Op zoek naar de mooiste dorpjes van Spanje!

We kennen allemaal de bekende steden in Spanje. Wie kent ze niet? Madrid, Barcelona, Valencia en noem ze maar op. Ook de eilanden, zoals Ibiza, Mallorca, Lanzarote enz. zijn bekend bij iedereen. Maar Spanje heeft ook een scala aan mooie dorpjes. In deze blog gaan we het hebben over mooie dorpjes in Spanje. Spanje heeft van die idyllische dorpjes die precies in een vallei liggen. Of de witte dorpjes van Andalusië.  Hier komen een paar tips welke dorpjes je zeker moet bezoeken als je in de buurt bent.

Frías is betiteld tot het kleinste dorpje van Spanje. Hier hangen de huizen als het ware boven de rotsen. Er is een kasteel en een kerk en die geven het dorpje een Middeleeuwse uitstraling. Het dorpje ligt in de provincie Burgos, langs de rivier de Ebro. Het is natuurlijk leuk om eens in het kleinste dorpje van Spanje geweest te zijn, dus als je in de buurt bent moet je hier zeker eens gaan kijken.

Setenil de Las Bodegas is ook een heel speciaal dorpje. Dit dorpje ligt in Cadíz. Hier zijn de huizen onder een rotsrichel gebouwd. Zo is hier een zonnestraat en een schaduwstraat, omdat maar 1 kant de zonneschijn ontvangt. Heel apart zo die huisjes. Erg leuk om eens in het echt te bekijken.

Castellfollit de la Roca is een dopje wat letterlijk aan de rand van de afgrond staat, of er zelfs overheen hangt. Dit dorpje ligt in de provindie Girona en hoort bij 1 van de kleinste dorpjes van Spanje. Dit dorpje behoord tot de meest gefotografeerde en geschilderde dorpjes van Spanje. Het dorpje staat op een wand van basalt en dat geeft een schitterend beeld. Ook heb je vanuit dit dorpje een schitterend uitzicht over de omliggende valleien.

Santillana del Mar is 1 van de mooiste dorpjes van Spanje. Het ligt 30 kilometer bij Santander vandaan. Het dorpje zelf is een soort Middeleeuws museum. Hier stond vroeger al een klooster en later is dit uitgebreid met een kerk. Deze kerk is 1 van de eerste gebouwen, gebouwd met Romaanse kunst, in Cantabrië. Dit dorp kende rijkdom en rondom dit klooster en de kerk werden mooie herenhuizen en paleizen gebouwd.

Cudillero is een dorpje waar de huizen in amfitheater vorm staan. Dat geeft  een heel leuk effect. Ook is er een haven van waar het “theater” goed te zien is.

Ronda ligt in de provincie Malaga. Dit dorpje staat op 725 meter hoogte tussen 2 gebergtes in. Dit dorpje kent een stierengevecht traditie. Het dorpje kijkt uit op een enorme klif! Schitterend en dus ook zeker de moeite waard om langs te gaan als je in de buurt bent!

Besalú ligt 150 m. boven de zeespiegel. Dit dorpje ligt in Girona. Ook dit is een Middeleeuws dorpje waar je je terug waant in de tijd.

Zo leuk al die dorpjes! Ze hebben zo hun eigen charmes en je bent lekker even helemaal weg uit de drukte van de stad!