschikt voor een strandvakantie aan de Costa Brava met kinderen. Faciliteiten zoals beach volley, waterskiën, zeilen, duiken, toiletten en douches zijn voorhanden. Tussen beide stranden heb je nog het langste strand van het dorp, waar tijdens de zomermaanden allerlei activiteiten georganiseerd worden. De boulevard verbindt Sant Antoni de Calonge met Palamos. Honden zijn op deze stranden jammer genoeg niet toegelaten.
 • Je strandvakantie aan de Costa Brava combineren met een mooie villa met alle comfort
  Je strandvakantie aan de Costa Brava combineren met een mooie villa met alle comfort
  In het idyllische vakantieoord Sant Felui de Guixols kan je genieten van een strandvakantie aan de Costa Brava op het 400 meter lange en 30 meter brede zandstrand met allerlei faciliteiten en een boulevard. Dit strand is ook geschikt voor mensen in een rolstoel.
 • Aan de voet van de oude stad van Tossa de Mar ligt een klein strand omzoomd met een boulevard met restaurants. Toiletten, douches en vuilnisbakken zijn voorzien. Een strandvakantie in Tossa de Mar is ook geschikt voor mensen met een handicap.
 • Voor een strandvakantie in Blanes kunnen we drie stranden aanbevelen: Blanes (625m/30m), Sant Francesc (220m/35m) en S’Avanell (3100m/60m). Deze stranden zijn verbonden met een lange boulevard met vele restaurants. Overal zijn parasols en ligstoelen te huur, en douches en kiosken ter beschikking. Mensen met een handicap zijn hier eveneens hartelijk welkom.

In al deze badplaatsen van de Costa Brava biedt Club Villamar verschillende vakantiehuizen te huur, die ideaal gelegen zijn voor een aangename strandvakantie met z’n tweetjes, met het hele gezin of met een groep vrienden. Steeds de beste prijs en een 100% tevredenheidsgarantie.

Kies de vakantiebestemming voor je favoriete strandvakantie en boek nu een villa, appartement of vakantiehuis bij Club Villamar.