Maak Je Vrienden Jaloers: De Top 8 Selfies Die Je In Spanje Kunt Maken

Neem de perfecte selfie!

Ons leven vindt tegenwoordig plaats op sociale media. We vullen onze pagina’s met foto’s van feestjes, evenementen, nieuwe aankondigingen, nieuwe kleren en zelfs van de latte macchiato die we op dit moment aan het drinken zijn.

Heb je ook wel eens het gevoel alsof je foto na foto aan het bekijken bent van vrienden die lol aan het maken zijn en van het leven genieten? Heb je ook wel eens het gevoel dat alles wat jij online kunt laten zien de inmiddels 47e foto van je kat is, die voor de zoveelste keer weer uit de gootsteen aan het eten is?

Misschien is dan nu wel de tijd om de perfecte selfie te vinden. Misschien moet je even vluchten naar een plek waar je de perfecte foto van jezelf kunt maken. De perfecte foto in Spanje, terwijl je echt geniet en het meeste uit je leven haalt.

Ja, je leest het goed, Spanje! Spanje staat namelijk bekend om zijn uitstekende weer, prachtige stranden en levendige cultuur. We willen je daarom graag de 8 perfecte selfies laten zien die jij in Spanje zou kunnen maken, om zo iedereen te laten wensen dat hun sociale leven net zo spannend is als dat van jou. Boek dus snel jouw vakantie villa in Spanje!

Parc Guell Selfies in Barcelona

Er zijn tal van selfie mogelijkheden in Parc Guell

Als je naar Barcelona reist, laat dan niet de kans voorbij gaan om te poseren met één van de beroemde draken in Parc Guell. Eigenlijk is het hele park perfect voor het maken van selfies met de ongebruikelijke en dramatische architectuur. Recent kwam het park zelfs voor in een boek van Dan Brown vanwege zijn belangrijke rol in de Spaanse kunstgeschiedenis.

Neem een foto met de unieke gebouwen op de achtergrond om een beetje intrige en spanning te creëren rondom je reis. Gegarandeerd dat je selfie meteen door iedereen bewonderd zal worden.

‘Waar ben je?’

‘Dat ziet er fantastisch uit!’

‘Wauw! Neem me mee!’

Sagrada Familia, Barcelona

Selfies nemen terwijl je in de rij staat om naar binnen te gaan

De kans bestaat dat er een rij is om binnen te komen in wellicht de beroemdste kerk van heel Europa. De kerk die al meer dan 120 jaar in aanbouw is. Vanaf de buitenkant heb je het beste zicht, dus als je toch in de rij staat heb je meer dan genoeg tijd om een aantal selfies te maken. Een prachtige selfie met de verbluffende kunst die wordt afgebeeld op elke gevel van dit unieke gebouw.

Een leuk weetje: er wordt verwacht dat het nog minstens 10 jaar zal duren voordat de Sagrada Familia helemaal af is. De bouw wordt slechts gefinancieerd door donaties van de Kerk en geld dat is opgehaald door de bezoekjes van toeristen.

Sherry slurpen aan de Costa del Sol

Wat zou het voor Spaanse vakantie zijn als je geen foto’s van jezelf plaatst terwijl je van een authentiek glas sherry nipt in de regio waar het vandaan komt? Neem even de rust en geniet van één van de meest beroemde wijnen uit de regio.

Sherry wijngaarden vind je aan de gehele Andalusische kuststrook. Je vrienden plaatsen wellicht foto’s van hun koffie of thee, maar er gaat niets boven een glas Spaanse wijn terwijl je uitkijkt over de wijnranken op een prachtige, zonnige dag.

La Tomatina Festival in Buñol

Het is een uitdaging om selfies te nemen wanneer je helemaal onder de tomaten zit!

Als je niet bang bent om een beetje vies te worden voor je selfies, maak dan een reisje naar Buñol en doe mee in het jaarlijkse La Tomatina festival. Het hele dorp viert dit evenement door tomaten naar elkaar te gooien.

Het zal moeilijk zijn om een schone selfie van jezelf te krijgen, maar je zal zeker selfies van jezelf plaatsen terwijl je plezier maakt met he hele dorp. Ik beloof je dat NIEMAND in je vriendenlijst een boeiender selfie zal hebben dan deze.

Het Aquaduct van Segovia

Een reliek van 2000 jaar oud, perfect voor je volgende selfie

Als je het binnenland in gaat, zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden om een perfecte selfie te nemen. Ga naar Segovia om een glimp op te vangen van de aquaducten die nog steeds door de hele stad lopen. Het is één van de best bewaarde voorbeelden van de Romeinse architectuur die meer dan 2000 jaar geleden zo belangrijk was in Spanje.

Het aquaduct mag dan misschien niet meer in werking zijn, maar het is nog steeds de perfecte selfie locatie om je vrienden te laten zien dat je cultuur en geschiedenis binnen handbereik hebt.

El Tajo kloof, Ronda (Costa del Sol)

Het zal geen verrassing zijn dat er op deze plek elke dag zo veel foto’s worden genomen.

Dit is misschien wel één van de meest indrukwekkende selfies die je ooit zult maken. Het is het zeker waard om een dagtrip te maken naar de El Tajo kloof en de brug die over de steile afgrond loopt te bezoeken. Hier heb je het perfecte uitzicht over de hele vallei met op de achtergrond de eeuwenoude brug die de stad vroeger beschermde.

Dit is één van de meest gefotografeerde regio’s van Spanje, dus het is ook een uitstekende locatie om een selfie te maken. Gegarandeerd dat de monden van je vrienden hierbij open zullen vallen.

Llafranc, Costa Brava

Het pittoreske Llafranc

Er wordt niet veel over gepraat, maar de schilderachtige stadjes van de Spaanse kust zijn de perfecte achtergrond voor een geweldige selfie.

Llafranc, aan de Costa Brava, is de ideale plek om aan al je vrienden te laten zien dat je aan het uitrusten bent op het strand van een schattig dorpje. En dit terwijl zij zich hoogstwaarschijnlijk aan het uitsloven zijn op hun werk. Zorg voor een beetje afgunst, dit zal resulteren in heerlijke jaloerse opmerkingen over de prachtige baaien, privé villas en de heuvels vol pijnbomen rondom dit pittoreske vakantieoord.

De Clubs van Ibiza

Eén van de duizenden selfies die je op Ibiza zal nemen

Als je in een zeer sociale bui bent, mag je de kans zeker niet missen om Ibiza te bezoeken, en deel te nemen aan de overweldigende feestcultuur die men daar kent. Neem jaloersmakende foto’s terwijl je shotjes drinkt met het elite feestgezelschap dat regelmatig het nachtleven onveilig maakt.

Ibiza heeft natuurlijke ook prachtige stranden en mooie uitzichten, maar de perfecte selfie zal je maken in één van de wilde clubs waar Ibiza om bekend staat.

We weten dat selfies op sociale media je leven er beter uit kunnen laten zien dan het eigenlijk is. Maar hou jezelf niet voor de gek door te denken dat je vrienden een beter leven hebben dan jij. Zij kiezen zelf wat ze online plaatsen en dat zullen zeker niet de slechte dingen zijn. Wees voorzichtig, want social media laat je denken dat dit de realiteit is.

Maar zo lang je je ervan bewust bent dat de realiteit anders is dan wat je online ziet, dan kun je veel plezier hebben met het plaatsen van jaloersmakende selfies op je tijdlijn, en uiteraard pronken met hoe geweldig het is om het Spaanse leven en de cultuur te ervaren.