Vijf idyllische stranden in Tossa de Mar

Tossa de Mar is veel meer dan een iconische bestemming aan de Costa Brava: het is ook een van de mooiste dorpjes die je kunt bezoeken in Catalonië.

Je zult de charme van de oude stadswallen waarderen. Het dorp is ook ideaal als je op zoek bent naar prachtige stranden en baaien in Spanje waar je kunt zwemmen!

Ontdek vijf idyllische stranden in Tossa de Mar!

“Platja” en “Cala”: wat is het verschil?

Laten we beginnen met een klein aspect van de Spaanse woordenschat! Tijdens jouw onderzoek en in dit artikel zal je zowel “platjas” als “calas” lezen. Als je het verschil tussen deze twee termen wilt weten, helpen we je daar graag bij.

“Platja” is Catalaans voor “strand”: een grote zandvlakte die grenst aan de zee. Wat “cala” betreft, verwijst dit naar baaien of iets preciezer, rotsachtige inhammen, zoals je in andere delen van de Middellandse Zee ziet.

Het is aan jou om te kiezen tussen de grote uitgestrektheid van het strand, die zeer druk kan zijn in het hoogseizoen en de meer intieme, vaak rotsachtige baaien van de Costa Brava.

Als je met kinderen naar Tossa de Mar komt, zijn de “platjas” geschikter. Ze bieden een verscheidenheid aan diensten en voorzieningen die aantrekkelijk zijn voor gezinnen.

Zwemmen in Tossa de Mar

Het stadje Tossa heeft veel te bieden op het gebied van badplaatsen. Met bijna 20 stranden in de stad of net daarbuiten, heb je keuze genoeg! Volg deze link voor een volledige lijst van stranden in Tossa de Mar.

Dankzij het mediterrane klimaat, mild, zonnig en warm in de zomer, kun je volop genieten van het strand en de zee. Te midden van sublieme plaatsen waar de geur van dennenbomen je reukzintuigen prikkelt, laat je je verleiden door het hete zand en de azuurblauwe zee.

Wat Tossa de Mar uniek maakt, is dat veel stranden en baaien uitzicht hebben op de wallen van de oude stad.

Als je op zoek bent naar buitengewone stranden in Catalonië en om buiten het seizoen te zonnebaden, is Tossa de Mar dé plek voor jou!

Is Tossa de Mar jouw volgende vakantiebestemming? Geniet de hele dag door van de zon en verfrissing door een villa met zwembad te huren!

Bekijk de huurvilla’s in Tossa de Mar!

Van alle baaien en stranden van Tossa de Mar hebben we onze eigen top 5 samengesteld! Ben je met je familie of vrienden op zoek naar een strand met alle comfort of liever zin in een wild en ruig strand? Vind de perfecte plek om een duik te nemen in zee aan de Costa Brava!

Platja Gran

Platja Es Codolar

Platja Mar Menuda

Cala Futadera

Cala Giverola

Er is geen gebrek aan stranden aan de Costa Brava: aarzel niet om langs de kust te wandelen op zoek naar andere stranden. In Lloret de Mar zijn er mooie baaien, zoals Cala Treumal. Gelegen naast het strand van Santa Cristina, is het zeker een bezoek waard!