Cala d’Or – Ik hou van Mallorca! Kijk snel waarom!

Cala d’or, sfeervolle vakantiebestemming in de gouden baai van Mallorca

Cala d’Or, de gouden baai, is één van de mooiste en sfeervolste vakantiebestemmingen op het Baleareneiland Mallorca. Cala d’Or is een verzorgde badplaats met een autovrij centrum en een mooie jachthaven. De vele leuke witte huizen en de charmante smaakvolle laagbouw zorgen ervoor dat het beeld van dit vakantieoord niet verstoord wordt. De aangename en romantische sfeer doet ons denken aan de Côte d’Azur, maar dan in de typische Spaanse sfeer. Cala d’Or ligt in het zuidoosten van Mallorca en is het snelst bereikbaar met het vliegtuig. Vanuit de vlieghaven bereik je Cala d’Or in een goed uur met een bus of huurauto. Bussen, taxi’s en trainen zijn alom beschikbaar voor de toeristen die zich wensen te verplaatsen naar Palma, Porto Petro en andere naburige dorpen. In Cala d’Or schijnt de zon het helejaar door. Wie de hitte tijdens de zomermaanden wil vermijden kan nog perfect genieten van temperaturen tot 20 graden en weinig of geen neerslag in het voor- en naseizoen.

Ideale zonvakantie in je eigen villa in Cala d’Or

Cala d’Or, ideale stranden en baaitjes voor gezinnen met kinderen

Cala d’Or is een gezellige en romantische badplaats met een achttal prachtige baaitjes en zandstranden. De bekendste stranden zijn het Cala d’Or strand en het Cala Gran strand in de nabijheid van een centrum. Het bijna 70 meter brede Cala d’Or strand grenst aan het centrum van Cala Esmeralda en bevindt zich tussen rotsen en pijnbomen. Op beide zandstranden kan je tijdens de zomermaanden ligstoelen huren en gebruik maken van douches en toiletten. Het kristalheldere water en de langzaam aflopende zandbodem van de meeste stranden maken dat dit zwemparadijs in Cala d’Or een ideale vakantiebestemming is voor gezinnen met kinderen.

Cala d’Or, uitvalsbasis voor leuke uitstapjes en recreatiemogelijkheden

De gouden baai, Cala d’ Or, waar watersporters watertanden qua recreatiemogelijkheden.

– De luxe jachthaven van Cala d’Or ligt in een langwerpige baai met palmbomen, de Cala Llonga. Hier komen zowel lokale vissersboten als luxe jachten van over de hele wereld. Tijdens een wandeling in de jachthaven tref je veel goede bars, restaurants en leuke winkeltjes.

– Voor wie op zoek is naar sportieve activiteiten biedt Cala d’Or veel voorzieningen en recreatiemogelijkheden zoals surfscholen, duikclubs, boottochten, golf, minigolf en nog veel meer.

– Verder kan je ook een boottochtje maken naar andere oorden of op excursie met en glasbodemboot.

– De natuur in de glooiende bosrijke omgeving van Cala d’Or is ronduit schitterend. Je kunt er prachtige wandelingen maken in het achterland bezaaid met olijfbomen. Bezoek ook eens het indrukwekkende natuurpark Botani Cactus.

– Vanuit Cala d’Or kan je ook op excursie, georganiseerd, met het openbaar vervoer of met een huurauto. Palma, de hoofdstad Mallorca, ligt op 2 uur rijden van Cala d’Or. Naast de leuke winkels kan je er ook genieten van de kathedraal van La Seu, het kasteel Bellver en het Badia strand. In Manacor, niet zo ver van Cala d’Or liggen de grotten van Drach en Hams, waar je een rondleiding krijgt door de ‘grotten der oudheid’. Voor de kinderen is de Aqua City met golfbaden en glijbanen een echte aanrader.

Cala d’Or, een sterk uiteenlopend culinair aanbod

In Cala d’Or bieden een honderdtal restaurants de meest uiteenlopende Spaanse lekkernijen, maar ook Italiaanse en Mexicaansegerechten. Neem plaats op de gezellige terrasjes en proef er van de gazpacho, tapas en paella. En als je het echt niet kunt laten, kan je hier uiteraard ook een Italiaanse pizza eten. In het centrum vind je ook tientallen bars, pubs, cocktailbars en flamencobars. Hou je van dansen, stap dan ’s avonds gerust eens binnen in een discotheek of discobar.

Wensje in Cala d’Or je vakantie door te brengen met je familie of vrienden? Bekijk snel het aanbod van Maak je keuze uit de villa’s in Cala d’Or