De Ongekende Voordelen van Reizen Als een Local

Het Lokale Leven

“Oh, daar moet je niet verblijven, die plek staat erom bekend als een spot voor prostituees om hun beroep uit te oefenen.”

Dit was waarschijnlijk de eerste keer dat ik me realiseerde dat het inhuren van mijn lokale gids de beste beslissing was die we hadden gemaakt toen we in India aan het reizen waren.

Toen we van plan waren om een 10-daagse reis door Delhi, Agra en Jaipur in India te maken, hebben we onze reis minutieus gepland.

We vonden plaatsen om te eten, hotels om te verblijven en dingen die we absoluut MOESTEN doen terwijl we daar waren.

Het was puur toeval dat we Gary tegenkwamen.

Dit is de MAN in levende lijven…Gary de Legende

We waren van plan om een ​​paar dagen in Agra door te brengen, de Taj Mahal, het Rode Fort en enkele andere toeristische attracties in de stad te bezoeken. Maar omdat we onze tijd zo goed mogelijk wilden benutten, dachten we dat we het beste een ​​lokale gids konden raadplegen.

En dus, met behulp van een site om gidsen te vinden, kwamen we Gary tegen, een lange, goed Engels sprekende Sikh-gids die ons snel voor zich won met zijn kennis, maar ook met zijn bereidheid om “zijn” stad te verkennen.

We ontmoetten hem buiten de Taj, en hij gaf ons daar een geweldige rondleiding. Toen we weggingen, bespraken we de plannen van onze volgende dagen en dat is hoe we op het “hotel” kwamen dat we al hadden geboekt.

Gary keek ons geschokt aan en werd toen aangemoedigd om bij ons te blijven.

Hij pleegde een paar telefoontjes en boekte voor ons een plek in het Ramada hotel voor een prijs waarvan ik zeker weet dat zelfs het personeel het niet kon krijgen. Hij regelde er ontbijt en diners en weigerde iets extra’s te aanvaarden voor zijn inspanningen.

Gary zette zich volledig voor ons in tijdens onze tijd in Agra. Hij paste onze tour aan om de kinderen bij ons te huisvesten, zorgde ervoor dat we goed gehydrateerd waren (India is best heet, voor het geval je het nog niet wist) en ruilde zelfs mijn geld rechtstreeks uit zijn portemonnee, zodat we geen bank hoefden te vinden.

We namen ter plekke de beslissing om Gary in te huren om de hele tijd met ons mee te reizen, waardoor we door steden in het gebied kwamen die ik kende en waar ik van hield.

Na dat alles hebben we er meer dan een goede ervaring en geweldige foto’s aan over gehouden, we hebben een goede vriend voor het leven gevonden. Gary nodigde ons uit om terug te komen naar Agra, maar deze keer om bij hem en zijn familie te verblijven. Ik twijfel er dan ook niet aan dat we terug zullen komen, en zijn gastvrijheid zal elk 5-sterrenhotel overschrijden.

Leven Als Een Local

Maar onze ervaring in Agra was niet wat andere mensen ervoeren. We lazen recensies en luisterden naar andere mensen. Ze klaagden hoe druk het was, hoe zakkenrollers hun bezittingen stalen, hoe toeristen de reis ongemakkelijk maakten, en hoe de tarieven veel te hoog waren…

Wanneer je van plan bent om als toerist te reizen, moet je helaas doen wat de toeristen doen.

Vechten tegen de drukte.

Alleen de toeristische bezienswaardigheden bezoeken.

Eten in saaie restaurants.

De mooiste en beste ervaringen missen.

Gary liet ons enkele plaatsen achter de schermen zien. We konden zelfs, helemaal alleen, naar binnen ​​in een onafgemaakte restauratie van een onberispelijke marmeren tempel die niet eens open was voor toeristen.

We aten het beste eten en hebben uitstekende markten gevonden om te winkelen. We moesten zien waar de plaatselijke bevolking van die stad van hield.

En we hadden het voor geen goud willen missen.

Heb jij ooit gereisd als een local? Heb je de wachtrijen voor overvolle populaire bestemmingen overgeslagen? Heb je weggestopte plaatsen ontdekt waar de lokale bevolking graag naartoe wil?

Want als je dat eenmaal doet, ga je nooit meer op reis als toerist.

Reis je naar een plek waar je nog nooit bent geweest? Ben je op zoek naar een authentieke ervaring? Een kijkje achter de schermen? Een levens-veranderend moment? (En geloof me, sommige voedingsmiddelen kwalificeren zich als levens-veranderend.)

Waar begin je? Je begint door met een local in gesprek te gaan.

Locals Inhuren als Guides

“En dat is waar mijn Moeder werkt…”

Er zijn een aantal geweldige sites waarop je in contact kunt komen met de lokale bevolking. Tours By Locals en Showaround zijn goede plekken om te beginnen met zoeken.

Door met hen te praten of ze zelfs in te huren als je persoonlijke gids, krijg je inzichten die geen enkele andere toerist zal krijgen. Je kunt de beste deals vinden, eten bij de beste restaurants en zien wat je MOET zien.

Zelfs als je geen gids gaat huren zoals wij deden, kun je altijd gewoon een praatje maken met een vriendelijk gezicht dat je graag in de juiste richting wijst.

Verblijf Als een Local

Sommige mensen WONEN echt zo…

Airbnb’s beroemde slogan is “Belong Anywhere”.

Omdat ze geloven in het verblijven als een local. Je kunt hotels, vaak toeristenvallen, vermijden en je kunt vrijwel overal wonen.

Als je van plan bent om een bepaalde tijd op een bepaalde plek door te brengen, is het beter om je aan het einde van de dag thuis te voelen in plaats van terug te gaan naar “je” kamer.

Je kunt een service gebruiken zoals Couchsurfing om in contact te komen met iemand en bij hen thuis te verblijven.

Als je met een grote groep reist, kun je ervoor kiezen om een villa te huren en te genieten van de luxe van thuis terwijl je in het buitenland woont.

Sommige villa’s hebben zelfs meerdere slaapkamers en privé zwembaden om van te genieten. Het kan zelfs zo goed aanvoelen dat je nooit meer naar huis wilt.

Eten Als een Local

Bijna geen vrije plekjes meer over

Er is één vaste gewoonte die wij hebben, waar we ook naartoe gaan.

Wij stellen onze taxichauffeur altijd één vraag:

“Waar eet jij je lunch?”

Het is vaak zo dat taxichauffeurs de beste plaatsen kennen om te eten. Het is goedkoop, het is goed en het is gemakkelijk te vinden.

Ze eten niet bij dure, oververhitte restaurants. Ze eten op kleine, onbekende plaatsen: eetgelegenheden, cafés en kraampjes die goud waard zijn.

Bovendien krijg je de kans om lokaal eten te ervaren, niet een fusion wok of imitatie die eigenlijk niets met het echte werk te maken heeft. Sommige van mijn dierbaarste herinneringen zijn het eten bij straatkraampjes en de jongens die in de kraampjes werken leren kennen.

Zal ik je gewoon mijn drie regels geven voor het eten van straatvoedsel? Ik ben nog nooit ziek geweest als ik deze regels volgde:

  • Het kraampje moet er goed uitzien
  • Het kraampje moet goed ruiken
  • Het kraampje moet druk zijn

Als het niet omringd is door vliegen, naast een afvalbak staat of volledig geïsoleerd is, ben je in goede handen bij een lokaal persoon die authentiek voedsel produceert. Voedsel dat je in geen enkele keuken kan namaken.

Betaal Als een Local

500? Ik geef je 120 of ik loop weg

Wanneer we op reis waren, gingen we ervan uit dat we de “buitenlander”-prijs kregen.

Elke toeristenmarkt, toeristische bestemming of toeristisch restaurant zal buitenlanders, die de lokale wisselkoersen niet kennen, te veel laten betalen. Je krijgt twee, drie, vijf keer de lokale prijs, en de meeste toeristen weten niet beter.

Als je als een local reist, moet je de lokale prijs betalen (of redelijk dichtbij). Wanneer we iets op een markt wilden kopen toen we bij Gary waren, zou hij ervoor onderhandelen en een prijs krijgen waarvan ik wist dat ik die nooit zou kunnen krijgen.

 

Denk Als een Local

In plaats van 1.600 planten terug te brengen, kunnen we terugkeren van onze reizen met een verzameling van… levens bevorderende gedachten.”

  • Alain de Botton, De Kunst van het Reizen

Dit punt is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel. Ik geloof dat reizen gaat over anders leren denken.

Je ziet en leert nieuwe manieren en nieuwe gebruiken, en je kunt nieuwe gedachten mee naar huis nemen. Het is het meest gunstige deel van reizen, naar mijn mening.

Je snuisterijen en je souvenirs verdwijnen op de plank, en je zult waarschijnlijk je interesse in hen verliezen.

Maar als je op een nieuwe manier leert om iets te doen, zou dat je leven voor altijd kunnen veranderen. De enige manier om dat te doen, is door te denken en te leven als een local. Zet de manier waarop jij denkt dat dingen MOETEN worden gedaan opzij, en omarm in plaats daarvan de nieuwe manieren.

Eet op verschillende tijdstippen. Loop langzamer. Besteed meer tijd aan kletsen met koffie of thee. Leer een nieuwe manier van leven waarderen.

 

Ik ben helemaal voor het toerisme, maar ik ben er vast van overtuigd dat de beste reizen die je zult maken degene zijn waarin je leeft als een local. Dat is hoe ware herinneringen, ware verandering en ware vriendschappen gevormd worden.