Goedkoop naar Lloret de Mar? Onze 3 Tips Voor Jou!

De reis zelf vormt vaak het grootste deel van het vakantiebudget. Toch zijn er veel manieren om te besparen, of je nu de auto, het vliegtuig of de trein neemt.

Hier zijn 3 goede tips om het hele jaar naar Lloret de Mar te reizen zonder teveel te betalen!

1. Boek je ticket op voorhand

Regel nummer 1 als je per trein of vliegtuig naar Lloret de Mar reist is hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het is. Bij de Nederlandse NS kun je 3 maanden voorafgaand aan de datum van vertrek je ticket boeken en de luchtvaartmaatschappijen laten je nog vroeger boeken. Als je de bestemming hebt gekozen, kun je het best meteen een ticket kopen.

Als je reist met het vliegtuig, gebruik dan prijsvergelijkingssites zoals Skyscanner of Cheaptickets. Hiermee kun je kiezen tussen verschillende vertrektijden en luchtvaartmaatschappijen. Let op dat soms de luchthaven van bestemming verandert. De luchthaven van Girona heeft bijvoorbeeld regelmatige vluchten vanuit Nederland via Ryanair. Let in ieder geval goed op bij het kopen van je ticket omdat er veel extra kosten bij kunnen komen. Vergelijkingssites vragen bijvoorbeeld om een commissie en de prijzen variëren afhankelijk van de betaalmethode (creditcard, bankpas, Mastercard, Paypal, etc.). Lowcost-maatschappijen vragen een toeslag voor ruimbagage of om een stoel te kiezen. Wees dus voorzichtig!

2. Wees op de hoogte van promoties

NS en luchtvaartmaatschappijen bieden regelmatig kortingen op uitstapjes naar Lloret de Mar. Om te zorgen dat je geen interessante aanbieding mist, kun je hun websites raadplegen. Er wordt normaalgesproken een pagina weergegeven voor promoties en last-minute aanbiedingen. Misschien heb je geluk! Het werkt vooral als je flexibele datums hebt. Natuurlijk zijn de prijzen in het laagseizoen lager.

Een andere manier om op een reis te besparen, is door een treinkaartje te gebruiken. Met een jeugdkaart, gezinskaart en seniorenkaart van de NS geniet je van kortingen op de reis, afhankelijk van de dag en het tijdstip. Je hoeft alleen de kaart vooraf te reserveren bij het agentschap of op de NS-website. Je kunt je geld terugverdienen met slechts één reis!

Bepaalde luchtvaartmaatschappijen stellen je in staat om voor elke reis Air Miles te verzamelen en kortingen te krijgen na een bepaald aantal reizen. Dit is vooral interessant voor echte globetrotters!

3. Samen reizen

Dit advies is voor degenen die de auto nemen. Carpoolen is een goede manier om naar Lloret de Mar te reizen. Of je nu bestuurder of passagier bent, je kunt voor minder geld reizen.

Als je de bestuurder bent, plaats dan een advertentie op Blablacar (de site werkt in heel Spanje), met daarop jouw reis, voertuig en het aantal passagiers dat je wenst/kunt meenemen. Blablacar helpt je om de prijs te bepalen en, zodra je de reis hebt gemaakt, ontvang je het geld via de site.

Als je een passagier bent, raadpleeg dan de Blablacar website en kies de reis die voor jou het beste werkt, online. Als je niet vindt wat je zoekt, kun je altijd een melding plaatsen met jouw criteria. Zodra een aanbieding wordt geplaatst, word je hiervan onmiddellijk op de hoogte gebracht.

Ten slotte is een van de goedkoopste manieren om naar Lloret de Mar te komen met de bus. Eurolines maakt de reis vanuit verschillende steden in Nederland naar Girona. Je kunt het ticket rechtstreeks op de website of bij een agentschap boeken. Hoewel het iets langer duurt, is deze oplossing vaak beter, vooral omdat het bedrijf het hele jaar door goede aanbiedingen heeft.

Zodra jouw reis is geboekt, hoef je alleen de accommodatie te boeken. Om goedkoop te verblijven in Lloret, raadpleeg ons artikel:

Budgetaccommodatie in Lloret