Marbella – Jetset aan de Costa – Wat te doen en te zien?

Marbella, aristocratische badplaats aan de
Costa Del Sol

Marbella is de oudste en meest aristocratische badplaats aan de Costa Del Sol in het Zuiden van Spanje, de ideale vakantiebestemming voor de jetset op zoek naar glamour, vermaak, ontspanning, zon, zee en strand, en het nachtleven. Talrijke villa’s omgeven door prachtig aangelegde tuinen en parken, dure hotels, luxueuze boetieks, een exclusieve jachthaven waar dure jachten aanmeren, luxe sportwagens in het straatbeeld, … alles wijst erop dat de charmante Andalusische badstad Marbella vooral gericht is naar de meer elitaire vakantieganger. Zelfs op het strand zijn de faciliteiten gericht naar een veeleisend publiek, voor wie het een beetje meer mag kosten. Het toerisme in Marbella leeft het ganse jaar door, zelfs in de winter. Deze prachtige stad met zijn verzorgde mediterrane straten, groene zones en prachtige stranden heeft vooral een grote aantrekkingskracht bij beroemdheden, koningen en prinsen uit de hele wereld die er vaak ook hun zomerverblijf hebben. De gemeente Marbella bestaat eigenlijk uit verschillende wijken waarvan Marbella en San Pedro Alcantara zowat de belangrijkste zijn.

Vind je luxueuze villa in Marbella

Marbella en haar heerlijk klimaat

Marbella is prachtig geleden in een baai omgeven door blauwachtige bergen en de zee, waardoor ze gezegend is met een aangenaam microklimaat. Warme zomers, zachte winters, weinig regen en 300 zonnige dagen per jaar trekt jaarlijks vele bezoekers naar Marbella. De gemiddelde zomertemperaturen schommelen tussen 21 en 28 graden en de wintertemperaturen tussen 15 en 18 graden. Met haar stralende blauwe hemel het ganse jaar door, hoef je je hier nooit zorgen te maken om sneeuwkettingen, gladde wegen en dikke truien.

Bezienswaardigheden in Marbella

Het historische centrum van Marbella is een bezienswaardigheid op zich. Omringd door een oude Moorse muur nodigt Marbella je uit voor een aangename wandeling waarbij je de geschiedenis van deze stad kunt opsnuiven. Het straatbeeld van de Casco Antiguo, het oude centrum, wordt gekenmerkt door witte huizen, historische kerken en pleinen die steeds meer verdrongen worden door het groeiend aantal boetieks en winkels. De Plaza de los Naranjas of het sinaasappelboomplein vormt het middelpunt van het historische centrum van Marbella, de ideale plek om even tot rust te komen op een terrasje. Hier vind je nog vele gebouwen uit de 16de eeuw zoals het stadhuis en de mooie kapel Santo Cristo de Vera Cruz.

Andere interessante bezienswaardigheden in Marbella zijn de Casa del Corregidor, de Kerk van Menswording op de Plaza San Barnabas en de kasteelmuren. De Plaza de Toros ligt iets buiten het centrum. Aan de monding van de Rio Verde, richting San Pedro de Alcantara vind je ook nog de overblijfselen van de Villa Romana. Voor de natuurliefhebbers is er in Marbella ook nog een mooie plantentuin, waar men heerlijk kan wandelen, en het Museum van Bonsai. Tenslotte zijn er in Marbella ook nog enkele andere interessante musea zoals het Museo del Grabado Espanol Contemporaneo met zijn grafische kunst, dat gehuisvest is in het Bazan Hospitaal, en het Museo Ralli.

Marbella en haar zeer mooie stranden: wandelen of zonnebaden

In Marbella kan je heerlijk wandelen langs de beroemde 6 kilometer lange strandboulevard, de Paseo Maritimo, langs de kustlijn van de stad. Deze boulevard biedt een prachtig zicht op de zee. De vele gezellige winkeltjes, restaurants en terrasjes maken dat dit één van de populairste plekken is van Marbella. Genieten van het kustleven, mensen bekijken en bekeken worden … een typische Spaanse bezigheid. De mediterrane kustlijn van Marbella strekt zich uit over 26 kilometer waar je verschillende zandstranden hebt, die gewoonweg prachtig zijn. Bovendien worden deze stranden beschut van de hevige wind door het omliggende gebergte van de Sierra Blanca. Op de stranden van Marbella vind je alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde strandvakantie: douches, toiletten, verhuur van ligbedden en parasols, restaurants en bars, alles is aanwezig. Ook families met kinderen komen niets te kort, goed ingerichte speelpleinen en kinderanimatie zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Sportievelingen kunnen hun hart ophalen binnen het rijke aanbod van watersporten zoals onder andere jetski, waterski, windsurfen, zeilen en diepzeeduiken.

Marbella: sport en ontspanning

Marbella staat ook bekend om zijn luxueuze fitnesscentra, de vele tennisclubs en de beste golfbanen ter wereld. Marbella beschikt over een 10-tal goed onderhouden golfterreinen, prachtig gelegen midden in de natuur met uitzicht op de bergen of de Middellandse Zee. Maar er is nog veel meer te doen in Marbella. Adrenalineliefhebbers beleven de pret van hun leven in activiteiten zoals een duosprong met een parachute, een 4×4 jeep safari, zweefvliegen en nog veel meer. De inwoners van Marbella houden van luxe en bezoeken het liefst de chique en exclusieve modewinkels, waar ze hun creditkaart naar hartenlust kunnen gebruik voor die leuke designtas in de etalage, merkkleding en haute-couture. Voor wie echter geen 500 euro wil betalen voor een jurk of een handtas zijn er in Marbella ook kleine winkeltjes en grote markten waar goedkopere spullen gekocht kunnen worden evenals vers fruit, groente, kruiden, … De jongeren die naar Marbella op vakantie gaan om te genieten van het nachtleven, zoeken best in de buurt van de haven. Hier vind je restaurants, pubs, cafés, bars, pizzeria’s, discotheken en een casino waar je tot in de vroege uurtjes uitbundig kunt feesten.

Villas en vakantiehuizen in Marbella