Wandelingen in en rondom Tossa de Mar

Als je een gepassioneerd wandelaar bent, dan is Tossa de Mar een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen aan de Costa Brava.

Met verschillende bergen in de omgeving en de zee dichtbij, is de stad erg aantrekkelijk voor wandelaars. Je zal zeker genieten van de schoonheid van zowel de kust als van Tossa de Mar.

Ontdek de beste wandelingen om te maken rondom dit kleine kustplaatsje met haar middeleeuwse charme!

Tossa de Mar, een goed beginpunt voor wandelingen langs de Costa Brava

Breng je jouw volgende vakantie in Tossa de Mar door? Waarom dan niet van de mogelijkheid gebruik maken om de wilde kust te ontdekken terwijl je ook nog eens fit blijft? Als je van wandelen houdt: geniet dan van de charmes van het landschap van de Costa Brava.

Het is een goede manier om even aan de drukte van de kustplaatjes te ontsnappen en te genieten van een vakantie in de natuur. Op je route (bewegwijzerd natuurlijk!) moet je vooral niet de informatieve wegwijzers missen die je meer zullen leren over de plekken die je passeert.

Ga op pad en ontdek de Massief van Cadiretes, vlakbij Tossa de Mar!

Je kunt als stel op pad gaan voor een romantische wandeling, met je familie of vrienden om even weg te zijn van het strand of voor culturele bezoeken. Het is de perfecte manier om te ontspannen in je eigen tempo, ver van het dagelijkse leven.

Wil je gewoon even weg en ontspannen? Kies dan voor een villa met zee-uitzicht in Tossa de Mar en geniet optimaal van jouw vakantie!

Bekijk de vakantievilla’s te huur in Tossa de Mar

Als je op zoek bent naar verschillende manieren om te wandelen of naar nieuwe activiteiten, dan raden we Nordic walking aan. Rechtstreeks uit Scandinavië en geïnspireerd door de training van langlaufers, claimt de sport gezonder te zijn dan normaal wandelen. Uitgerust met stokken wandel je langs de wandelroutes rondom Tossa de Mar.

Als je deze sport wilt ontdekken kies dan voor Nordic walking-lessen en -excursies vanuit Lloret de Mar, een topbestemming om deze sport te beoefenen. Tossa de Mar ligt op slechts tien kilometer afstand van Lloret de Mar!

Vergeet voordat je op pad gaat voor je wandeling niet jezelf goed uit te rusten! De zon aan de Costa Brava kan erg sterk zijn, vooral in de zomermaanden! Vertrek daarom niet zonder genoeg water en zonnebrandcrème!

Waar kun je wandelen rondom Tossa de Mar?

Hier raden we vier wandelroutes aan die vertrekken uit Tossa de Mar. Voor meer informatie kun je direct naar het toeristenbureau van Tossa de Mar gaan die je folders kan geven over de circuits in meer detail. Ze bieden bovendien themarondleidingen met gids aan.

1- Tossa de Mar – Sant Grau: 13km rondreis, dus verwacht een wandeling van 6-7 uur. Wees je ervan bewust dat de route steile klimmen heeft.

2- Tossa – Puig de Cadiretes: een rondje van 13km dat je zal meenemen naar de hoogtes van de bergketen van Cadiretes. Trek ongeveer 5 uur uit voor deze wandelroute.

3- Tossa – Montllor et Vall de Roc: Een rondje van 12km dat ongeveer vier uur in beslag zal nemen.

4- De kortste van deze routes vertrekt van het toeristenbureau van Tossa de Mar en is 3 km lang. Je zal langs de kust lopen en genieten van een ongelooflijk uitzicht over de Middellandse Zee.

De GR 92 is nog een fijne route die vertrekt vanuit Tossa de Mar. Deze gemarkeerde wandelroute volgt de oude “Cami de Ronda”.

Wat zijn de Camis de Ronda?

Het zijn wandelpaden die de dorpjes aan de Costa Brava met elkaar verbinden. Dit hielp om verkeersdrukte aan de kust terug te dringen en ook om de meest geïsoleerde dorpjes aan te kunnen doen. Vandaag de dag kun je dit pad volgen tussen land en zee. Zo kun je bijvoorbeeld Lloret de Mar te voet bereiken vanuit Tossa de Mar. Laat jezelf tijdens deze wandeling vooral verleiden tot een frisse duik in één van de vele baaien aan de kust!

Het is de moeite waard om te weten dat wandelaars op het wikiloc website hun routes delen evenals alle informatie die je nodig hebt voor elke route. Je zal er ook informatie vinden over de wandelingen die je kunt doen vanuit Tossa de Mar.