Het Is Oké Om De ‘Massa Te Volgen’ Als De Massa Naar Spanje Reist

Het is oké om de massa te volgen… nou ja, soms dan…

Normaal gesproken word je geadviseerd om iets anders te doen dan de massa. Er wordt je verteld dat je een individu moet zijn. Er wordt je aangeraden om je eigen weg te volgen en iemand te zijn die dingen anders doet.

We zullen je niet vragen om dat te doen. In tegendeel, we gaan je nu zelfs adviseren om de massa te volgen.

Ja, dat klopt.

Ga doen wat iedereen doet. Volg de mensenmassa’s. Ga waar iedereen heen gaat.

Ze gaan namelijk allemaal naar Spanje.

Ja, het is goed om een individu te zijn en op te komen voor je eigen mening. Maar je kunt dat ook doen terwijl je zelf ervaart waarom iedereen het er over eens is dat Spanje de ultieme locatie is voor een vakantie.

We hebben onze argumenten onderverdeeld naar aanleiding van de klachten die we te horen krijgen wanneer we mensen adviseren om de massa te volgen.

We weten dat het tegen de standaardnorm in gaat om te zeggen dat je de massa moet volgen, maar wanneer je ziet wat Spanje te bieden heeft, zul je maar al te graag je koffers inpakken om deel uit te maken van de miljoenen toeristen die hier elk jaar komen.

Overvolle Stranden

Dit strand is een bezoekje waard

Eén van de klachten die we vaak horen is dat de Spaanse stranden overvol zijn met toeristen en bezoekers.

Is dat echt een klacht? Is het nou echt zoiets slechts om te zeggen dat mensen van over de hele wereld hierheen komen voor de beroemde stranden van Mallorca, Ibiza of de Costa Brava?

Ja, het is waar. Veel mensen houden van deze stranden. En sommige populaire bestemmingen, zoals Ibiza en Mallorca langs de Middellandse kust, ontvangen een groot aantal toeristen.

Maar dat heeft dan ook een reden. De Spaanse stranden hebben meer dan 300 dagen per jaar aan heerlijke zonneschijn. Je hebt bijna gegarandeerd een prachtige dag om van de zon te kunnen genieten, terwijl je vrienden thuis de sombere dagen en deprimerende regenbuien moeten doorstaan.

Daarnaast heeft Spanje genoeg stranden voor iedereen. Wil je graag indruk maken op andere strandgangers met je lichaam dat klaar is voor de zomer? Daar is Playamar vlakbij Malaga of Playa del Ingles op Gran Canaria zeer geschikt voor. Of misschien toch liever wat minder bekende stranden? Tamariu aan de Costa Brava zit vol met verborgen schatten zoals vissersdorpjes en verscholen grotten. Huur een privé villa in Tamariu en ervaar het leven zoals een lokale Spanjaard. Daarnaast zal Cala Mesquida op Mallorca je verlangen stillen naar een prachtige lokatie met helder water en perfecte duinen.

Cala Mesquida, één van Spanje’s best bewaarde geheimen

Luide Cultuur

Het is waar dat de Spanjaarden niet bepaald bekend staan als stille en introverte mensen bekend. Het is waarschijnlijker dat je muziek en luid vermaak hoort terwijl je door de steden Malaga en Barcelona slentert.

En dat is juist wat mensen aantrekt. Elk jaar komen massa’s van bezoekers af op sommige van de grootste festivals en feesten en de cultuur die het leven viert.

Probeer de verrassende Fallas van Valencia, waar de stad wordt gevuld met gigantische beelden en kleurrijke figuren.

Fallas in Valencia

Ervaar de totale gekheid van het Spaanse Carnaval, een festival vol van onverwachts plezier en levendigheid.

Trek het binnenland in vanuit Valencia en je vindt Buñol, de locatie van La Tomatina, een festival met als enige doel om door de hele stad een gigantisch tomatengevecht te houden.

De gekheid van La Tomatina

Gaan de massa’s naar deze festivals? Ja, natuurlijk. Maar het is het 100% waard om deze luide en geweldige celebraties mee te maken.

Populair Landschap

Als je aan mooie uitzichten denkt, welk land komt er dan in je op? Canada? De Verenigde Staten? Thailand?

Maar wist je dat avonturiers en fotografen elk jaar naar Spanje trekken vanwege het natuurschoon van het land?

Natuurpark Somiedo

Ter vergelijking, ontdek de wonderen van Natuurpark Somiedo, met zijn ongelooflijke bergtoppen en meren. Of bezoek de oude Romeinse goudmijnen van Las Médulas, een wonder dat al duizenden jaren in de maak is.

Ook kun je de wonderen ervaren van dorpjes zoals Uncastillo, Aragon of Cadaqués, Catalonia. Boek een privé woning aan de Costa Brava en je zult over alle vrijheid beschikken om nog veel meer van het natuurschoon van deze kust te ontdekken.

Cadaqués

In Spanje zijn er ‘plekken om te zien’ en ‘plekken om gezien te worden’. Probeer beide soorten plekken te bezoeken om te begrijpen waarom het Spaanse landschap elke jaar zulke grote mensenmassa’s trekt. Je hoeft je niet door de massa heen te vechten om het te bezoeken, maar je zult er niet alleen zijn.

Ontdek waarom IEDEREEN naar Spanje gaat.

Namibië heeft indrukwekkende landschappen. India heeft een ongelooflijke cultuur. Japan heeft stranden.

Toch komt het aantal toeristen dat deze landen per jaar ontvangen niet in de buurt van het aantal dat Spanje ontvangt. Waarom is dat?

Omdat Spanje alles heeft. Je kunt de wonderen ervaren van een grote stad of een piepklein dorpje. Je kunt in je eentje rustig een kopje koffie drinken of je voegen bij de mensenmassa’s die genieten van een festival. Je kunt jezelf afzonderen op een privé strand of samen met beroemdheden in een populair resort verblijven.

Alleen Spanje heeft alles en het wacht op jou. Voeg je dus bij de massa en ontdek alles wat Spanje te bieden heeft.