De Complete Gids met Slimme Tips om Goedkoper op Vakantie te Gaan

Weet je wat het ergste is dat je weer mee naar huis kunt nemen vanaf je vakantiebestemming?

Nee, het is geen zonnesteek. En nee, het is ook geen vreemde insectsoort die in je maag terecht gekomen is, nadat je bij dat tentje op de straat wat gegeten heb. Het zijn ook niet de kitscherige “cadeautjes” die je gekocht hebt en die, eenmaal in je koffer, volledig uit elkaar vallen.

Ik zal je vertellen wat het dan wel is:

Het ergste wat je van je vakantie mee naar huis kunt nemen, is spijt.

Spijt dat je teveel geld uitgegeven hebt. Spijt, als je je volgende creditcard-afschrift onder ogen krijgt. Spijt, omdat je je realiseert hoe lang het gaat duren voordat je weer het geld voor de volgende vakantie bij elkaar hebt gespaard.

Wat als ik jou nou eens duidelijk kan maken hoe je deze spijt kunt vermijden? Om de spijt te vermijden dat je VEEL meer geld uitgeeft, dan je eigenlijk wilt en kunt. Hoe zou je je voelen als je van dezelfde voordelen kunt genieten als degene die naast je in het vliegtuig zit, maar in de wetenschap dat jij maar de helft hebt betaald van wat hij heeft gedaan?

Dat klinkt best goed, nietwaar? Het wordt echter nog beter…

Ik ga je namelijk niet vertellen hoe je de pijn van een dure vakantie kunt vermijden.

Ik ga je wel HEEL VEEL tips en trucs geven. Deze trucs zijn normaal gesproken alleen voor de ervaren reizigers, mensen die regelmatig vliegen, de vakantiemakers.

Ik geef jou nu een “kijkje achter de schermen” en inkijk in de soms ronduit BELACHELIJKE besparingen die je kunt doen, en die ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk je volgende ontsnapping aan de werkelijkheid kunt gaan boeken.

Koop Goedkopere Tickets op de Juiste Dag en op de Juiste Manier

Ook al zorgen websites als Secret Flying en Google Flights ervoor dat je je kosten laag kunt houden, het maakt toch echt wel een significant verschil wanneer je je volgende vlucht boekt.

Het maakt namelijk al een verschil op welke dag je je tickets boekt. Andere websites hebben uitgebreide tests gedaan, en zijn tot de conclusie gekomen dat het beste tijdstip om een vlucht te boeken, dinsdag om middernacht is. Prijsbewuste shoppers kunnen zo een aanzienlijk bedrag besparen op hun volgende vliegtickets, wanneer ze simpelweg deze op een dinsdag boeken, in plaats van in het weekend of op een andere doordeweekse dag.

En zorg er ook voor dat wanneer je naar vliegtickets zoekt, dat je dit via een “incognito venster” doet. Vliegmaatschappijen zijn GEK op jouw data en hoe vaak je naar bepaalde vluchten kijkt, deze data gebruiken zij vervolgens om de prijzen voor deze vluchten langzaamaan steeds duurder te maken.

Niet zo netjes? Zeker weten.

Te voorkomen? Absoluut!

Reis Via Kleinere Vliegvelden

Omdat je altijd via de GROTE INTERNATIONALE vliegvelden vliegt, wil dat niet zeggen dat dit ook altijd de juiste keuze is. Als je denkt om vanuit Nederland te vliegen, waar denk je dan aan?

Denk je dan aan Schiphol? Waarschijnlijk wel! IEDEREEN vliegt vanaf Schiphol, maar ook andere vliegvelden zijn zeer goed bereikbaar (Rotterdam, Eindhoven of de vliegvelden net over de Duitse grens zoals Weeze, Munster…etc.). Hiervandaan vliegen maatschappijen die goedkopere vluchten aanbieden, en ook nog eens als voordeel hebben dat het parkeren veelal stukken voordeliger is.

Dus als je de volgende keer op zoek bent naar een goedkoop vliegticket of een goedkope vakantiebestemming, geef bij je zoekopdracht dan vliegvelden aan die dichtbij zijn, en niet alleen maar Schiphol. Zo kan het zijn dat je wellicht iets verder moet reizen om op het vliegveld te komen maar wel een STUK MINDER betaald.

Reis Nationaal, Blijf Dichtbij Huis en Gebruik Je Eigen Auto

Op zoek naar een bestemming waar je niet meteen blut van raakt? Reis binnen je eigen land. Sommige mensen zijn van mening dat, om het echte reizen te ervaren, ze naar een verre en afgelegen bestemming moeten reizen. Bah!

Waarom neem je niet gewoon even de tijd en moeite om de mooie plekken om je heen te ontdekken? Je kunt kleine dagtrips maken, thuis blijven (of misschien een villa huren, maar daar vertel ik je zo meer over)…

Maar wat het mooiste is? Je kunt je eigen auto gebruiken. Bespaar je de kopzorg van de autoverhuurmaatschappijen, bespaar op verzekeringskosten, en reis met je eigen auto.

Je kunt nog steeds genieten van de luxe en alle pracht en praal waar je zo van houdt, omdat je al het geld in je zak gehouden hebt, wat je normaal kwijt zou zijn aan een hebberige vliegmaatschappij die je ergens heen brengt, waar ze niet eens je favoriete biermerk schenken.

Huur een villa

Als je de volgende keer aan het overwegen bent welke accommodatie je moet boeken, sla dan de hotels en resorts over.

Huur een studio, appartement of zelfs een privé villa. Inderdaad. Reizen betekent niet dat je in schimmige hotels hoeft te verblijven, met onvriendelijk personeel of faciliteiten waar je toch geen gebruik van maakt. Waarom jezelf met die nonsens opzadelen?

Nee, zelfs als je reist zou je moeten kunnen genieten van hetzelfde comfort als thuis. En hoe krijg je dat? Juist, door een privé vakantiewoning of villa te huren! Zo kun je pas echt je eigen gang gaan en heb je de ruimte helemaal voor jezelf.

Denk dus hier maar eens over na:

Je stapt in een kleine auto, om je vervolgens door een groot en druk vliegveld te manoeuvreren, en om jezelf vervolgens in een krappe vliegtuigstoel te proppen. Waarom zou je jezelf opzadelen met een kleine hotelkamer, als het veel meer belonend is om een complete woning tot je beschikking te hebben?

Ik vind het heerlijk dat je thuis kunt koken, waardoor je tenminste 66% op je uitgaven aan uiteten gaan bespaart, wanneer je op reis bent. Je kunt naar eigen smaak en voorkeuren koken, en je weet ook zeker dat het veilig en gezond is en veel goedkoper dan in een restaurant.

Maar er is meer, je kunt een villa direct aan het strand huren of met een privé zwembad. Het is niet alleen veel goedkoper maar ook zo veel leuker als je toegang hebt tot je eigen strand.

Reis met familie om zo de kosten te delen

En als je dan overweegt om je eigen villa te huren (net als de mensen bij Club Villamar), dan is dit een interessante manier die niet veel reizigers eerder hebben overwogen.

Probeer eens te reizen met meer mensen. Neem vrienden mee. Ga met de hele familie. Klamp een paar vreemdelingen aan op het vliegveld en neem die mee (of nee, doe dat toch maar niet..).

Je kunt zelfs grotere villa’s huren met meerdere slaapkamers, zodat je iedereen kunt huisvesten. Bespaar dan op de kosten door de huurprijs met elkaar te delen. Je kunt echter ook andere kosten met elkaar delen, zoals vervoer (huur een grotere auto die meer mensen kan vervoeren) en de rekening van eten/boodschappen.

Neem nu bijvoorbeeld eens een kijkje bij deze locatie, het is groot genoeg om je hele familie te huisvesten en je hebt niet het gevoel dat je bij elkaar op de lip zit.

Het zou misschien niet je eerste keuze zijn, maar je hoeft niet elk moment van de dag met ze door te brengen. Je kunt allemaal je eigen gang gaan, maar je slaapt toevallig onder hetzelfde dak.

Het kan je echt honderden euro’s schelen, als je dit eens overweegt.

Vermijd het Hoogseizoen

Als het je niet veel uitmaakt wanneer je reist, reis dan bij voorkeur buiten het seizoen. Wanneer je op momenten reist dat het niet zo heel erg druk meer is op de bestemming, dan kan het je zo maar 50% op de normale prijs schelen.

En dit geldt niet alleen voor vliegmaatschappijen. Iedere branche die afhankelijk is van het toerisme, is bereid om de kosten te drukken tijdens de rustigere perioden. Restaurants, rondleidingen en gidsen, zelfs autoverhuurmaatschappijen kunnen kun prijzen drastisch verlagen, afhankelijk van de tijd van het jaar dat je komt.

Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar een locatie op Mallorca (en wie is dat niet?!), probeer het dan eens midden oktober. Het is dan ontzettend rustig daar en staat er bekend om dat het een ‘dal-tijd’ qua reizen is. Huur een villa in Spanje voor jezelf en blijf een paar dagen langer, zonder meer geld uit te geven.

Reis naar Goedkope landen

En als het je niet veel uitmaakt waar je naartoe reist, maar dat je gewoon even wilt ONTSNAPPEN aan alle dagelijkse beslommeringen, kijk dan naar de goedkopere landen om naartoe te gaan.

Leuk als iedereen van Frankrijk wil genieten tijdens de lente, maar je kunt betere aanbiedingen vinden door naar goedkopere landen te reizen. Je kunt van hetzelfde exquise eten genieten, dezelfde opmerkelijke cultuur snuiven, dezelfde pittoreske omgeving aanschouwen, maar voor een fractie van de prijs dan die ‘Frankofielen’ uitgeven op de stoep van een café in Parijs.

Plekken als Kroatië, Thailand, Spanje en India bieden je net zoveel om te zien en doen, zonder dat het je een rib uit je lijf kost, om hetzelfde te kunnen beleven.

Ik raad je echt aan om je horizon te verbreden als het gaat om je volgende bestemming vinden. Denk eens aan die plekken net buiten de gebaande paden, en je ziet gauw genoeg hoeveel je kunt besparen.

Vermijd De Steden

Hier is een geweldige tip van mij; indien je de grote stad wilt ervaren, hoef je er nog niet perse te slapen.

Het kan erg DUUR zijn om in grote steden te verblijven. Maar wat als ik je vertel dat je wel 75% op je accommodatie kunt besparen, simpelweg door wat verder weg te verblijven? Boek een verblijf in een kleinere, landelijkere bestemming om zo te profiteren van de goedkopere prijzen.

Geniet van de steden, maar slaap er niet. Je portemonnee zal je dankbaar zijn.

Boek Je Eigen Rondleidingen

Het is misschien verleidelijk om een gids in te huren die je alle bezienswaardigheden laat zien in een onbekende stad, maar dit hoeft niet langer het geval te zijn.

Zet die felrode pet op, zwaai met je kleine oranje vlaggetje en wordt je eigen reisgids. Door het wonder van wat tijd op Google door te brengen, en de wil om op ontdekkingstocht te gaan (en misschien te verdwalen), kun je de meest fantastische plekken tijdens je vakantie ontdekken, zonder dat je geld aan een plaatselijke bewoner hoeft te overhandigen.

Vandaag de dag kun je bijna alles op het internet vinden, dus waarom neem je niet even de tijd om je eigen excursies te plannen?

Ken Je Getallen

Omdat sommigen van jullie gek op getallen zijn (waaronder ikzelf), heb ik even wat statistieken weergegeven waar je rekening mee dient te houden voordat je je volgende goedkope vakantie gaat plannen:

  • 21% – het bedrag wat je bespaart door belastingvrij te winkelen
  • €100-den – het geldbedrag wat je in je zakken houdt nadat je een privé villa geboekt hebt
  • 300% – door met de bus te reizen in plaats van met de trein
  • 25-40% – gemiddelde besparing voor reizigers die buiten het seizoen reizen
  • 50% – besparing door lokaal eten te eten
  • 0 – het bedrag aan spijt dat je de volgende keer mee naar huis neemt

Een deel van het plezier van het boeken van een vakantie, zijn de grote avonturen die je zult ontdekken. Maar het grootste deel is denk ik de grote besparingen die je kunt doen onder iedere categorie.

Maar ik ben dan ook een reisaanbidder, net als jij.

Het is tijd om de stap te wagen en te beginnen met sparen. Ik wens je alvast een hele prettige (goedkope) vakantie!

Trouwens, je kunt EERDER en EXCLUSIEF toegang krijgen tot de beste vakantiedeals zodra ze beschikbaar zijn. Volg Club Villamar voor meer informatie.