Geweldige ideeën voor een goedkope vakantie in Lloret de Mar

Zin om weg te gaan, op een vakantie met veel zon, zonder je bankrekening te moeten plunderen? Lloret de Mar is een betaalbare zomerbestemming. Je hoeft alleen maar een paar tips te weten en je verblijf goed voor te bereiden.

De reis, de accommodatie, het eten, de activiteiten en de avondjes uit: ontdek onze ideeën voor een voordelig verblijf aan de Costa Brava!

Te hoge prijzen, oplichterij, afdingen: maak een einde aan de clichés!

Om te beginnen moeten we de 3 clichés i.v.m. prijzen in Lloret de Mar kwijtraken. Je hoort en leest vaak dat Lloret (en de Costa Brava in het algemeen) duur is, vooral voor Nederlandse toeristen. Zij zijn de eerste slachtoffers van de te hoge prijzen en toeristische vallen. Deze toeristen worden vervolgens aangemoedigd om over alles te onderhandelen.

Maar is dit allemaal wel waar?

Cliché nr. 1: Alles is duur aan de Costa Brava

Nee, niet ALLES is duur aan de Costa Brava. In Lloret de Mar, zoals overal elders, zijn de prijzen gestegen met de toestroom van toeristen. De komst van de euro, de inflatie in het algemeen enz. hebben geleid tot een stijging van de kosten van levensonderhoud. De lokale bevolking lijdt er het meest onder!

Maar over het algemeen is het leven nog steeds goedkoper dan in Nederland. Of het nu gaat om eten, musea, drankjes of – het klassieke voorbeeld – sigaretten, je zult veel producten tegen een goede prijs vinden. Vooral groenten en fruit zijn over het algemeen minder duur dan in grote Nederlandse steden.

Prijzen variëren wel afhankelijk van het seizoen. Dit geldt voor verhuur en hotelkamers. Voor degenen met een beperkt budget is een bezoek aan Lloret de Mar in het laagseizoen een goede optie!

Cliché nr. 2: Toeristen worden altijd opgelicht…vooral de Nederlanders!

Er is geen “oplichtingscultuur” in Spanje zoals soms wordt beweerd! Zoals eerder vermeld, heeft het toerisme geleid tot een stijging van de prijzen, maar ook de Spanjaarden zijn hierdoor getroffen.

Je kunt echter de kans lopen een hoge prijs te betalen voor een middelmatige service. Sommige handelaren maken gebruik van de populariteit van Lloret en zijn strategische ligging aan het strand om te verkopen tegen een hogere prijs. Om dergelijke “toeristenvallen” te vermijden, probeer de kleine straatjes in plaats van de grote pleinen en de baaien in plaats van de drukke stranden.

Denk er ook aan om altijd het menu bij de ingang van een restaurant te bekijken of om de prijs te vragen. Spaans spreken is natuurlijk altijd een voordeel. Maar je kunt altijd beginnen met het leren van een paar basiswoorden met onze woordenlijst Nederlands-Spaans voor noodgevallen.

Cliché nr. 3: Er moet over alles onderhandeld worden

Nee, niet over alles in Lloret de Mar wordt onderhandeld. Ja, sommige prijzen kunnen worden onderhandeld, afhankelijk van de context en de winkel. Souvenirverkopers op het strand of op straat kunnen soms een andere prijs geven. In een restaurant of supermarkt kan deze houding je Spaanse tegenhanger beledigen. Kies het juiste moment om je onderhandelingsvaardigheden uit te proberen!

Hoe kun je genieten met een laag budget in Lloret de Mar?

De stad verwelkomt elk jaar veel toeristen. Studenten en gezinnen komen om te genieten van de zon en het strand. Het is absoluut mogelijk om een geweldig verblijf in Lloret de Mar te hebben zonder teveel te betalen. Om meer te weten, bekijk onze verschillende artikelen over het onderwerp:

3 tips voor een goedkope reis naar Lloret

Budgetaccommodatie in Lloret

Hoe kun je in Lloret goedkoop eten?

Activiteiten in Lloret voor degenen met een laag budget

Goede ideeën voor een avondje uit in Lloret

Boek nu een prachtige huurwoning in Lloret:

Bekijk de villa’s te huur in Lloret de Mar.