Platja Es Codolar

Gelegen tussen kliffen, versterkte muren en rotsen, zullen vakantiegangers genieten van deze kleine baai bij een bezoek aan Tossa da Mar!

Alles is aangenaam: aan de voet van de middeleeuwse vestingmuren, beschut tegen de wind door de rotsen, is deze voormalige vissershaven een klein paradijs.

Als je op zoek bent naar een uitzonderlijke plek om te gaan zwemmen aan de Costa Brava, kijk dan niet verder!

Voormalige vissershaven in Tossa de Mar

Lang voordat zwemmen en ontspannen op de stranden een populaire zomeractiviteit werd, werd dit strand gebruikt door de vissers van Tossa de Mar. Ze legden hier hun boten aan, beschut tegen de wind en gingen van daaruit naar zee. Vandaag zijn er nog steeds vissers die Platja Es Codolar gebruiken als plaats om aan te meren.

Hier zwemmen doe je in een ongelooflijke, natuurlijke, historische omgeving! Op slechts een paar minuten wandelen van Tossa de Mar’s “Vila Vella”, vlak naast het Gemeentelijk Museum, biedt deze plek je een heerlijke rustplaats tijdens je vakantie aan de Costa Brava.

Ga zwemmen op een idyllisch plekje in Tossa de Mar!

Voor een hemelse vakantie aan de Costa Brava: boek een huurvilla!

Huur een vakantiehuis in Tossa de Mar.

Een strand dat populair is bij zowel toeristen als de lokale bewoners!

Buiten het seizoen, wordt het strand van Es Codolar voornamelijk bevolkt door vissers. Je kunt ook wandelaars zien die de “cami de Ronda” volgen die Lloret de Mar met Tossa verbindt.

In de zomer is het zeer populair bij toeristen die de prachtige pittoreske omgeving komen bezichtigen. Maar het strand is klein en het kan moeilijk zijn om een plekje te vinden voor je handdoek…op tijd komen is ons advies!

Tijdens het seizoen biedt het strand een klein aantal faciliteiten voor het comfort en entertainment van toeristen. Een “chiringuito” (strandbar) zorgt voor verfrissende dranken. Als je geniet van excursies op zee kun je ook een kajak huren en de kustlijn van Es Codolar ontdekken.

Tot slot, is het strandje van Tossa de Mar ideaal om te snorkelen! De omliggende rotsbaden zitten vol met vis en zeewier die je kunt observeren.