Spainfo: Laat je verrassen door… Lloret de Mar!

Net als veel anderen dacht ik bij het horen van de naam Lloret de Mar vooral aan nachtclubs, discotheken en feestende jongeren die hun roes uitslapen op het strand. Tot ik er, ruim 25 jaar na mijn eerste bezoek, per toeval weer terecht kwam. Onder hele andere omstandigheden, weliswaar. Want dit keer verbleef ik niet in het centrum, in een goedkoop hotel met doorgezakte bedden en beschimmeld sanitair, maar verkende ik de omgeving vanuit een luxe vakantievilla, gelegen in de omliggende groene bergen. In eerste instantie verbaasde ik me over de vele gezinnen met jonge kinderen die de boulevard, het strand en de terrasjes bevolkten en zich kennelijk uitstekend vermaakten. Maar aan het eind van mijn vakantie was ik hélemaal om: in dit centraal gelegen stadje aan de Costa Brava is het fantastisch vakantie vieren voor jong en oud! Lees snel verder en laat je verrassen!

Paradijselijk Santa Christina

Strandjes hoppen. Wat is er avontuurlijker dan elke dag een ander strand ontdekken? Naast het grote zandstrand biedt Lloret de Mar nog tal van kleinere stranden die je beslist eens moet bezoeken. Neem bijvoorbeeld het strand van Canyelles, op 3 kilometer ten oosten van het centrum. Terwijl je kinderen maar geen genoeg lijken te krijgen van poedelen in het heldere zeewater en klauteren op de rotsen, genieten jullie lekker samen van een glas sangria op een terras. Houd je van watersporten? Bezoek dan het strand van Fenals, ten westen van het centrum. Hier tref je gezellige horeca en diverse watersportmogelijkheden. Vind je waterfietsen iets voor watjes? Dan is parasailing iets voor jou! Even verderop ligt, middenin het groen, het kleine maar zeker niet minder fijne strand Sa Boadella. Je zult hier niet snel uit je hemd waaien, want dankzij de twee rotswanden die het strand insluiten is het hier zelfs op winderige dagen heel aangenaam vertoeven! Op het strand van Santa Christina waan je je in het paradijs. Dit prachtige kindvriendelijke strand verschaft je alle ingrediënten voor een heerlijk dagje ontspanning. Vergeet je snorkel niet mee te nemen!

Waterpret in Waterworld en Marineland. Wie Lloret de Mar met kinderen bezoekt, gaat niet naar huis zonder een dagje naar het gigantische waterpretpark Waterworld te zijn geweest. Gillend van plezier naar beneden in de X-treme Mountain, met 60 kilometer per uur van de bijna 80 meter hoge Kamikaze; de ervaring zal je lang bijblijven. Gelukkig kun je je altijd terugtrekken in Kiddie Island, de waterspeeltuin voor de allerkleinsten én de minder dappere ouders!
Ook Marineland Catalunya, gelegen tussen Blanes en Malgrat de Mar, is een must. Geniet van de shows met dolfijnen en zeeleeuwen en vergaap je aan de bontgekleurde exotische vogels. Heb je het er warm van gekregen? Trek je kleren uit en glijden maar!

Fantastische flora. Een leuke afwisseling is een bezoek aan de Santa Clotilde Gardens. Deze historische botanische tuinen, gelegen op een klif, werden in 1919 aangelegd in opdracht van een welgestelde markies met een passie voor plantkunde. Bewandel de paden, bewonder het natuurschoon, de bronnen, beelden, fonteinen en vijvers en geniet van de serene stilte en het adembenemende uitzicht over zee. Je komt gegarandeerd helemaal ‘Zen’ terug!

Wandelzin. Ben je fit genoeg voor een stevige wandeling? Verruil je teenslippers voor sportschoenen en beklim de paden en trappen naar Castell d’en Plaja, gelegen aan de kleine baai Sa Caleta. Het kasteel is privé-eigendom; je kunt er dus niet naar binnen. Maar het prachtige uitzicht maakt alles goed! Zin in nog meer kilometers? Loop dan door naar het sfeervolle Tossa de Mar en neem de boot terug. Of wandel in zuidelijke richting langs het grote strand naar Cala Banys, waar je tussen de pijnbomen het sprookjesachtige Castell de Sant Joan ziet liggen. Via de kleine baai Sa Caravera en Fenals loop je zó naar Blanes. Je raakt hier nooit uitgewandeld!

Levendig Lloret. Als je na al deze activiteiten nog steeds bruist van energie, dan zit je in Lloret de Mar natuurlijk helemaal goed. Van discofeest tot poolparty; het is hier één groot feest. St. Trop is de grootste; Tropics de bekendste club. Ga helemaal uit je dak bij optredens van Afrojack en Sean Paul, of laat je met verf bespuiten tijdens de wekelijkse Neon Splash Party.
Heb je het niet zo op massaal? Strijk dan neer in één van de kleinere cafés, zoals The Box of Cooldown. Keuze te over!

Uitstekende uitvalsbasis. Tenslotte is Lloret de Mar een perfecte uitvalsbasis voor een dagtrip naar het historische Gerona of het bruisende Barcelona. Hierover vertel ik een volgende keer meer.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier onze video en kom helemaal ‘in the mood’!

Ben je, net als ik, ook aangenaam verrast door wat Lloret de Mar te bieden heeft? En wil je deze levendige stad graag ook eens in alle rust ontdekken vanuit een comfortabel vakantiestekkie? Kijk dan  hier voor een luxe villa met privé-zwembad.

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring met Lloret de Mar. Nog tips? Laat je reactie hier achter.