De vuurtoren van Tossa de Mar

In de tijd waarin vuurtorens hun voormalige melancholische charme hebben verloren kun je nu de historie van deze bewakers van de zee herontdekken!

Een originele trip tijdens je vakantie in Tossa de Mar en eentje die je gelijk mee terug in de tijd neemt naar het maritieme verleden van de stad en het Middellands Zeegebied.

Richting de vuurtoren…

De Far de Tossa (Tossa vuurtoren in het Nederlands) domineert de oude stad vanaf de hoogste heuvel. Het ligt op de plek waar ooit het Middeleeuwse kasteel stond.

Het werd in 1917 gebouwd om de rudimentaire lichtsignalen te vervangen die werden gebruikt voor zowel bewegwijzering als voor een waarschuwing. De aanwezigheid van de toren was zelfs nog noodzakelijker vanwege het feit dat de Costa Brava een rotsachtige en soms verraderlijke kust is, vaak afgewisseld met gevaarlijke riffen.

Vandaag de dag vind je hier het Centre d’Interpretació dels Fars de la Mediterrània, een museum dat de evolutie van de vuurtorens van de Middellandse Zee vertelt.

Ontdek de vuurtorens van het Middellandse Zeegebied

Dankzij het educatiecentrum van Tossa de Mar zal je de geschiedenis van de Mediterrane vuurtorens ontdekken van het Griekse tijdperk tot aan de dag van vandaag. Duik in een heel nieuwe wereld met audiovisuele presentaties van hoge kwaliteit!

Naast de geschiedenis van deze gebouwen die overstromen met verhalen van legendes, zal je ook meer leren over de rol van de mensen, de levens van de vuurtorenwachters en het belang en de gevolgen van de technologische evoluties.

Dit centrum, ondersteund door de Catalaanse regering, wordt gezien als een referentie voor alles dat is gerelateerd aan de geschiedenis en bouw van vuurtorens. Dus je kunt nu alvast uitkijken naar een interessant bezoekje!

En na al die moeite moet je natuurlijk even bijkomen! Op deze plek kun je een korte break nemen op het terras van het vuurtorencafé. Houd in gedachten dat dit een van de beste plekken in Tossa is om een drankje te nemen en te genieten van een subliem uitzicht over zee.

Kies voor accommodatie met een uitzicht over zee tijdens je vakantie in Tossa de Mar!

Bekijk de villa’s met een uitzicht op zee.

Handige informatie:

Adres: aan het einde van de straat Passeig de Vila Vella.
Openingstijden: elke dag geopend van 10.00-20.00. In de winter elke dag behalve de maandag geopend van 10.00-18.00
Prijs: ongeveer €3
Tel.: +34.972.34.33.59