Navarra, het decor van “Games of thrones”

Wat te weten over Navarra?

Navarra is een regio en ook tegelijk een provincie in Noord – Spanje. De hoofdstad van Navarra is Pamplona. Deze hoofdstad is meteen ook dichtbevolkt, want bijna een derde van de regio woont in deze stad. Pamplona is bekend vanwege de stierenrennen, maar de rest van Navarra is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De omgeving is bergachtig met valleien in verband met de ligging van de Pyreneeën, maar er zijn ook bossen en er is woestijnachtig gebied. De meeste spreken Spaans, maar er zijn ook mensen die Baskisch spreken, of beide. Tegenwoordig kennen steeds meer studenten Baskisch, dus deze taal is weer wat in opkomst. Navarra heeft iets mysterieus. Er zijn tal van legendes te vinden over plaatsen in Navarra. Erg leuk om te horen of te lezen! Aan te raden om dat te doen voordat je Navarra gaat bezoeken, want dan kun je de plaatsen aan de legendes linken.

Waar staat Navarra bekend om?

In de eerste plaats staat Navarra bekend om de stierenrennen, 1 keer per jaar, in Pamplona. Dan gaan er duizenden mensen als dollen voor de stieren uit of achter ze aan. Verder komen er een aantal hele goede wijnen uit Navarra, dus ook bij de wijnliefhebber zal Navarra bekend zijn. In Spanje staat Navarra bekend vanwege zijn verfijnde keuken. De diverse natuur in Navarra is kenmerkend voor Navarra. Omdat Pamplona een studentenstad is staat het uitgaansleven van Pamplona ook bekend. Ook kun je in Navarra allerlei berg – en watersporten beoefenen. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charmes in Navarra! Ook fietsers fietsen graag in Port Larrau. Het is een prachtige omgeving waar je ook kunt wandelen. De natuur in Navarra is adembenemend!

Wat is er te doen in Navarra?

De parel van Navarra is toch wel het woud van Irati waar ik al eerder over heb geschreven. Dit is, na het Zwarte Woud, het grootste beuken- en sparrenbos van Europa.

Camino de Santiago is een pelgrimsdorpje in Navarra die vaak als rustplaats gebruikt wordt door pelgrims. De route naar Santiago de Compostella loopt ook door Navarra. Ook het woestijnachtige natuurgebied Bardenas Reales is een trots van Navarra. Ook houden ze in Navarra van het bourgondische leven. Je kunt er goede kwaliteit vlees eten en heerlijke wijnen drinken! Olite, is een prachtige stad in Navarra waar je het gevoel krijgt of je in de Middeleeuwen beland bent. Er is zelfs een echt kasteel aanwezig wat het Middeleeuwse decor compleet maakt. Als je in Navarra bent is het aan te raden om een dag uit te trekken voor een bezoek aan Olite.

Je kunt in Navarra nog vogels vinden die in Europa aan het verdwijnen zijn, dus als je een vogelliefhebber bent, dan is Navarra een paradijs! Ook het stuwmeer van Yesa is prachtig om te bezoeken. Je zou denken dat dit toeristisch is, maar het tegendeel is waar. Er is zowaar rust te vinden! Gelegenheden voor watersport zijn er volop aanwezig en dit meer is een prima optie voor een dagje uit!