Tossa de Mar’s Gemeentelijk Museum

Het gemeentelijk museum ligt binnen de middeleeuwse stadsmuren van Tossa de Mar. Ontdek de collecties van eeuwenoude kunst en antieke keramiek en dompel jezelf onder in de geschiedenis van de stad en de Costa Brava!

Dit wordt vergezeld door een interessante collectie van moderne en hedendaagse kunst, waaronder een schilderij van de beroemde kunstenaar Chagall.

Tossa door de eeuwen heen…

Tossa’s Gemeentelijk Museum werd in 1935 geopend en het haalt herinneringen op van de geschiedenis van de stad: zowel door zijn collecties als door het gebouw waarin het museum zich bevindt. Het gerenoveerde middeleeuwse pand biedt uitzicht op een kleine baai.

Het gebouw, dat dateert uit de veertiende eeuw, behoorde tot een belangrijke familie, de Folgers, en is ook vernoemd naar hen. De Hulde Toren, een van de drie torens die de stadsmuren vormen, maakt onderdeel uit van het museum.

Bewonder de schilderijen die tentoon worden gesteld in deze magische en tijdloze setting, een naadloze mix van verschillende historische tijdperken.

Geschiedenisfanaten en kunstliefhebbers, kies Tossa de Mar als jullie ultieme zomervakantiebestemming!

Bekijk de vakantieverblijven in Tossa de Mar.

Ontdek de uitstekende geschiedenis- en kunstcollecties.

De museumcollectie is onderverdeeld in twee aparte categorieën.

Het eerste gebied focust zich op de eerste bewoners van de stad. Hier zie je mozaïeken tentoongesteld van deze eeuwenoude Romeinse stad plus een verscheidenheid aan prehistorische objecten, keramieken en munten. Veel van de collectie komt van de opgravingen die aan het begin van de twintigste eeuw zijn uitgevoerd op de site van de Romeinse villa Els Ametllers. Vakantiegangers aan de Costa Brava hebben dus de mogelijkheid om een eigen beeld te vormen van de stad Tossa de Mar in de context van de geschiedenis van het Middellandse Zeegebied en zich het leven in de oudheid in te beelden.

Het tweede gebied focust zich op een verfijnde collectie van hedendaagse schilderijen waaronder De Hemelse Violist van Chagall. Chagall was een regelmatige gast in Tossa de Mar omdat hij er vaak op vakantie kwam. Het werk dat hij het “Blauwe Paradijs” noemde is een van de hoogtepunten uit zijn collectie geworden. Naast dit schilderij zal je ook een collectie van regionale moderne kunstwerken ontdekken, zoals werken van Georges-André Klein, Georges Kars en zelfs Olga Sacharoff.

In de zomer zijn er regelmatig tijdelijke exposities. Om meer te weten te komen over de tentoonstellingen en de data van Tossa’s Gemeentelijk Museum kun je hun website bezoeken.

Nuttige informatie:

Openingstijden:
van juni tot september
geopend van dinsdag tot zaterdag tussen 10.00-20.00.
zondag en maandag van 10.00-14.00 en van 16.00-20.00.

In het laagseizoen
geopend van dinsdag tot zaterdag van 10.00-14.00 en van 16.00-18.00.
op zondag van 10.00-14.00.

Prijs: ongeveer €3, gratis voor kinderen onder 12 jaar.

Adres: Plaça Roig i Soler, 1
Tel.: +34.972.34.07.09
Emailadres: museu@tossademar.org
Website