Maritieme excursies en nautische activiteiten in Tossa de Mar

In Tossa de Mar kun je de Middellandse Zee ontdekken zoals nooit tevoren! Met een grote verscheidenheid aan nautische activiteiten is dit kustplaatsje aan de Costa Brava de perfecte plek om van de zee te genieten.

Dit is onze top 3 van zee-excursies om uit te proberen tijdens je vakantie in Tossa de Mar!

1- Kajak, peddelen, surfen: ervaar de Middellandse Zee!

Dit is een uitstekende manier om toegang te krijgen tot alle verborgen hoeken en gaten van de Costa Brava en om even weg te zijn van alle drukte op de stranden. Waag eens een poging om te kajakken, surfen of zelfs te peddelen tijdens je verblijf in Tossa de Mar, ontdek nieuwe sensaties en ervaar het gevoel van de totale vrijheid van de zee.

Deze trips starten bij het platja de la Mar Menuda de Tossa. Als je kiest voor een kajakexcursie op zee, dan zal je zeker genieten van een begeleid bezoekje aan de kleine baaien en grotten die over de hele kust verspreid liggen.

Dompel jezelf volledig onder in wat wij de wilde kust noemen!

Dit zijn onze aanbevolen locaties om deze watersporten in Tossa de Mar uit te oefenen:

Club Hotel Giverola
Beschikbare activiteiten: kajakken, waterskiën, wakeboarden
Adres: Ctra. St. Feliu, Km. 5, Tossa de Mar
Tel.: +34.972.34.00.00
Website

Kayaks Nicolau
Beschikbare activiteiten: kajakken, peddelen, surfen
Mar Menuda beach, Tossa de Mar
Tel.: +34.972.34.26.46
Emailadres: annagnicolau@yahoo.es

Water Sports Centre – Cala Llevadó
Beschikbare activiteiten: scubaduiken, peddelen, surfen, windsurfen, waterskiën
Adres: Ctra. Lloret, km.3, Tossa de Mar
Tel.: +34.972.34.18.66
Emailadres: info@cll-watersports.com
Website

Geniet optimaal van de maritieme omgeving van de Costa Brava: huur een villa aan zee!

Bekijk de vakantievilla’s die te huur zijn in Tossa de Mar.

2- (glazen)boottrips

Ontdek de bootrips die vanuit Tossa de Mar vertrekken

Iets minder actief maar niet minder exotisch zijn de boottrips die vanuit Tossa de Mar vertrekken en die vol verrassingen zitten. Je kunt op een cruise langs de kust gaan en de meest prachtige gedeeltes van de Costa Brava ontdekken in een vriendelijke sfeer. Een leuke activiteit, vooral in de zomer, met ongelooflijke uitzichten over de Catalaanse kust.

Het is ook een mogelijkheid om de pittoreske dorpjes van Catalonië te zien, en ze vanaf de zee te benaderen.

In de zomer biedt Dofi Jet Boats verbindingen aan naar de andere kustplaatjes zoals Sant Feliu de Guixols (op 40 minuten afstand), Lloret de Mar (op 1 uur en 20 minuten afstand) of zelfs Blanes and Platja d’Aro. De boten vertrekken 3-4 keer per dag vanaf het centrale strand.

Adres: Carrer de Sant Antoni, 3, Blanes
Tel.: +34.972.35.20.21
Website

Met glazen bodemboten kun je het plezier van zeilen combineren met het verkennen van de zeebodem van de Middellandse Zee. Bewonder de onderwaterflora-en fauna zonder nat te worden door te kiezen voor een excursie met de “Fondo Cristal”-operator in Tossa de Mar.

Een activiteit die we vooral aanraden als je naar Tossa de Mar bent gekomen met je familie om je vakantie te vieren! De boot zal de kustlijn richting Sant Feliu de Guixols volgen en zal je naar de meest prachtige baaien brengen. Er zijn ingeplande haltes in de kustgrotten.

Ongeveer elk uur vertrekt er een boot (of elk half uur in het hoogseizoen) vanaf verschillende stranden in Tossa: Tossa’s grote strand – Mar Menuda beach – Cala Pola – Cala Giverola.

Fondo Cristal
Adres: centrale strand, Tossa de Mar
Tel.: +34.972.34.22.29
Emailadres: fondocristal@hotmail.com
Website

3- Catamaran of zeilboot: het gevoel van vrijheid op open zee

Aan boord van een originele boot kun je optimaal profiteren van de Middellandse Zee. De meeste excursies zijn gericht op jonge mensen die willen feesten. Je zal verschillende pakketten vinden voor een catamarantrip inclusief muziek, een dj en een open bar aan boord.

D-Aventura
Tel.: +34.935.16.09.28
Emailadres: info@d-aventura.com
Website voor trips met een zeilboot
Website voor trips met een catamaran

Het is ook mogelijk is om een zeilboot of catamaran privé te huren om langs de Costa Brava te navigeren zoals jij dat wilt. Op deze manier kun je eens wat anders doen met familie of vrienden, genieten van het landschap of gewoonweg plezier maken weg van de drukte. De trips vertrekken van Tossa de Mar’s grote strand.

Catamaran Costa Brava
Tel.: +34.644.02.28.89
Emailadres: info@bluesailcostabrava.com
Website

Catamaran Tossa de Mar
Tel.: +34.935.16.09.28
Emailadres: info@catamarantossademar.com
Website

Overweeg ook eens om een speedboot te nemen! Nog een aquatische activiteit die sensatie en zeetrips met elkaar combineert in een fantastische setting. Een groep mensen op een boei voortgetrokken door een boot: heb een geweldige tijd met je vrienden in Tossa de Mar.