Grote vakantiehuizen in Spanje!

Grote vakantiehuizen
Een groot vakantiehuis in Spanje: 28 persoons The Ritz in Sant Feliu de Guixols

Op zoek naar Grote Vakantiehuizen? Logisch!

De laatste jaren zijn grote vakantiehuizen steeds meer in trek: en voor goede redenen! Grote vakantiehuizen hebben grote voordelen! 

Je kent het wel, je wilt met je vrienden of familie op vakantie. Je bent, na het bespreken van de eerste vakantie plannen, al met een leuke groep van een man of 10. Vrienden en vriendinnen, kinderen, vrienden van kinderen. De voorpret begint en er hangt een ‘ We gaan heerlijk en gezellig op vakantie!!!’ -sfeer in de lucht.

Iedereen heeft uiteraard goede ideeen: ‘ We gaan naar de zon!’, ‘We gaan barbecue-en!’, ‘We gaan aan het strand liggen!’ klinkt het al gauw. Dus de keuze is makkelijk. Jullie gaan naar Spanje. Dat heeft veel leuks onder de zon voor iedereen, zowel jong als oud, actief en ‘niet-zo-actief’. Dat was snel besloten.

Maar ja, dan komt de keuze: in welke accommodatie gaan we het meeste genieten? Nou, ook dat is al snel duidelijk, door een simpel ‘ dat niet’. Een hotel valt af, want dat is zo onpersoonlijk. Dan kun je net zo goed niet met elkaar op vakantie.

Een all-in-resort klinkt leuk,  maar je hebt er geen privacy en het eten valt eigenlijk altijd tegen.

Een camping blijft behelpen.

De logische keuze is dan een groot vakantiehuis. Maar……in de tussentijd komen er nog meer goede ideeën! ‘ Misschien is het wel leuk als Jan en zijn gezin ook mee gaan! Ja!’

Duidelijk:

‘We zoeken een Groot Vakantiehuis!’

(18 persoons villa Fortuna in Lloret de Mar: perfect voor grote groepen)

De voordelen van grote vakantiehuizen zijn overweldigend:

  • Je bent lekker bij elkaar, maar je kunt je toch terugtrekken als je daar zin in hebt.
  • Daarnaast heb je ook hele goede privacy. Je eigen tuin. Je eigen zwembad, dat je niet hoeft te delen met de rest van de camping. Je eigen parkeerplek. Je eigen bedjes bij het zwembad, waar niet om 7 uur ’s ochtends al de handdoek van een andere resort ganger op ligt. Je eigen hoekjes om rustig een boek te lezen. Je eigen TV om sport op te kijken.
  • Je kunt gewoon lekker eten waar je zelf trek in hebt. Vegetarisch? Geen probleem! Paleo? Geen probleem! Bier dieet? Geen probleem!
  • Doordat je zelf thuis kunt koken hoef je ook niet steeds uit eten. Daar bespaar je echt een hoop geld mee. Boodschappen in Spanje zijn over het algemeen goedkoper dan in Nederland en is van uitstekende kwaliteit. In je eigen keuken tover je zo een feestmaal of smakelijke barbecue in elkaar. Daarnaast kun je ook eten wanneer jij dat wilt. De meeste restaurants in Spanje gaan pas om 8 uur ‘ s avonds open (afgezien van de Fast Food ketens, maar ja, dat gaat misschien ook wel vervelen na een paar dagen). Ik weet niet hoe laat je normaal eet, maar om 8 uur is voor mij te laat.
  • Als je met meerdere gezinnen een huis huurt is dat eigenlijk financieel heel slim. Een vakantiehuis voor 8 personen is minder dan 2 keer zo duur als een vakantiehuis voor 4 personen. En zo is een vakantiehuis voor 16 personen weer niet 2 keer zo duur als 1 voor 8 personen. Je geeft weinig uit per persoon per nacht. In veel gevallen zelfs goedkoper dan een camping! In het voor- en na-seizoen sta je er echt van te kijken hoe goedkoop het is. Een groot vakantiehuis huren is dus een slimme deal 🙂
  • Als je thuis lekker een biertje drinkt, hoef je je ook geen zorgen te maken om alcohol controles: Je bent al thuis!
  • Een groot vakantiehuis met prive zwembad is echt een paradijs voor kinderen. Je kunt ze makkelijk in de gaten houden en zij zijn de de hele dag aan het spelen in en om het zwembad. Ouders ook wat vakantie: Ideaal!

Grote vakantiehuizen worden ook veel gehuurd om feesten in te geven. Wat is er nou mooier dan een groot feest geven in je eigen luxe vakantievilla en dat iedereen kan blijven slapen? Dat gaat mooie foto’s opleveren op Facebook en Instagram!

Maar, let wel: Grote vakantiehuizen zijn erg in trek en er zijn er niet veel van. Je doet er dus goed aan om snel te boeken! Dan heb je trouwens ook langer voorpret!

Boek dus snel je Vakantiehuis in Spanje!

Groot vakantiehuis met zwembad in Spanje
Veel plezier in je grote vakantiehuis in Spanje! Yihah!