Hoe Reizen Je Rijk, Slim en Populair Maakt

Je ticket naar rijkdom, vrienden en kennis

Als ik dit nu zeg, klink ik waarschijnlijk als een totale snob …

… maar ik heb ooit werkelijk waar tegen iemand geschreeuwd die me 50 cent teveel wou laten betalen.

En het was nog in een andere taal ook.

Ik reisde destijds door Zuidoost-Azië en ik trok op dat moment door Vietnam. Ik was er toen al aan gewend geraakt dat mensen naar me keken en verwachtten dat ik een rijke blanke persoon was.

Ze denken het daar allemaal.

Maar na een paar maanden begint het je aan te trekken. Dus nam ik vanaf het vliegveld een taxi terug naar mijn hotel.

Ik was moe. Ik voelde me vies. Ik was gewoon echt helemaal op! Ik had ZOOOO veel zin in een warme douche en een donzig bed.

Toen ik op het vliegveld aankwam, wist ik inmiddels we dat ik niet de officiële taxistandplaats hoefde te doorlopen maar dat ik wel een taxichauffeur zou vinden die op zoek was naar passagiers. Ik onderhandelde over de prijs (omdat ik wist hoeveel het zou moeten kosten) en stapte in.

Maar toen hij me afzette en ik het geld betaalde, vertelde hij me dat ik hem meer verschuldigd was dan we hadden afgesproken op het vliegveld.

Het kwam sowieso door het late tijdstip en het gebrek aan slaap, maar ik sprong gelijk in de verdediging. Ik werd boos op deze arme man vanwege niet meer dan 50 extra cent, maar het ging voor mij om het principe, dit vond ik gewoon echt zo verschrikkelijk irritant.

Als ik erop terugblik (en beschaamd ineenkrimp over wat ik heb gedaan), zou ik hem moeten hebben betaald. Hoe vermoeiend het ook was om constant als rijk te worden gezien …

…het was namelijk ook echt zo dat ik EXTREEM rijk was in vergelijking met de rest.

Dat is een van de onverwachte voordelen van reizen. Als je naar bepaalde plaatsen gaat, kan reizen je belachelijk rijk doen lijken. Het kan er ook voor zorgen dat je je enorm populair voelt. En dat je jezelf ongelooflijk slim voelt na thuiskomst.

Maar niemand heeft het er achteraf over. Niemand zegt achteraf hoe het voelt om op een afgelegen locatie te zijn en plotseling te worden aangezien als compleet iemand anders.

Dus, laat mij je nu vertellen hoe reizen je rijk, slim en populair kan maken.

Maar dan niet op de manier die je verwacht.

Reizen Maakt Je Rijk

Dit LIJKT een heleboel geld…

Ik ervaar het altijd als echt vervelend dat wanneer ik 5 Euro in mijn portemonnee heb, ik geen lunch kan kopen wanneer ik dat wil.

Maar het is nog vervelender als ik me realiseer hoeveel ik met dat kleine bedrag in het buitenland zou kunnen doen. Diezelfde hoeveelheid geld, een bedrag waar de meesten van ons niet moeilijk over zouden doen, zou me een hotelkamer met Wi-Fi in Thailand kunnen opleveren…

Of een bak vol verse zeevruchten van een visser in Vietnam…

Of een paar handgemaakte dekens van een markt in India.

Het gevoel dat je kunt kopen wat je wilt, is niet iets dat de meeste mensen ervaren in de ontwikkelde wereld. Als je in Engeland, Frankrijk of de VS woont, is het leven niet goedkoop.

Maar als je reist kun je je rijk gaan voelen wanneer je erachter komt dat het eten op de straat je net zoveel heeft gekost, als dat je zou kunnen zien rondrollen op de grond in een stadsbus.

In vergelijking met de rest van de wereld ben je ongelooflijk rijk. En pas als je op reis bent, kun je het echt ervaren. En op zijn minst zal het je er aan herinneren hoe goed je het in je leven eigenlijk wel niet hebt.

Reizen Maakt Je Populair

Direct de beste vrienden…

Toen ik terugkwam van een van mijn eerste buitenlandse reizen, weet je waar ik toen het meeste van genoot?

Het meest smachtte ik naar de echte Hollandse kaas, naar een beetje koud weer en naar een zacht tapijt onder mijn voeten.

Maar wat ik ECHT fijn vond was dit:

Anonimiteit.

Ik hield ervan om door een winkelcentrum te kunnen lopen zonder dat iemand naar me keek en naar mij wees.

Ik vond het heerlijk om op straat te kunnen lopen zonder dat iemand me vroeg of die een ​​foto met me mocht nemen.

Ik hield ervan om te kunnen doen wat ik wilde zonder dat de ogen van de wereld helemaal op mij gericht waren.

Er is geen betere manier dan reizen om je te laten als een enorm populair persoon. Toen ik door India reisde, bereikte in een punt waarop ik verwachtte dat ten minste twee of drie mensen me zouden vragen om een ​​selfie met me te maken wanneer ik uitging. Als ze dat niet deden, vroeg ik me af zelfs verbaasd af “waarom niet?”.

Als je van plan bent om in het buitenland te verblijven, en vooral op een plek dat echt radicaal anders is dan thuis, verwacht dan aandacht.

HEEL VEEL aandacht.

Ik heb ENORM veel vriendschappen met medereizigers gemaakt. Maar dat was niets vergeleken met hoeveel mensen me dingen wilden vragen over mijn land, hun Engels met me wilden oefenen of me naar de winkel van hun vrienden wilden brengen.

Reizen Maakt Je Slim

Nou ja, eigenlijk…

Een deel van de reden dat mensen graag reizen (en ik heb daar hier eerder over geschreven) is omdat ze veel leren wanneer ze weg zijn.

Het is grappig hoe vaak je je in een gesprek wilt mengen wanneer je thuisgekomen bent.

“Nou, eigenlijk, in Thailand, doen de meeste families…”

“Nou eigenlijk wordt het eten meestal rond 21:30 – 22:00 gegeten …”

“Nou, op de Filippijnen laat je nooit de onderkant van je voet zien …”

Als je niet oplet, kun je overkomen als een totale betweter waar niemand überhaupt meer naar wil luisteren.

Ik moest heel snel leren dat als ik wilde praten over mijn reizen, over waar ik was geweest, over de fantastische plekken waar ik had verbleven, ik vaker mijn mond moest houden.

Reizen kan je het idee geven dat je slim bent, maar je hoeft er zeker niet over op te scheppen.

 

Ikzelf ben erg enthousiast over de plaatsen en mensen en ervaringen die je hebt tijdens reizen. Maar het is niet allemaal leuk in de zon en coole villa’s en geweldige herinneringen. Ik wil dat je begrijpt dat reizen zoveel meer is dan dat.