De Meest Creatieve Manieren Om Er Bij Te Horen Als Je Op Reis Bent

Heb je de blanke al gespot?

Mijn vrouw en ik spelen altijd een spel als we samen reizen.

Het heet “Spot de Toerist”.

Het is een makkelijk spelletje, en we winnen allebei. En we lachen ondertussen ook nog een hoop. Sommige mensen weten gewoonweg NIET hoe ze zich onder een bevolking moeten mengen als ze aan het reizen zijn.

Je ziet ze al aankomen, al zwetend, beladen met gigantische backpacks, wandelend in afritsbroeken, sandalen en een zonnebril aan een koordje. De “verborgen” geldzakjes zijn duidelijk zichtbaar onder hun (te) strakke polo’s.

Je neemt niemand in de maling, vriend.

Wie denken ze voor de gek te kunnen houden? In elk geval niet de locals.

Er zijn echter wel oprechte nadelen wanneer je er uitziet alsof je er niet hoort wanneer je reist.

Je kunt namelijk zo een makkelijk doelwit worden van criminelen. Je kunt eenvoudig misleid of bedrogen worden (toeristen zijn hele makkelijke doelwitten). Je kunt allerlei nare figuren tegen het lijf lopen en belachelijk hoge prijzen betalen als je ervoor kiest om op te vallen in de menigte.

Het doel is om jezelf zo goed mogelijk aan te passen als je reist. Doe extra moeite om niet op te vallen en er niet uit te zien als een typische toerist.

En zelfs als je ergens bent waar je OVERDUIDELIJK een toerist bent (Japan, Indian, China… etc.), kun je altijd nog een aantal stappen ondernemen om jezelf te camoufleren in de menigte.

Koop Kleding Op Je Bestemming

Kijk eens naar al die kleuren!

Ik ben DOL op deze tip. Toen ik deze voor het eerst hoorde vond ik hem GEWELDIG.

Het is simpel. Pak zo licht mogelijk in, met het doel om slechts twee volledige outfits mee te nemen in je bagage. De rest van de kleren die je nodig hebt, kun je op je bestemming kopen.

Dit gaat je helpen om je meer aan te passen, aangezien je dezelfde kleding draagt als de lokale bevolking. Kleding is het eerste wat verraad dat je een toerist bent, en het is de makkelijkste manier om te beginnen met je aanpassen aan je omgeving.

Het voordeel is dat je ook nog eens een lichte tas mee hebt. Mijn vrienden vragen me altijd hoe ik alles wat ik nodig heb meeneem in zo’n kleine tas. Dit is een van mijn geheimen.

Als je slim inkoopt, vind je bovendien een outfit die ook nog eens kan dienen als een souvenir als je terug naar huis gaat. Elke keer als je dat shirt of die jurk uit de kast haalt, komen de herinneringen terug van die gekke markt die je bezocht op een avond. Of bewonder je opnieuw hoe kleurrijk de lokale kledij is.

Spreek Een Aantal Buitenlandse Zinnen

Benny van “Vloeiend in Drie Maanden’

Ik schep niet graag op, maar ik hou er echt van om talen te leren. Het is één van mijn passies en ik probeer altijd hier en daar een zin op te pakken wanneer ik rondreis in het buitenland.

Ik merk dat het makkelijk voor mij is om een paar goed gekozen zinnen te leren die me helpen bij mijn nieuwe bestemming.

Ten eerste, zelfs als ik ergens ben waar ze mijn moedertaal begrijpen, vinden mensen het GEWELDIG dat ik toch de moeite neem om hun taal te leren. Vaak worden korte tripjes naar de supermarkt een reis van 45 minuten waar ik spontaan wordt uitgenodigd bij iemand thuis…

…simpelweg omdat ik vroeg waar de tomaten lagen in hun eigen taal.

Ten tweede, ik houd echt van de snelheid waarmee je vrienden maakt. Ik krijg betere deals en kortingen omdat ik met horten en stoten een poging doe om een nieuwe zin uit te spreken. Ik hoorde zelfs ooit een keer dat de beste manier om een taal te leren is door het ontzettend slecht te spreken. Als dat waar is, dan ben ik er de absolute meester in.

Verblijf in Privé Vertrekken

Niet verkeerd…

Ik verblijf liever niet in hotels. Hoewel het op sommige plekken best leuk kan zijn, ben ik vrij tevreden als ik iets vind dat goedkoper is en wat minder bekend.

Het allerliefst verblijf ik in privé vakantiehuizen. Dan heb ik het huis helemaal voor mezelf en geniet ik bovendien van de dagelijkse gebeurtenissen in de buurt.

Ik heb meegedaan aan cricket wedstrijden in dorpjes in India, vuurwerk aangestoken met mijn buren in Thailand en thee gedronken bij vreemden thuis in Bhutan – allemaal omdat ik onder de lokale bevolking verbleef.

Een pluspunt is dat je niet het gevoel hebt dat het verblijf er minder op is. Er zijn een aantal onvoorstelbaar mooie locaties die je kunt huren voor jezelf en je familie.

Ken De Valuta VOORDAT Je Vertrekt

Ben je zojuist opgelicht? Ik hoop het niet…

Wauw.

Dit is één van de dingen waar ik verbaast over ben dat ik het überhaupt nog moet benoemen.

Maar het aantal keer dat ik een “arme” toerist nog altijd zie proberen te begrijpen of 20,000 Vietnamese Dong een goede of een slechte prijs is…

Het kost maar 15 minuten om de lokale valuta te leren. Ik gebruik een website zoals XE.com om de algemene wisselkoers te bekijken die je moet weten. Ook kijk ik op sites als BudgetYourTrip.com om een idee te krijgen van de prijzen voordat ik ergens heen reis.

Ik probeer helder te maken hoeveel 10 van mijn eigen valuta is in verhouding tot dat van hen. Dit houd ik aan als algemene vuistregel.

Als ik weet dat ik voor 10 Euro 600 Indiase rupee krijg, dan weet ik meteen wat ik kan verwachten voor maaltijden, taxi’s en alles wat ik verder wil kopen.

Onthoud dit:

Prijzen zijn meer flexibel dan je denkt. Ik houd er van om hier over te praten met iedereen die nog niet eerder gereisd heeft, aangezien de meesten niet eens zullen handelen over een andere prijs.

Wanneer je ergens naar binnen wandelt, ga er dan van uit dat de bestickerde prijs slechts je startpunt is van een onderhandeling en niet het daadwerkelijke bedrag wat je neerlegt. Het zal je verbazen welke prijs je voor elkaar krijgt als je er van uit gaat dat je kunt onderhandelen.

Sluit Je Aan Bij Een Traditie

Feria de Abril

 

Niet veel mensen die ik ken doen dit, maar neem de tijd om je te verdiepen in typische lokale gebruiken of tradities voordat je op reis gaat.

 

Bijvoorbeeld: als ik tijd wil doorbrengen in Andalusië of de Costa Del Sol, dan doe ik een snelle online search en ontdek ik al snel dat de Flamenco HEEL groot is daar.

 

Ook weet ik dat ik zeker Sevilla moet bezoeken, en de Feria de Abril. Sherry drinken, tapas eten en nog wat meer sherry drinken? Terwijl er een serenade wordt gebracht met prachtige Flamenco muziek?

Daar teken ik voor.

Het zijn deze lokale ervaringen en typische culturele tradities die mij echt zijn bijgebleven. Vaker onthoud ik zo’n avond dan een oude kerk of een historisch monument dat ik heb bezocht. Dat niet alleen, ik krijg de kans om me te mengen tussen de locals, om te doen wat zij doen en genieten waar zij van genieten.

Ik heb ook ondervonden dat hoe meer ik mij probeer te betrekken bij iets specifieks van de betreffende locatie, een bepaald gebruik of een traditie, hoe meer mensen je zullen verwelkomen.

Een Canadees zou het bijvoorbeeld HEERLIJK vinden om je mee te nemen naar een hockey match, een Japanner zou je graag uitnodigen voor een Sumo wedstrijd en een Indiër zou je uitnodigen om Diwali te vieren. Mensen delen graag hun tradities met iemand die ze kan waarderen.

 

Een paar van deze tips zal mensen al gauw helpen vergeten dat je een toerist bent of niet eens uit die streken komt. Ik kwam erachter dat je tevens meer uit je reis haalt, zelfs in de paar korte dagen waarin je je best doet om je aan te passen. Hoewel je waarschijnlijk altijd wel een beetje zult opvallen op een plek dat niet jouw eigen land is, kun je altijd stappen ondernemen om meer betrokken te zijn bij de locals.