Uitgaan in Spanje: een geweldige ervaring!

Algemene informatie

Spanje is een populaire plek voor de jongeren om op vakantie te gaan en natuurlijk uit te gaan. Je kunt op eigen gelegenheid gaan of met jongerenreizen mee. Er worden er genoeg aangeboden waar je mee mee kunt gaan. Of je gaat met het hele gezin ergens op vakantie en iedereen doet er zijn ding. Een leuke optie, want je kunt als ouders toch nog een oogje in het zeil houden. Zeker als de jongeren nog tieners zijn.

De beste uitgaansplekken in Spanje

Lloret de Mar, Blanes, Salou en Malgrat de Mar zijn de bekende uitgaansplekken, maar als je eens iets anders wil zijn de volgende tips leuk om eens uit te proberen. Er zijn overal in Spanje genoeg plekken te vinden, dus waar je ook bent zul je plekken vinden waar je leuk uit kunt gaan. Hier een paar leuke tips:

Torremolinos is een populaire uitgaansplek en met name de bar Arcos. Degenen die er geweest zijn komen er altijd graag weer terug, dus dat zegt genoeg! In Paripé, Granada worden ook altijd leuke feestjes gehouden. Themafeestjes of tropical party’s. Erg gezellig en je zult het er erg naar je zin hebben. Als je niet zo van uitgaan houdt kun je lekker wat drinken in Sevilla en genieten van de flamencodansers. Ook erg leuk om te zien. In Málaga kun je wat alternatiever uitgaan in Velvet. Soms zijn er concerten, maar er zijn ook leuke feesten. Of je gaan naar Marbella, Nikki Beach. Daar kun je lekker luxe uitgaan en over het strand lopen.

Tips om uit te gaan in Spanje

Natuurlijk gelden er in Spanje ook regels voor het nuttigen van alcohol, maar die worden helaas nog wel eens aan de laars gelapt. Dus als ouders is het wel handig om dat een beetje in de gaten te houden.  Ook in Spanje mag er geen alcohol geschonken worden onder de 18 jaar. Helaas kunnen jongeren in Spanje makkelijk toegang tot alcohol en allerlei clubs krijgen. Dus als je je tiener op vakantie laat gaan met een jongerenreis, dan betekend dat niet per definitie dat je tiener “veilig” is en niet drinkt. Je kan beter zelf mee gaan en ieder zijn eigen ding laten doen. Dan ben je toch in de buurt om je tiener in de gaten te houden.

Wat ook een goede tip is, is om van te voren gezellig ergens in te gaan drinken, want in de uitgaansgelegenheden betaal je vaak erg veel voor drankjes. Net als de Spanjaarden die eerst gezellig ergens gaan zitten en eten en daarna uitgaan. Het Spaanse nachtleven is dan ook pas vanaf middernacht in volle gang en gaat door tot zonsopgang. Dus als je midden in het bruisende nachtleven wilt stappen dan moet je wat later gaan dan je gewend bent! Natuurlijk ook erg gezellig om eerst met z’n allen de avond door te brengen en wat te eten en te drinken!

In Spanje zul je niet teleurgesteld worden, want het nachtleven is er geweldig!