Sitges – Heerlijke Stad aan de Costa Dorada

Het van oudsher kunstenaars- en vissersdorpje Sitges is niet in het massatoerisme meegesleurd. Het unieke karakter van vroeger is nog steeds te voelen. Sitges ligt aan de Costa Dorada in het noordoosten van Spanje, op slechts zo’n 30 kilometer van Barcelona. Begin vorige eeuw wisten rijke inwoners van deze wereldstad Sitges al te vinden en nog steeds is het dorp een toevluchtsoord voor stedelingen die in het weekend de stad willen ontvluchten. Daarnaast is Sitges tegenwoordig ook het domein van een welvarend internationaal gezelschap. Het is goed toeven in deze mondaine badplaats met haar brede zeeboulevard, statige hotels, heerlijke klimaat en maar liefst 17 stranden!

Zoek en vind uw vakantiehuis in Sitges

Zon, zee en strand

Lange, warme zomers en korte, milde winters zorgen ervoor dat het hele jaar door heerlijk is in Sitges. U kunt lekker aan uw kleurtje werken al luierend op een bedje op het strand maar zich ook actief uitleven op en in het water. Het strand loopt langzaam af in zee, wat deze plek ook heel geschikt maakt voor kleine kinderen. De wandelpromenade langs het strand, de Passeig de la Ribera, is heerlijk om overheen te struinen. Met heuvels en het oude centrum aan de ene kant en de Middellandse Zee aan de andere kant is dit de ideale plek om van de schitterende uitzichten te genieten. De boulevard leidt u langs mooie stranden, prachtige architectuur en bij één van de vele barretjes en restaurantjes maakt u een stop voor een lekker drankje of hapje. Voor zowel de locals als toeristen is dit een populaire plek.

Zo klein, maar ook zo bekend vanwege haar historische stadscentrum en filmfestival

Activiteiten

Natuurlijk heeft Sitges vele watersportmogelijkheden. Zo kunt u waterfietsen, surfen, snorkelen en jetskiën, om maar wat voorbeelden te noemen. Daarnaast wordt er in deze omgeving veel golf gespeeld, er zijn diverse mooie banen, prachtig gelegen in de heuvels.

Cultuur

Ook cultuurliefhebbers komen in Sitges aan hun trekken. Vlak aan de kust ligt het Museu Cau Ferrat. Hier kunt u het werk bewonderen van kunstenaar Santiago Rusinol en zijn tijdgenoten. Daarnaast is het het thuis van de ’s werelds grootste collectie smeedijzer. Het Museu Romantic geeft een kijkje in het leven van een invloedrijke Catalaanse familie gedurende de Romantiek, eind 18/begin 19eeuw. Sitges heeft zelfs een eigen filmfestival, dat in oktober regelmatig sterren naar de kust trekt.

Uitgaan en winkelen

Sitges heeft een leuk oud centrum met veel restaurants, barretjes, terrassen en enkele discotheken. U kunt hier uitstekend stappen, Sitges heeft een uitgebreid en gevarieerd uitgaansleven. Tot in de vroege uurtjes zet u hier de bloemetjes buiten. Daarnaast is er een casino. Ook voor kleding zit u goed in Sitges. In het centrum vindt u allerlei leuke winkeltjes en boetiekjes maar ook veel chiquere kledingzaken. Met iedere portemonnee kunt u hier goed slagen.

Droomvakantie in droomvilla in Sitges?

Lijkt u dat wel wat, een vakantie in Sitges? Genieten van zon en zee in een mondaine badplaats, heerlijk toch! Kies voor een vakantie in uw eigen vakantievilla, van alle gemakken voorzien en vaak met privézwembad. Voel u voor even de koning te rijk en leef mee met de vaste bezoekers van dit bijzondere plaatsje. Uw villa in Sitges