Cala Vadella – Niet te Missen Baai en Strand op Ibiza!

Cala Vadella, klein dorpje met prachtige zonsondergang

Cala Vadella is en zeer geliefde baai aan de westkust van het Baleareneiland Ibiza. Eigenlijk behoort Cala Vadella tot de gemeente Sant Josep de sa Talaia. Cala Vadella ligt op slechts 22 kilometer van Sant Antoni de Portmany en op 25 kilometer van Ibiza stad. De baai van Cala Vadella wordt gekenmerkt door adembenemende uitzichten en is omgeven door pijnboomheuvels. Omdat Cala Vadella in het westen ligt, geniet je hier ’s avonds van een prachtige zonsondergang. Deze badplaats is niet zo groot, maar wel populair omwille van haar prachtige ligging. Overdag kan het er vrij druk zijn, naast de toeristen komen de inwoners van Ibiza-stad hier graag een dagje ontspannen aan het strand.

Vakantievilla’s in Cala Vadella

Cala Vadella, pittoreske baaien voor romantische zielen

De noordelijke kant van het zandstrand van Cala Vadella eindigt op het Es Torraci punt, waarachter zich nog een kleine baai verschuilt. Hier vind je nog oude vissershutten en steigers, omgeven door rotsachtige poelen. Dit gehucht loont de moeite om even te bezoeken. Aan de zuidkant heb je nog een kleine inham, waar vroeger ooit een illegale bar stond. Intussen is die door de autoriteiten gesloten en de betonnen plaat die ooit dienst deed als dansvloer, wordt nu gebruikt om erop te zonnebaden.

Cala Vadella, een strandvakantie voor families met kinderen

Het grote, brede strand van Cala Vadella is bedekt met fijnkorrelig wit zand, dat langzaam in het ondiepe water overgaat. Daarom is Cala Vadella de ideale plek voor families met kinderen. Zij kunnen hier veilig zwemmen in de het ondiepe, kristalheldere water. Iets verderop aan de rotsachtige zijkanten van de baai, kan je heerlijk snorkelen. Het strand van Cala Vadella is één van de 12 blauwe-vlagstranden van het eiland Ibiza. Op het strand van Cala Vadella worden heel wat faciliteiten aangeboden zoals de verhuur van ligstoelen, parasols en pedalo’s, en er staan ook stranddouches ter beschikking. Strandwachten patrouilleren de hele dag op het strand zodat je in alle veiligheid kunt genieten van een heerlijke vakantie zonder zorgen. Liefhebbers van watersportenkunnen hun hart ophalen met waterski en diepzeeduiken. Het strand is goed bereikbaar voor personen met een handicap, een belangrijk pluspunt voor Cala Vadella. Honden zijn echter niet toegestaan op het strand van Cala Vadella.

Cala Vadella, een klein gemoedelijk dorpje om de dag af te sluiten

Cala Vadella is een klein gemoedelijk dorpje met een levendig centrum, vlak achter het strand. Rond het sfeervolle pleintje met zijn klaterende fonteinen en subtropische beplanting, heb je enkele restaurants, bars, winkels en een pizzeria. In het dorp biedt Club Villamar een aantal witgekalkte villa’s en appartementen te huur voor de toeristen die hier hun vakantie wensen door te brengen. Voor wie hier niet logeert, maar vanuit de andere vakantieoorden een dagje op bezoek komt, is er parkeergelegenheid voor 250 wagens, waaronder enkele voor personen met een handicap. Cala Vadella beschikt ook over een mooie jachthaven, waar vele privéjachten en motorboten komen aanmeren om te genieten van de zonsondergang.

Cala Vadella en zijn bereikbaarheid

De baai van Cala Vadella is goed bereikbaar met de auto. Houd er in de zomermaanden wel rekening mee dat het hier behoorlijk druk kan zijn. Meestal is het dan niet gemakkelijk om een parkeerplaats te vinden. Tijdens de zomermaanden kan je gebruik maken van de goede busverbinding vanuit Ibiza stad, San Jose en Sant Antonio tot in Cala Vadella.

Vind je villa in Cala Vadella hier