Genoeg vermaak in Spanje voor het hele gezin

Amusement Park Port Aventura – Voor Jong en Oud!

 

Als moeder van drie weet ik als geen ander dat kinderen vaak de sfeer tijdens een vakantie bepalen. Vol trots en met een warm hart geniet ik van ze terwijl ze samen gezellig spelen en schateren van plezier. Maar oh wee als de liefde voor elkaar over is of als de verveling toeslaat. Je moet dus proberen om de kinderen zo veel mogelijk te vermaken, zonder dat je hierbij je eigen interesses volledig voorbijloopt. Door te proberen om een ideale balans te vinden tussen entertainment voor de kinderen en het maken van culturele uitstapjes, dan houd je jouw vakantie zo ontspannen mogelijk.

De vakantie begint zodra je de voordeur dichttrekt

Tijdens een vakantie hoor je te ontspannen. Als jouw reis naar je bestemming gladjes verloopt, dan kom je ook veel relaxter aan waardoor je vakantie goed begint. Maar met kinderen kan de reis nog weleens een uitdaging zijn, of je nu vliegt of rijdt.

Als je kinderen nog jong zijn, maak van tevoren dan eens een lijst van de spelletjes die je met ze kunt spelen. Ik kan bijvoorbeeld nog urenlang ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ met ze spelen of zo hard mogelijk met kinderliedjes meezingen.

Zet de kinderliedjes op een CD en neem boekjes en kleurplaten mee. Zijn ze het echt zat aan het worden, dan kan je altijd een tablet tevoorschijn toveren. Zet hier een aantal dagen voordat je vertrekt wat films, leuke spelletjes en apps op, en je vergeet bijna dat je met kinderen reist, zo stil zijn ze.

Verruil de Costa voor waterparken

Natuurlijk kan je in Spanje gemakkelijk een plekje op het strand vinden. Maar als je echte waterpret en avontuur zoekt, ga dan dichtbij een van de waterparken zitten. Het land heeft meer dan 60 waterparken (inclusief de parken op de Canarische Eilanden), dus keuze heb je genoeg.

Dichtbij de toeristische trekpleister Salou ligt Porteventura Caribe Aquatic Park. Je vindt hier echte adrenalineglijbanen, maar ook voor de mindere waaghalzen zijn hier rustigere glijbanen en ontspannen waterrivieren waarover je op een band kunt glijden. Terwijl jij je handdoek uitslaat op een van de strandstoelen van het Bahama Strand, kunnen de kinderen in het ondiepe water spelen.

In het badplaatsje Benicassim ligt het waterpark Aquarama. Het is niet het grootste park van het land, maar wel een van de best beoordeelde. Het heeft een aantal lange glijbanen waaronder de El Salto del Diablo, ofwel de duivelssprong), maar ook voor de allerkleinsten heeft het een leuk piratengedeelte met de naam La Cala del Pirata.

Pretparken in Spanje

Als je alle waterparken even helemaal zat bent, dan zijn de pretparken ook een geweldig alternatief voor de kinderen en voor jezelf natuurlijk. Neem de kinderen tijdens de vakantie een dag mee naar een pretpark en je hoort ze bijna niet. Nou ja, zolang ze hun longen niet uit het lijf schreeuwen in een achtbaan. Spanje heeft veel verschillende soorten pretparken die soms alleen maar leuk zijn voor bepaalde leeftijden. Dichtbij Salou, aan de Costa Dorada vindt je het attractiepark Portaventure en ook het onlangs geopende Ferraripark. Voor  kinderen jong en oud, maar ook voor volwassen is hier meer dan genoeg te beleven! Cortylandia bij het plaatsje Cadiz aan de Costa de la Cruz is een leuk pretpark voor kinderen van vier tot tien jaar oud. Treintjes, bootjes en kleine achtbanen zorgen voor een leuk dagje uit voor de kleinsten onder ons, terwijl je zelf met de lage toegangsprijs je portemonnee niet te ver open hoeft te trekken.

Tibidabo Amusementspark

Wil je zelf de Spaanse cultuur in Barcelona opsnuiven, maak dan een compromis met de kinderen dat jullie ook een keer het park Tibidabo bezoeken. Het is een leuk park voor jong en oud, maar wat het zo bijzonder maakt is het uitzicht dat je vanaf hier over de stad hebt. Het uitzicht wordt nog beter vanuit het reuzenrad of de Skywalk.

Ben je op zoek naar een park die je met de Efteling kunt vergelijken, kijk dan eens naar Parque de Atracciones in Madrid. Met hoge achtbanen, een enorme zweefmolen en figuren van tekenfilms die door het park rondlopen, blijft het een van de best bezochte parken.

Spanje heeft genoeg te bieden voor het hele gezin. Het ideale is dat je de interesses van het hele gezin gemakkelijk kunt combineren.