Mijas, het witte stadje van de ezeltaxi’s

Mijas ligt in Málaga, in de regio Andalusië, aan de Costa del Sol. Mijas ligt aan de Middellandse Zee, dus ook aan te raden voor de zwemmers en de zonaanbidders. Mijas Pueblo staat bekend als de witte stad en is ook bekend om de ezeltaxi’s. Een unieke ervaring op zich! Terwijl er door velen verzocht wordt geen gebruik te maken van de ezels vanwege de slechte verzorging, de hitte en de zware lichamelijke inspanning. Je kunt als alternatief met een tuk-tuk het stadje verkennen! In de tuk-tuk krijg je een tablet waar je allerlei informatie in 8 talen kunt lezen! Erg leuk om meer over Mijas te weten te komen. Er is een route van 25 minuten en 1 van 45 minuten

De natuur in en rondom Mijas is schitterend om in rond te wandelen. Een aanrader om tot rust te komen en te genieten! Mijas is een bergdorp met 12 km. strand, dus heel divers.

Mijas ligt op een rotplateau en is tegen de bergen aangebouwd. En wat wel grappig is om te weten, Mijas bezit de enige ovale (sommige zeggen vierkante) stierenarena van Spanje.

Ook in Mijas zijn er Arabische invloeden te bekennen! Er is bv. een kerk gebouwd op de ruines van een Moorse moskee en de toren is bewaard gebleven!

De kapel van Mijas is op een bijzonder manier ontstaan. Een paar kinderen zagen elke dag een duif zitten op een rots en toen hun vader ontdekte dat de rots hol was vond hij religieuze voorwerpen en het beeld van de Maagd. De Maagd zou heb gezegd hebben dat hij een kapel moest bouwen op deze plaats.

Het miniatuur museum Carremato de Max is heel bijzonder. Hier zijn allerlei miniatuurfiguurtjes te vinden. Heel uniek en leuk om te bezoeken! Er zijn verder nog een museum over wijn, een museum over stierenvechten en een historisch museum in Mijas te vinden. Genoeg te bezoeken dus!

Ook leuk om te bezoeken is de kleinste chocoladefabriek ter wereld. Hier worden alleen lokale ingrediënten gebruikt en hier kun je workshops volgen. Heel leuk om te doen! En natuurlijk ook heel lekker om te proeven!

Je kunt ook allerlei sporten beoefenen zoals duiken, en allerlei sporten in de bergen, zoals mountainbiken, crossen met de motor of ATV. Er is van alles te vinden! Dus ook de jongeren kunnen zich goed vermaken in Mijas!

En natuurlijk zijn er ook in Mijas markten, terrasjes en restaurantjes te vinden waar je even lekker kunt gaan zitten na geslenterd te hebben door de stad. Een tip: hoe hoger gelegen de restaurantjes hoe goedkoper!

Ook in Mijas doen ze mee aan de typische Spaanse feesten. Een unieke ervaring om mee te maken! La Feria de Artesania en Mijas Pueblo zijn typische feesten van Mijas en buiten die feesten kennen ze natuurlijk ook de bekende Spaanse feesten zoals bv. carnaval!

Ook een aanrader is de botanische tuin van Mijas: La Murella! Prachtig om daar doorheen te lopen!