Meest interessante monumenten van de Pyreneeën

De Pyreneeën doorkruisen de skyline gedurende 430 km langs de Spaanse grens met Franco. Dit deel biedt een glimp van de wilde kant van Frankrijk. Deze keten van toppen bestaat uit enkele van de meest ongerepte landschappen en zeldzaamste dieren in het wild, zoals de vale gier, Izard (een soort berggeit) en bruine beer. Ongeveer 457 vierkante kilometer is beschermd als het Parc National des Pyrenees om ervoor te zorgen dat de valleien en bergweiden worden bewaard voor de toekomstige generaties.

De wilde landschappen van de Pyreneeën bieden een paradijs voor skiërs, klimmers, wandelaars en fietsers. Maar er is meer te doen dan buitenactiviteiten. Je kunt door alpine dorpjes dwalen, kastelen op een heuveltop bewonderen en oude grotten bezoeken. Elk deel van de Pyreneeën is adembenemend en avontuurlijk. De meest interessante monumenten van de Pyreneeën zijn:

Cirque de Gavarnie

Het is echt een prachtig zicht in het centrum van de Pyreneeën. Deze cirkelvormige ring van de berg met granieten muren omringt een groene vallei. De prachtige bergmuren werden gevormd door de erosie van gletsjers miljoenen jaren geleden. Een stromende beek stroomt naar beneden het dal in, afgewisseld met een reeks watervallen, waarvan de Grande Cascade de hoogste waterval van Europa is en 422 m hoog is. De Cirque de Gavarnie maakt deel uit van het Parc National des Pyrenees. U kunt hier langs een wandelpad vanuit het dorp Gavarnie komen. U zult met veel plezier het pad naar de top wandelen, de geuren ruiken, naar de geluiden luisteren en u verwonderen over het prachtige landschap. Het pad is gemakkelijk te lopen. Je kunt ook een ezel of een paard huren als je het pad niet te voet afloopt. Op de top is er een restaurant. Je kunt genieten van een drankje of een maaltijd terwijl je naar de betoverende Cirque kijkt en de watervallen voor je uittelt.

Grotte du Mas d’Azil

Een andere mooie site die in het centrum van de dominante Pyreneeën ligt, is de Grotte du Mas d’Azil. Het is een prehistorische grot en uitgehouwen in de kalkstenen bergen op een hoogte van 310 meter. De Ariège loopt door deze enorme 50 km brede grot. Een weg loopt door de grot en je kunt op de weg rijden. Je kunt ook de prehistorische tekeningen in de grot bewonderen. De schuilkelder is ook beroemd om zijn rijke vondsten van prehistorische gereedschappen. Je kunt ook een rondleiding volgen die je door ondergrondse galerijen leidt en de levens beschrijft van de mensen die hier woonden en ook over de voorwerpen die archeologen hier in de loop der jaren hebben gevonden.

Cauterests

Het is een prachtig bergdorp en ligt verscholen in de toppen van de Hautes-Pyrenees. Het belangrijkste punt van Cauterets is de thermale spa die bekend staat als de Bains du Rocher. Als u dit alpine dorp in de winter bezoekt, kunt u genieten van skiën en als u hier in de zomer komt, kunt u genieten van wandelen en deelnemen aan de buitenactiviteiten. Het is de perfecte plek om het prachtige Parc National des Pyrenees te verkennen. Het dorp is klein maar een groot aantal bezoekers komt hier elk jaar. Er zijn veel informele cafés, crêperieën en restaurants op loopafstand.