Ontdek de meest paradijselijke en bijzondere eilanden van Spanje!

We kennen Spanje natuurlijk goed en iedereen weet wel wat van Spanje, zelfs als je er nog nooit geweest bent. Maar Spanje bezit ook de meest sprookjesachtige eilanden met prachtige stranden. Wat weten we daar eigenlijk van. Eigenlijk is Spanje zelf ook bijna een eiland. Het bekendste eiland  is, denk ik, Ibiza en daar weten we wel wat van. Over Ibiza heb ik al eens een blog geschreven. Ook Gran Canaria, Tenerife en Mallorca zijn zeer bekend en geliefde vakantiebestemmingen. Maar wat weinigen weten is dat Spanje heel veel eilanden bezit, namelijk wel 140.

De 2 grootste eilandgroepen zijn de Canarische Eilanden en de Balearen. De Canarische eilanden zijn eigenlijk vulkaanuitbarstingen. Deze eilandgroep bezit 7 grote en 6 kleine eilanden. De grote heten: Fuerteventura, Ferro/El Hierro, Lagomera, Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en La Palma. De kleine zijn: Alegranza, Isla de Lobos, Roque del Oeste en Roque del Este, Gracosia en Montanã Clara. Hier zijn al namen te horen waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt! Gran Canaria en Tenerife zijn hier de bekendste en zijn geliefde vakantiebestemmingen! Zeer geschikt om ook in de winter op vakantie te gaan, want de gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 22 graden.

Dan hebben we de Balearen wat bestaat uit Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca. Ook zijn er nog wat kleinere eilandjes te vinden, namelijk Dragonera en Cabrera. Hier zijn Mallorca en Ibiza de bekendste eilanden en ook favoriete vakantiebestemmingen. Ibiza is natuurlijk DE uitgaansplek en Mallorca staat vooral bekend om de mooie stranden!

Dat waren de grotere eilanden die ook echt bewoont worden, maar daarbuiten zijn er nog vele kleine eilandjes die niet bewoont worden. Sommigen kun je door middel van een boot wel bezoeken om te bewandelen en te genieten van de natuur. Ook is er op 1 van de eilanden wel eens een marine basis geweest, maar die is nu gesloten. Een paar bekende van deze kleine eilandjes zijn: Illes Medes, Tabarca, Isla de Benidorm, La Isla Major, Isla de Alborán (hier was ooit die marinebasis) en Islas Cíes. Islas de Cíes is een eilandengroep wat bestaat uit 3 eilanden. Op 1 van deze eilanden, Monteagudo, ligt het grote geheim van Spanje, namelijk Playa de Rodas. Velen zijn het er over eens dat dit het mooiste en beste strand van Spanje is. Sommigen zeggen zelfs van de hele wereld! Het is een prachtig wit strand met palmbomen en een schitterende turquoise zee.

Verder zijn er nog velen kleine eilandjes en rotspuntjes die Spanje als eiland benoemen, maar daar is verder niets te doen!

Natuurlijk is het juist leuk om eens dat onbekende te gaan bezoeken. Er is nog zo veel te ontdekken en je zult op de mooiste plekjes terecht komen die nog niet onder gesneeuwd zijn door het toerisme! Je zult mooie ongerepte natuur tegenkomen wat gewoon zijn eigen gang heeft kunnen gaan! Ik krijg er bijna zelf zin in om er heen te gaan! Wie weet, ooit! Boek snel je vakantiehuis in Spanje en ga op ontdekkingsreis.