Hoe Je Er Met Een Vakantie Perfect Even Helemaal Tussenuit Kunt Gaan Met Je Familie

Ziet dit er bekend uit?

Het leven kan het je soms moeilijk maken om gewoonweg samen te zijn met je geliefden.

Jullie agenda’s zijn te verschillend. Je bent constant aan het rennen van de ene afspraak naar de andere. Je hebt gesprekken op school, sportactiviteiten, koffie met vrienden en speelafspraken voor je kinderen.

Het leven staat soms in de weg van het doorbrengen van quality time met diegenen waar je van houdt. 

Het is jammer dat we zo druk kunnen zijn dat we datgene wat daadwerkelijk belangrijk voor ons is eigenlijk negeren. Dat is waarom we soms een pauze moeten nemen van alle drukte van het leven.

Je hebt een vakantie nodig, die de quality time terugbrengt tussen jou en diegenen die het allerbelangrijkst voor je zijn.

Er Even Tussenuit met een Vakantie

Een vakantie is een kans om even uit je normale leven te stappen, om een pauze te nemen van alle dingen waarvan we ‘denken’ dat ze zo belangrijk zijn. Een vakantie naar een plek zoals de Costa Brava in Spanje zorgt ervoor dat je je herinnert wat daadwerkelijk belangrijk is: de familie rondom je. Alhoewel het leven heel druk kan zijn, verdienen we allemaal een kans om ons dat te herinneren.

Gedeelde Accommodatie

Deel een privé villa met de familie

Als je besluit om er even tussen uit te gaan  met je familie, waar verblijf je dan? Ga je proberen om een aantal kamers te reserveren in een hotel? Misschien kunnen jullie kamers naast elkaar krijgen, maar zo niet, misschien kunnen jullie dan wel allemaal in hetzelfde gebouw verblijven?

Als je gedurende het hoogseizoen reist, is de kans om kamers in hetzelfde hotel te vinden vrijwel nihil, laat staan op dezelfde verdieping.

Waarom probeer je geen gedeelde accommodatie? Laten we zeggen dat je op reis gaat naar Barcelona en dat je graag een plek zou willen vinden waar jullie allemaal samen kunnen verblijven. Je kunt makkelijk een privé villa vinden waar je met de gehele familie op één plek kunt verblijven, terwijl je vakantie viert en de familieband versterkt.

Te duur, denk je? Nee hoor. Het delen van een privé woning is één van de beste manieren om geld te besparen en zeer aan te bevelen om meer uit je geld te halen tijdens je vakantie.

Daarnaast geeft het je de kans om tijd door te brengen met iedereen terwijl je de privacy geniet van een eigen privé plek. Je hoeft niet de mensenmassa’s van het hoogseizoen voor te zijn om een reservering te maken, of te vechten met de andere hotelgasten voor een plekje naast het zwembad. Je kunt simpelweg zelf een diner serveren in je privé villa terwijl de familie zwemt in hun eigen zwembad. Het is een heerlijk toevluchtsoord voor het hele gezelschap.

Gedeelde Ervaringen

Geniet samen van de buitenlucht

Eén van de beste manieren om je band met andere mensen te versterken is door een gedeelde ervaring mee te maken. Als je samen met je familie reist, zal jullie band sterker worden tijdens een excursie die jullie samen maken naar bijvoorbeeld de wijngaarden buiten Malaga of op de stranden van Mallorca of Ibiza.

Als je een gedeelde ervaring hebt met diegenen waarvan je houdt, bouw je vertrouwen op en bevestig je de sterke familieband. Je kunt een deel van jullie tijd samen doorbrengen door iets te doen wat sommigen in de familie leuk vinden, en daarna wisselen naar een andere activiteit die de overige familieleden graag zouden doen.

Een maaltijd delen is een fantastische manier om de familieband te versterken

Gedeelde ervaringen geven jullie een onderwerp om over te praten ‘s avonds tijdens het avondeten. Daarnaast leer je nieuwe dingen over de mensen waarmee je dagelijks samenleeft.

En, omdat je op vakantie bent, kun je genieten van de vrije tijd die je samen hebt door dingen te doen waar iedereen aan deel kan nemen. Hoe vaak gebeurt dat nou in jullie normale leven? En zelfs als je wat quality time in zou kunnen plannen met de hele familie, zou je dat maanden van tevoren moeten doen. Een vakantie maakt het makkelijk om deze gedeelde ervaringen te plannen.

Herinneringen Maken

Herinneringen maken

Als er één ding is wat jullie familieband zeker zal versterken, is het de herinneringen die jullie samen zullen maken.

Als je een heerlijke maaltijd eet, een geweldige tijd beleeft aan het strand of als er iets grappigs gebeurt tijdens jullie vakantie, zullen jullie een blijvende herinnering maken die jullie je allemaal zullen herinneren en later kunnen herbeleven. Eén van de beste manieren om tijd door te brengen met je familie is door herinneringen op te halen na afloop van de vakantie.

‘Weten jullie nog die keer dat Oom Geert in het zwembad viel terwijl hij een grap aan het vertellen was?’

‘Of die keer dat Jodi dacht dat ze een sperzieboon aan het eten was, maar het eigenlijk een hete peper was? Haar gezicht werd knalrood!’

Het delen van ervaringen maakt een blijvende indruk die veel langer duurt dan de week of twee dat jullie op vakantie zijn. Wanneer jullie thuis komen, vergeet dan niet om de tijd te nemen om de foto’s te bekijken die jullie tijdens de vakantie hebben genomen. Dat is een goede manier om het gevoel van verbondenheid en de waardering die jullie hadden tijdens het delen van deze momenten weer terug te krijgen.

De vakantie herinneren bij thuiskomst

Aan elke vakantie komt helaas ook een einde, maar dat betekent niet dat het doorbrengen van quality time ook moet eindigen. Het maken van gedeelde herinneringen houdt het gevoel van samenzijn levendig, ook voor de vele maanden daarna.

 

Een vakantie is precies wat je nodig hebt om tijd vrij te maken om samen te zijn. Het hoeft niet luxe of lang te zijn. Je kunt ook slechts een week samen doorbrengen en toch een fantastische tijd hebben terwijl je verbondenheid creëert met de meest belangrijke personen in je leven. Dat is het toch waard?