Torre Soli Nou

Torre Soli Nou, een groene wijk op de helling van een heuvel

Torre Soli Nou maakt samen met San Jaime deel uit van Son Bou, een rustige badplaats op het Baleareneiland Menorca in Spanje. Torre Soli Nou ligt op ongeveer 20 kilometer van de luchthaven en is hiermee gemakkelijk bereikbaar. Het strandgebied Son Bou omvat veel winkels, restaurants en hotels. De wijken San Jaime en Torre Soli Nou liggen net achter Son Bou, tegen de heuvels in een bebost gebied. San Jaime is een residentiële wijk met mooie villa’s en appartementen en Torre Soli Nou vormt de groene zone van deze badplaats. Dit vakantieoord heeft enkele toeristische accommodaties en een sfeervol centrum waar je je kunt amuseren. Toch zijn het vooral de rustzoekers en de natuurliefhebbers die kiezen voor een vakantie in Torre Soli Nou. Torre Soli Nou geniet van een mediterraan klimaat dat zorgt voor aangenaam warme en droge zomers en zachte winters met een aanzienlijk hoog aantal zonuren.

Vakantiehuizen en villas in Torre Soli Nou

Torre Soli Nou met uitkijk op het witte zandstrand van Son Bou

Vanuit je vakantiewoning op de helling van de heuvel van Torre Soli Nou, zak je af naar het strand van Son Bou, een grote inham tussen de Punta Rodona en de Cap de ses Penyes, op 8 kilometer van Alaior. Met haar 3 kilometer lengte is het Playa de Son Bou het grootste van het eiland Menorca. Het strand loopt slechts geleidelijk af in de Middellandse Zee, zodat het zeer geschikt is voor families met kleine kinderen. Een deel van het strand wordt als naaktstrand gebruikt. Het kristalheldere blauwe water contrasteert met het witte zand,dat zijn kleur dankt aan de miljoenen kalkhoudende overblijfselen van de fauna afkomstig van de oceaan. De verpulvering van deze organismen zorgt voor een uitstekende strandkwaliteit, waardoor het zand heel zacht aanvoelt onder de voeten. In het centrum van het strand zie je een rotsachtige zone, waar je toch voorzichtig moet zijn omwille van de sterkere stroming.

Torre Soli Nou, een strand met toeristische faciliteiten voor families met kinderen

Het strand van Torre Soli Nou geniet van een blauwe vlag en is toegankelijk voor personen met een handicap. De toeristen vinden er allerlei faciliteiten om het hen naar hun zin te maken zoals de verhuur van parasols, ligstoelen, telefoons, douches en een Rode Kruis dienst. Reddingsbootjes patrouilleren er overdag om de veiligheid te kunnen garanderen. Daarnaast kan je volop genieten van verschillende watersporten. En wie honger of dorst heeft, kan zich tegoed doen aan de strandkiosken, de restaurants en de bars aan het strand. Het strand is gemakkelijk bereikbaarmet de wagen en er zijn parkeerplaatsen voorzien. Honden zijn niet toegelaten op dit strand.

Torre Soli Nou, een vogelreservaat en duinen met rijke fauna en flora

Tussen het strand van Son Bou en de woonwijken van San Jaime en Torre Soli Nou ligt een moerassig natuurreservaat en een groot duingebied, die een rijke fauna en flora herbergen. Orchideeën en vele vogelsoorten hebben hier hun natuurlijke habitat. Tijdens een wandeling door dit vogelreservaat ontdek je onder de diverse soorten vogelsook trekvogels op hun route tussen Europa en Afrika.

Torre Soli Nou, enkele bezienswaardigheden

In Torre Soli Nou en Son Bou heb je enkele historische en archeologische bezienswaardigheden die de omweg waard zijn. Uiterst links van het strand aan de Cap de ses Penyes zie je nog de overblijfselen van een vroegchristelijke basiliek waarin de doopvont nog zichtbaar is. Aan de Punta Rodona, heb je de overblijfselen van een 19de-eeuwse verdedigingstoren, die de naam Torre Esfondrada kreeg. De letterlijke vertaling hiervan is ingestorte toren. Het enige dat overblijft van deze toren is de fundering en de ondergrondse structuur.

Vind je villa in Torre Soli Nou