Sporten in Lloret de Mar: Crossfit!

Sporten in Lloret de Mar? Ja! Kom naar de Crossfit 77Feet in Lloret!

Crossfit 77 Feet
Isona, de Box manager bij Crossfit 77 Feet in Lloret de Mar. Foto door Freakest 2017

Bij de naam Lloret de Mar, denkt je misschien niet gelijk aan sporten. Misschien denk je aan lekker eten en drinken, het nachtleven en op het strand liggen. Dat kan allemaal ook in Lloret! Maar hoe blijf je ´in shape´ zodat je wel wat te laten zien hebt op dat strand?

Er zijn verschillende mogelijkheden om te sporten in Lloret de Mar. De gemeente Lloret kampt al jaren met een nogal negatief imago. Er kwamen met name jongeren naartoe om te feesten en zich uit te leven. Daar wilde de gemeente verandering in brengen en sinds 2013 zijn er talloze projecten, zoals een 50 meter Olympisch bad en een uitgebreid sportcentrum nabij Lloret, opgezet om meer sportende jongeren naar Lloret de Mar te halen. En met succes! In het voor- en na-seizoen wemelt het in het stadje van sportteams.

Crossfit 77 Feet Lloret
Crossfit 77Feet

Maar sinds 2017 kun je er dus ook Crossfitten bij Crossfit77 Feet. De Box (de locatie) is gelieerd aan de vestiging van Crossfit77 Feet in Blanes, een dorpje op 6 km afstand van Lloret.

 

Wat is Crossfit eigenlijk?

Een Crossfit workout bestaat eigenlijk altijd uit een warming up, een stukje techniek en een Workout of the Day (WOD). Een warming up spreekt eigenlijk voor zich. Tijdens de techniek, worden de technieken voor de WOD behandeld. Crossfit is dus een groepsles en er is een goede persoonlijke begeleiding. Dat onderscheidt Crossfit van veel andere sportscholen. Sporters van elk nivo kunnen meedoen en er hangt altijd een gezellige sfeer van samenhorigheid. Dat maakt Crossfit zo leuk!

De WOD is elke dag anders, maar de elementen zijn altijd hetzelfde: zoveel mogelijk repetities van bepaalde oefeningen  binnen een  vastgestelde tijd, of een een bepaald aantal repetities ´zo snel mogelijk´. 1 Ding is zeker: Je hartslag gaat er lekker van omhoog en na de training (die maximaal een uur duurt) heb je een heerlijk voldaan gevoel! Klaar voor het strand!

Naast de groepslessen zijn er ook uren waarin je zelf kunt trainen. De trainers zijn dan ook aanwezig om je te ondersteunen.

De Crossfit gyms in Blanes (waar ook een halter club is) en Lloret de Mar zijn 6 dagen per week open en er is dus per dag een schema vasn de WODs en Open Box (zelf trainen). Die schema´s vind je op de Facebook pages en de boxen zijn open van 0700 tot 2130 uur. Volop kans om te trainen dus!

Denk nou niet: ´Dat is allemaal veel te gek voor me!´ want je krijgt echt hele goede begeleiding van Isona (de hoofd coach van Crossfit LLoret die ook nog eens Engels spreekt). Isona en Edu (de eigenaar van de Crossfit Box in Blanes) doen ook veel aan wedstrijden mee en winnen ook regelmatig. Pittige en fitte lui!

Je vind Crossfit 77Feet Lloret de Mar aan je linker hand zodra je Lloret binnen rijdt. Je kunt ook vanuit de stad ernaartoe lopen, dan ben je gelijk ´warm´:-)

Het adres van Crossfit 77Feet Lloret is: Avinguda de les Alegries 76, loods 4 17310 Lloret de Mar. Je kunt ze bereiken op 0034659988989.

Werk aan je sixpack in Lloret de Mar en je hebt wat om te laten zien op het strand!

Veel plezier met je workouts……..Maar Let Op: Crossfit is verslavend!

 

Op zoek naar een mooie vakantievilla in Lloret de Mar? We helpen u graag verder!