Drie onmisbare locaties van Santiago de Compostela in Galicië

Als je echte Spaanse ervaring wilt, moet je Galicië bezoeken. Je krijgt de beste vis en de wilde stranden in dit deel van Spanje. Het is een uniek gebied in de noordwestelijke regio van Spanje en is grotendeels onontgonnen. Pelgrims bezoeken Santiago de Compostela gedurende meer dan een eeuw langs de Camino de Santiago, de weg van St. James, die door de UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. De pelgrimsroute brengt de mensen naar de kathedraal de Santiago de Compostela, waar het graf van de apostel Jacobus de meerdere in de Romeinse tijd in het ondergrondse mausoleum wordt geplaatst. Een bezoek aan de kathedraal is een onvergetelijke ervaring omdat u de prachtige architectuur kunt bewonderen.

Santiago de Compostela is de beroemdste stad van Galicië en het is een van de beste internationale pelgrimsoorden. Galicië is ook bekend als het land van heksen en het biedt onmisbare sites om te genieten van je vakantie. Je kunt Santiago de Compostela het hele jaar door bezoeken. Er zijn een aantal gedenkwaardige plaatsen om te bezoeken. De drie belangrijkste sites om te bezoeken zijn:

Praza das Praterias

Het is een prachtige plek in Santiago de Compostela en zeker een bezoek waard. Het is de thuisbasis van een prachtige fontein en bevindt zich onder de zuidgevel van de prachtige kathedraal van de stad. De fontein is gebouwd in 1825 en het is de beste plek om op een selfie te klikken.

Mosteiro de San Martino Pinario

Het is een enorm barok klooster dat een enorme schaduw werpt over het plein Praza de Inmaculada. Sommige delen van het klooster zijn niet toegankelijk voor het publiek, maar het is de moeite waard om de site te bezoeken. Er is een kerk die prachtig is ingericht en open is voor het publiek als een onderdeel van het museum. In het midden van de prachtige kerk is een sierlijk altaarstuk versierd met gesneden bloemen, cherubijnen, planten en heiligen.

Als je boven bent aan de oostkant van de kerk, is er een zeventiende-eeuwse Coro Ligneo nog een reeks koorstoelen die zich oorspronkelijk in de kathedraal van Santiago bevindt. Het was het op een na grootste klooster in Spanje in de zestiende en zeventiende eeuw. Het klooster heeft twee kloosters: de kantoren en het huis van de poortwachters. De hoofdingang van het klooster is omlijst door vier grote Dorische zuilen en daarboven bevindt zich een nis met het beeld van San Benedictino.

Museo da Cathedral

Een andere belangrijke site om te bezoeken in de stad is het Kathedraal Museum van de stad. Het museum is verdeeld over vier verdiepingen en toont een grote en indrukwekkende verzameling religieuze kunst, en een ruimte gewijd aan de wandtapijten geweven van ontwerpen door Goya. Het museum beschikt ook over het 16e-eeuwse gotische klooster van de kathedraal. Het museum geeft ook toegang tot interessante en tijdelijke tentoonstellingen in de Paza de Xelmirex, het twaalfde-eeuwse bisschoppelijk paleis dat grenst aan de noordkant van de kathedraal. De feestzaal van het Pazo is versierd met prachtige kleine muurborstels met musici, bakkers, feestgangers, koningen en jongleurs.

Santiago de Compostela is een prachtige stad en heeft veel te bieden. Het is een uitstekende stad om te winkelen. U zult genieten van uw reis naar deze spannende en mooie stad van Spanje.