Nog Nooit Heb Ik Dit in Spanje Gedaan…

Heb je ooit het spelletje “Never Have I Ever…” gedaan? Het is een vrij eenvoudig spelletje waarbij iemand een zin begint met “Never Have I Ever…” en dan iets zegt dat hij of zij nog nooit heeft gedaan. Als jij dat specifieke ding wel gedaan hebt, moet je opstaan, of je hand opsteken, of je raakt een punt kwijt…

…Persoonlijk, vind ik de versie waarbij je een shotje moet nemen als je het wel gedaan hebt, het allerleukst.

Het is een leuk spel, en je leert tevens HEEL VEEL over je vrienden waarmee je het speelt. Misschien soms zelfs wel iets te veel.

Maar, tot pas geleden, kwam het nooit in mij op om de reisversie van “Never Have I Ever…” te spelen.

Ik vind het heerlijk om de reiservaringen van anderen te horen. Ik vind het ook heerlijk om vlogs op YouTube te bekijken, over reizen of over eten.

Een paar van mijn favorieten zijn:

Als ik deze programma’s bekijk, herinneren ze mij eraan op welke plekken ik nog niet geweest ben, dingen die ik nog niet gedaan heb en eten wat ik nog nooit gegeten heb (Hmmm! Eten!!). Het spel “Never Have I Ever…” spelen is echt een leuke manier om erachter te komen wat je allemaal in andere landen kunt doen, zoals in Spanje.

Laten we het eens proberen. Ik ga wat spannende dingen opnoemen die ik nog nooit in Spanje gedaan heb. Als jij ze wel gedaan hebt, dan is dat echt gewelding. En vertel me er dan over. En als je ze nog niet gedaan hebt, dan zie ik je daar misschien wel.

Never Have I Ever…Gesnorkeld bij de Medes Eilanden

Snorkelen staat hoog op mijn prioriteitenlijst van dingen die ik ook nog eens wil doen. En ik ben ervan overtuigd dat de wereld gevuld is met unieke en prachtige plekken om te ontdekken en plezier te hebben.
Maar toen ik op een dag hoorde over het snorkelen bij de Medes Eilanden in de Costa Brava, was ik meteen enthousiast. Ondanks dat de eilanden zelf niet echt bijzonder of spannend zijn, intrigeerde het water eromheen mij direct.

Deze 7 eilanden zijn namelijk al meer dan 30 jaar een beschermd natuurreservaat. Wat betekent dat het onderwaterleven zich hier de afgelopen jaren echt heeft kunnen ontwikkelen en groeien. Door het prachtige heldere water kun je hier echt prachtige vissen en koraal

bekijken. Het voelt bijna alsof je de vissen met je blote handen zou kunnen vangen, mits dit uiteraard toegestaan zou zijn.

Maar het natuurreservaat maakt het mogelijk voor haar bezoekers om het onderwaterleven op de meest ultieme manier te kunnen beleven. Ooit, op een dag, zal ik erheen gaan.

Never Have I Ever…een bezoek gebracht aan een Beachclub op Mallorca

Van de 2 eilanden, Menorca en Mallorca, krijgt de grootste altijd alle aandacht. En met een goede reden. Mallorca is gewoonweg één van die plekken waar het allemaal gebeurt en waar tenminste een keer in je leven geweest moet zijn.

Tenminste… dat is wat ik gehoord heb…

Op het gehele eiland vind je prachtige stijlvolle bars welke genieten van uitzicht op het strand, een prachtige inrichting en een nachtleven waar je zelf geweest moet zijn om het te kunnen geloven.

Soms als ik op reis ben, vind ik het heerlijk om even helemaal alleen te zijn. Maar op andere momenten, heb ik zin om even helemaal los te gaan. Op die momenten zou ik graag een bezoekje brengen aan Nikki Beach, of domweg mensen spotten bij Ponderosa Beach, of heerlijk verwend worden bij de Mhares Sea Club.

De geneugten des levens kun je vinden op Mallorca. En het is de moeite waard om jezelf te verwennen door er ook echt heen te gaan.

Never Have I Ever… de Musea van Malaga Bezocht

Als Spanje om 1 ding bekend staat, dan is het wel hun enorme passie voor kunst. Spanjaarden zijn er echt GEK op! En als ik de kustplaats Malaga ga bezoeken, dan ben ik van plan om ten volste te gaan genieten van de klasse en sfeer van haar musea.

Het gaat niet alleen maar om de kunst, ook al maakt dat uiteraard een groot deel uit de musea. Het gaat namelijk ook om de cultuur die samenhangt met het genieten van iets creatiefs en stijlvols.

De meeste mensen vinden het leuk om van de wat meer conventionele dingen te genieten, zoals het Malaga Automuseum. Gezien de prachtige autocollectie die ze daar hebben, vind ik het zeker niet erg om die te bezoeken. Ook kun je naar het Centrum Pompidou  gaan, waar je kunt genieten van een interessante collectie van mooie en moderne kunst.

Zelf ga ik liever naar zoiets als een Glasmuseum. Het zijn namelijk die bijzondere tentoonstellingen die ik zo leuk vind en die me echt deel willen laten uitmaken van de Spaanse cultuur.

En als je dit een gebied mooi vindt, hoef je ook nog eens geen last van de drukte te hebben. Huur gewoon een villa in Marbella. Het is prachtig, vlakbij alle levendigheid èn het is privé. Helemaal perfect dus!

Never Have I Ever … Gekanood op Gran Canaria

Als je een beetje dezelfde dingen leuk vindt al ik, dan vind je een stoot adrenaline heerlijk. Daarom begin ik al te watertanden als ik aan de Canarische eilanden en kanoën denk.

Kanoën, voor diegenen die dat nog niet weten, geeft echt een geweldige rush, op de rivier kanoën, abseilen, zwemmen en zelfs van kliffen afspringen. Gran Canaria staat bekend om haar prachtige haar stranden, maar ik ben in ieder geval 1 dag op de rivier te vinden, puur voor de spanning. Ik kan niet wachten!

Er zijn HEEL VEEL “Never Have I Ever” in Spanje te vinden. Er is in Spanje zoveel dat je kunt bezichtigen en kunt gaan doen. Als je bij een van deze dingen je hand hebt opgestoken, dan hoop ik echt dat je de kans krijgt om een van deze dingen te ervaren. Het is een ‘eens-in-je-leven’ reis.