Nerja: waar je HET balkon van Europa kunt vinden

Nerja is een stad in Andalusië, in de privincie Malága. Nerja ligt helemaal onder in Spanje aan de Middellandse zee en is dus uitstekend geschikt voor een strandvakantie. Er is 16 kilometer strand te vinden. Ook voor watersport zijn er volop gelegenheden.

De grotten van Nerja heeft het stadje op de kaart gezet. Bij toeval werden deze grotten ontdekt door een paar jongens. De grotten zijn geweldig groot en er bestaat een gangenstelsel van meer dan 5 km. Een klein deel van deze grotten is te bezichtigen door publiek. Er zijn oude muurschilderingen te vinden en meerdere zalen die je kunt bezichtigen. De bekendste is Sala de la Cascade (Zaal van de waterval). Deze zaal staat bekend om de akoestiek en hier worden vaak concerten en voorstellingen gehouden. Ook zijn er stalagmieten en stalactieten te vinden.

Nerja staat bekend om het Balkon van Europa. Hier was vroeger een fort en werden er wat oorlogen uitgevochten. Tegenwoordig is er een promenade te vinden die als het ware tegen de rotsen aanhangt. Ook is er een hotel, en wat restaurantjes te vinden. Een bijzondere plek met een prachtig uitzicht! Er is een standbeeld van Alfonso de 12e te vinden waaraan het Balkon zijn naam te danken heeft volgens sommigen, maar dat schijnt niet helemaal waar te zijn. Verder zijn er 2 kanonnen die staan voor de oorlogen die er gevoerd zijn. Leuke bijkomstigheid: op het Balkon is een ster te vinden die wensen uit laat komen als je er op gaat staan, volgens de lokale bevolking!

Vlak bij Nerja, bij het dorpje Maro is een aquaduct te vinden (Aquaduct van de Adelaar) die de voormalige suikerfabriek van water voorzag. Tegenwoordig gebruiken de boeren het aquaduct om hun akkers van water te voorzien. Er is een panoramapunt waar je het bouwwerk kunt zien. Je kijkt dan tegen de achterkant waar nog altijd sporen van de bombardementen, ten tijde van de oorlog, te zien zijn. Het aquaduct bestaat uit 4 etages en op elke etage zijn hoefijzervormige bogen te vinden. Op elke boog is een tweekoppige adelaar te vinden. Daar heeft het viaduct zijn naam aan te danken.

Ook heeft Nerja een populaire kerk, El Salvador, waar men graag wil trouwen. Er zijn zelfs wachtlijsten voor! In deze kerk zijn Moorse invloeden te vinden en het is een prachtige kerk, zowel van binnen als van buiten.

Natuurlijk kun je ook heerlijk eten en drinken in Nerja. Er zijn genoeg restaurantjes en barretjes waar je kunt genieten van allerlei Spaanse specialiteiten.

Een leuk weetje: In 1980 was Nerja het decor van een bekende Spaanse televisieserie: Verano Azul.

Nerja is een bijzondere plek met prachtige uitzichten! Er zijn prachtige natuurgebieden te vinden waar je kunt fietsen, wandelen en zelfs paardrijden. Zeker niet achterwege laten tijdens een bezoekje aan Spanje! Ook het plein “Tutti Frutti” is populair bij de jeugd om uit te gaan. Daar zijn discotheken, bars en clubs te vinden. In Nerja kan de hele familie zich prima vermaken!